ASIEL(IG) DIER
Op deze pagina staan regelmatig katten uit een dierenasiel die dringend op zoek zijn naar een nieuw baasje. Lees dit eerst even:
2006 De Buitenkat
Meer info
De Buitenkat
Deze kat zit in Dierentehuis Midden-Holland te Gouda
 
 
Ger
Geslacht: Mannelijk
Ras: Kortharig
Leeftijd: 9 jaar of ouder
Kan bij katten: Nee
Kan bij honden: Onbekend
Kan bij kinderen : Vanaf 12 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Speciale zorg: Nee
Moet naar buiten: Ja
Wordt graag aangehaald: Ja
MeetYourMatch:
Kameraad

Langzittend: Nee

Ger is een oude bekende van ons. Helaas is hij door omstandigheden weer bij ons terug gebracht. Hij had erg last van zijn bek, waardoor hij ook geen brokjes meer wilde eten. Na controle door onze dierenarts bleek zijn gebit in slechte staat. Hij is daar inmiddels aan behandeld. Hij heeft nu alleen nog wat hoektanden en snijtanden over, maar Ger heeft hier verder geen problemen mee. Hij eet hier gewoon weer met de andere katten de brokjes mee. Helaas heeft hij ook al jaren last van zijn vacht, hij heeft bij ons weer een injectie tegen de jeuk gekregen. Dit helpt gelukkig goed, maar het kan zijn dat zijn nieuwe eigenaar dit ook af en toe moet laten geven bij een dierenarts.
Bij zijn vorige eigenaar was Ger gewend om buiten te komen, hij hoopt dit bij zijn nieuwe eigenaar ook weer te kunnen. Hij heeft soms nog zijn dolle kwartiertje, waarin hij het liefst met een balletje of een simpel propje speelt. Daarna zoekt hij een lekker plekje om weer verder te kunnen luieren. Wij merken hier dat Ger harde geluiden of snelle bewegingen wat spannend vindt. Om deze reden plaatsen wij hem niet bij jonge kinderen. Oudere kinderen die hem lekker zijn eigen gang laten gaan, vindt hij ok! De andere katten lijkt hij hier over het algemeen te negeren, maar als hij tegenover een andere kat staat, laat hij wel even duidelijk merken dat hij niet bang is en ook niet zomaar aan de kant zal gaan. Het lijkt ons het fijnst dat Ger een huisje krijgt waar geen kleine kinderen of andere dieren aanwezig zijn en waar hij zo af en toe ook lekker naar buiten kan. Een huisje waar hij zijn laatste jaren rustig kan doorbrengen.