Abessijn kleuren

Abessijn kleuren: de verschillende kleuren en tinten van Abessijnse katten

Abessijnse katten, ook wel bekend als Abby’s, zijn een van de oudste kattenrassen ter wereld en hebben een elegante uitstraling met hun korte, gladde vacht met verschillende kleuren en tinten. Er zijn meer dan twintig verschillende Abessijn kleuren, waaronder zilver, fawn, sorrel, blauw en zwart. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende Abessijn kleuren en tinten.

1. Sorrel kleur
De sorrelkleur, ook wel bekend als Abessijn rood, is een populaire kleur. De Abessijn heeft hierbij een oranje tot diep rode kleur met goudkleurige ogen. Deze kleur komt het meeste voor bij Abessijn katten.

2. Fawn kleur
De fawn kleur, ook wel bekend als Abessijn cinnemon, is een lichtere kleur met een mix van oranje en beige tinten in de vacht. Abessijnen met deze kleur hebben groene ogen en een roze neus.

3. Zilver kleur
De zilveren kleur is een van de zeldzaamste kleuren bij Abessijn katten. Deze kleur heeft een lichtgrijze basis met een patroon van zwarte haarpunten. De ogen van een zilveren Abessijn zijn groen en vaak diep van kleur.

4. Blauwe kleur
De blauwe kleur is een bijzonder kleur. De vacht van een blauwe Abessijn heeft een zilverige blauwachtige glans. Ogen en neus van de kat zijn grijs en de voetzolen hebben een roze tint.

5. Zwarte kleur
De zwarte kleur is een van de populairste kleuren bij Abessijn katten en is erg zeldzaam. Abessijn katten met zwarte vacht hebben donkere ogen en een zwarte neus en kussentjes onder de voeten.

Lees ook:   Frontline Plus for Cats: Overzicht, Dosering & Bijwerkingen

6. Rode kleur
Abessijn katten met een rode kleur hebben een intens felrode kleur. Het is een zeldzame kleur die niet vaak voorkomt. De ogen van deze kat zijn amberkleurig en de neus en kussentjes onder de voeten zijn roze.

7. Lilac kleur
De lilac kleur is een lichtere kleur met een zachte lavendelkleurige tint. Abessijnen met deze kleur hebben een roze neus en groen of goudkleurige ogen.

8. Caramel kleur
De caramel kleur is een nieuwe kleur die pas sinds kort erkend is. Het heeft een mengsel van bruine en oranje tinten.

9. Chocolate kleur
De chocolate kleur is zeldzaam en heeft een chocoladebruine kleur over de vacht en heeft groene ogen.

10. Ruddy kleur
De ruddy kleur is een van de meest voorkomende kleuren bij de Abessijn. Deze kleur heeft een intens rode kleur met zwarte haarpunten en heeft groene ogen.

FAQ’s:

1. Zijn Abessijn katten geschikt als gezelschapsdieren?
Ja, Abessijn katten zijn uitstekende gezelschapsdieren. Ze zijn speels en intelligent, en ze houden van interactie met mensen.

2. Zijn Abessijn katten makkelijk te trainen?
Ja, Abessijnen zijn erg intelligente en leergierige katten. Als ze goed getraind worden kunnen ze veel kunstjes onder de knie krijgen.

3. Zijn Abessijn katten hypoallergeen?
Nee, Abessijn katten zijn niet hypoallergeen, maar ze produceren minder allergenen dan andere katten. Hierdoor kunnen mensen met allergieƫn vaak wel een Abessijn in huis nemen.

4. Hoe oud kan een Abessijnse kat worden?
Een Abessijnen heeft een levensverwachting van ongeveer 12 tot 16 jaar, maar sommige kunnen nog ouder worden.

Lees ook:   Natuurlijke eetlustopwekker voor katten

5. Moet ik Abessijn katten vaak borstelen?
Ja, Abessijnen hebben een korte en gladde vacht, maar ze hebben regelmatig borstelen nodig om vuil en losse haren te verwijderen.

Conclusie:
Abessijnse katten zijn prachtige, intelligente en speelse huisdieren met verschillende kleuren en tinten. Het is belangrijk om te weten dat er meer dan twintig verschillende Abessijn kleuren zijn die je vaak niet tegenkomt bij andere kattenrassen. De kleuren variƫren van zilver, fawn, sorrel, blauw, zwart, rood tot caramel. Abessijnen zijn uitstekende gezelschapsdieren en bieden veel plezier en gezelligheid in huis. Met regelmatige verzorging kunnen ze een levensverwachting van wel 16 jaar bereiken.