CASTREREN/STERILISEREN
We weten allemaal dat konijnen erg vruchtbaar zijn, maar katten komen daar dichtbij in de buurt op een goede tweede plaats.
Als alle kittens van 1 ongesteriliseerde poes blijven leven en uiteindelijk ook weer voor nageslacht zorgen zal die ene poes in haar leven verantwoordelijk zijn voor meer dan 20.000 katten!
Aangezien katten 48 uur na hun bevalling weer zwanger kunnen raken, is het wel duidelijk dat een kattenpopulatie explosief kan groeien.
Daarom is het aan te raden de kat niet naar buiten te laten voor dat deze is gecastreerd of gesteriliseerd, anders is het onvermijdelijk dat de kat zwanger raakt of, in het geval van een kater, poezen zwanger maakt.

Ongeholpen katten lopen ook sneller weg omdat ze gaan zoeken naar een partner. Ze raken makkelijk vermist, kunnen aangereden worden of kunnen gaan vechten. Door het vechten kunnen ze allerlei ziektes oplopen zoals FIV (aids) en FeLV (leukemie).

Uw kat laten castreren of steriliseren is een van de beste dingen die u voor uw kat kunt doen, dus als een kitten heeft, laat deze dan met ongeveer 6 maanden helpen en maak een afspraak met uw dierenarts.
2006 De Buitenkat
De Buitenkat