American Wirehair allergie

American Wirehair Allergie: Alles wat u moet weten

Als u denkt aan een kat, komt waarschijnlijk het beeld van een zacht en pluizig dier in uw gedachten op. Als u allergisch bent voor katten, kunnen deze harige beestjes echter een nachtmerrie zijn. Maar wat als we u vertellen dat er een kattenras bestaat dat minder allergeen produceert dan andere katten? We hebben het over de American Wirehair- een kattenras dat populair is geworden bij mensen met een allergie.

Wat is een American Wirehair Kat?

De American Wirehair is een kattenras dat in 1966 is ontstaan uit een spontane mutatie van een huis-, binnen en buitenkat in het streek van het noordwesten van de Verenigde Staten. Het ras werd erkend door de Cat Fanciers Association in 1978.

American Wirehairs hebben een gekrulde en stevige vacht, die voelt als staaldraad. Hun krullen zijn uniek omdat ze niet alleen in hun jas zitten, maar ook op hun oren, wangen, snorharen en zelfs tenen!

Deze katten zijn middelgroot, gespierd en hebben een ronde kop met grote, ronde ogen en een uitgesproken neus. Hun vacht heeft meestal rustige patronen en kleuren, zoals wit, zwart of bruin.

Zijn American Wirehairs hypoallergeen?

Hypoallergeen betekent dat iets minder allergene stoffen bevat dan normaal. American Wirehairs zijn niet volledig hypoallergeen, maar produceren wel minder allergeen dan andere katten. Het eiwit genaamd Fel d 1 is verantwoordelijk voor kattenallergieën en veel katten produceren deze stof in hun huid, speeksel en urine. Dit eiwit bindt zich dan aan huisstof en drijft in de lucht, waardoor het een allergeen wordt.

Lees ook:   Kattennagels knippen

American Wirehairs produceren minder van dit eiwit dan andere kattenrassen, waardoor ze minder allergenen produceren. Houd er echter rekening mee dat niet alle mensen die allergisch zijn voor katten, allergisch zijn voor deze soort. Er zijn niet veel wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd om te bewijzen dat American Wirehairs als hypoallergeen kunnen worden beschouwd, dus praat altijd met uw arts voordat u ze in huis haalt.

Hoe zorg je voor een American Wirehair naar goedheid?

American Wirehairs zijn over het algemeen vrij gezonde katten, maar, zoals bij alle katten, zijn er bepaalde gezondheidsproblemen die kunnen voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig dierenartscontroles uit te voeren en te zorgen voor een evenwichtig dieet en voldoende lichaamsbeweging.

Vanwege hun krullende vacht, is het ook belangrijk om de vacht van American Wirehairs te verzorgen. Regelmatig borstelen kan klitten in de vacht voorkomen en zorgen dat de vacht er goed uitziet. Je zou ervoor moeten zorgen dat de kattenboom stevig is en indien mogelijk, plaats de kattenbak zo ver mogelijk van de woonruimte.

FAQ’s

1. Zijn American Wirehairs geschikt voor gezinnen met kinderen?
Ja, American Wirehairs zijn meestal vriendelijk en hebben een aanhankelijk karakter en zijn daarom geschikt voor gezinnen met kinderen.

2. Is het waar dat American Wirehairs minder vaak hun vacht afstoten?
Ja, dit kattenras heeft een gekrulde en stevige vacht die minder vaak afstoot dan andere kattenrassen.

3. Moet ik minder vaak stofzuigen als ik een American Wirehair in huis heb?
Zelfs als u minder allergeen krijgt met een American Wirehair, is het nog steeds belangrijk om regelmatig te stofzuigen, omdat vacht en speeksel nog steeds een allergeen kan opleveren.

Lees ook:   Hoe lang leeft een Domestic Longhair

4. Is vachtverzorging vereist voor American Wirehairs?
Ja, vanwege hun dikke vacht kan borstelen de klitten verlichten en hun vacht er gezonder laten uitzien.

5. Kun je meer dan één American Wirehair houden?
Ja, als ze aan elkaar gewend zijn en goed sociaal zijn, kunnen American Wirehairs perfect samengaan.

Conclusie

Dus daar heb je het- alles wat u moet weten over American Wirehair allergie. Hoewel deze katten minder allergenen produceren dan andere rassen, is het nog steeds belangrijk om met uw arts te praten voordat u een kat in huis haalt als u allergisch bent. Maar als u op zoek bent naar een elegante, vriendelijke en hypoallergene kat, zou de American Wirehair wel eens de juiste keuze voor u kunnen zijn!