KATTENLUIKJES
Voor katten is een kattenluik hetzelfde als een sleutel hebben voor een deur. Als u overdag aan het werk bent, geeft het de kat de vrijheid om naar buiten of naar binnen te gaan wanneer hij wil. Het kan zijn dat de kat wat aanmoediging nodig heeft om het kattenluik te gebruiken. Deze tips helpen uw kat wat meer onafhankelijk te zijn.

-Let goed op wat voor kattenluikje u koopt. Sommige katten houden niet van luikjes waarvan ze niet door het deurtje heen kunnen kijken en ze kunnen angstig worden voor wat er zich misschien aan de andere kant bevindt.
Een kattenluikje met een deurtje waar ze doorheen kunnen kijken, zorgt ervoor dat uw kat weet wat hij kan verwachten, maar dit kan zowel positief als negatief uitpakken.

-Zet het deurtje van het kattenluik door middel van bijvoorbeeld plakband vast, zodat het blijft openstaan en lok de kat met wat lekkers door het luikje. De kat zal snel gaan begrijpen dat hij erdoorheen kan om buiten te komen, dus u kunt na een tijdje het deurtje weer laten hangen en de kat stimuleren er doorheen te gaan.

-Als uw kat gedragproblemen ontwikkeld, nadat u een kattenluikje heeft geļnstalleerd, dan komt dit meestal doordat een andere kat uit de buurt het kattenluik gebruikt om bij u binnen te komen of omdat uw kat gepest wordt door een kat uit de buurt.

-Probeer een kattenluik die alleen opent op het chipnummer van uw kat. Op die manier kan alleen uw eigen kat gebruik maken van het kattenluik. Als andere katten uw huis binnenkomen, kan uw kat gestresst raken en dit kan leiden tot gevechten en onzindelijkheid in huis.
© 2006 De Buitenkat
De Buitenkat