SPELEN
Hoewel katten een groot deel van hun leven slapend doorbrengen, vinden ze het heerlijk om te spelen als ze wakker zijn. Een spel met uw kat kan leuk zijn voor beide en geeft de kat de kans om zijn natuurlijke jachtgedrag te gebruiken. Het enigste dat u hoeft te doen is de kat te voorzien van een prooi!

Spelen is erg belangrijk voor katten en voorkomt dat ze gefrustreerd raken, gaan slopen of agressief worden. Voor binnenkatten is spelen nog belangrijker. Hier volgen wat ideeŽn om het spelen voor iedereen leuk te maken.

-Maak elke dag wat tijd vrij om met de kat te spelen. Vroeg in de avond of vlak voor het slapen gaan zijn goede momenten. Op deze manier zal de kat minder energie hebben om u ís nachts uit uw slaap te houden.

-Zorg voor veel verschillende speeltjes: balletjes, muisjes, veertjes, hengeltjes en speeltjes met catnip. U merkt vanzelf waar de kat een voorkeur voor heeft en welke u het best kunt gebruiken. Geef niet alle speeltjes tegelijk, maar wissel het af, zo blijven ze interessant.

-Verstop voer door het hele huis zodat de kat ernaar moet zoeken. Probeer te onthouden waar u alles verstopt heeft. Als de kat het niet kan vinden, zal hij snel opgeven.

-Als de kat u krabt of bijt tijdens het spelen, stop dan en loop meteen weg.
© 2006 De Buitenkat
De Buitenkat