Top Engelse Kattennamen – Kies de Perfecte Naam

Een geweldige manier om een kattennaam te vinden voor je Britse korthaar is om te kijken naar Engelse literatuur, folklore en mythologie voor inspiratie. De Britse korthaar is een klassieke Engelse kat met een rustig, zachtaardig en evenwichtig karakter. Deze katten verdienen dan ook namen die passen bij hun statige uitstraling. De Britse korthaar staat ook bekend als de “Blauwe Brit” of “British Blue” vanwege zijn dichte, blauwachtige vacht en lieve bolle wangen. In dit artikel worden de leukste Engelse kattennamen besproken die perfect zijn voor jouw Britse Korthaar.

Belangrijkste punten

 • Kies een kattennaam geïnspireerd door Engelse literatuur, mythologie en folklore.
 • Overweeg klassieke Engelse namen voor een tijdloze en elegante uitstraling.
 • Gebruik een namengenerator als je moeite hebt met het vinden van de perfecte naam.
 • Bekijk onze lijst met populaire kattennamen voor inspiratie.
 • Houd rekening met het gedrag, uiterlijk en ras van je kat bij het kiezen van een naam.

Namen geïnspireerd door Britse literatuur

In de Engelse literatuur zijn er veel iconische personages die als inspiratie kunnen dienen voor een kattennaam. Denk bijvoorbeeld aan Arthur, bekend van de legende van Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. Deze naam past goed bij een kater met een nobel karakter. Andere namen uit de Britse literatuur die geschikt kunnen zijn zijn Avalon, gebaseerd op het mysterieuze eiland uit de Arthur legende, en Hermione, geïnspireerd door de slimme en eigenwijze heldin uit de Harry Potter boeken.

Arthur

“Ik heb meer geleerd van mijn kat dan van alle boeken die ik ooit heb gelezen.” – Arthur

Avalon

“Avalon, het mythische eiland waar dromen werkelijkheid worden.” – Avalon

Hermione

“Slim en eigenwijs, net als mijn favoriete kat Hermione.” – Harry Potter

Geïnspireerd door de rijke Britse literatuur kun je je Britse korthaar een naam geven die zowel betekenisvol als uniek is. Arthur, Avalon en Hermione zijn slechts enkele voorbeelden van namen die de elegantie en charme van je kat kunnen benadrukken. Laat je verbeelding de vrije loop en kies een naam die perfect past bij jouw geliefde Britse korthaar.

Namen geïnspireerd door mythologie en folklore

Mythologie en folklore bieden een schat aan inspiratie voor het vinden van Engelse kattennamen voor jouw Britse korthaar. Deze namen hebben vaak een mysterieuze en betoverende uitstraling en geven jouw kat een uniek karakter. Hier zijn enkele toepasselijke namen om uit te kiezen:

Namen Betekenis
Cheshire Genoemd naar de mysterieuze Cheshire-kat uit Alice in Wonderland. Deze naam past goed bij een kat die houdt van lekker luieren of een beetje schuw is.
Godiva Verwijzend naar de Britse gravin die protesteerde tegen belastingen door naakt door de straten te lopen. Een naam met een sterke en rebelse uitstraling.
Merlin Geïnspireerd door de beroemde tovenaar uit de Arthur verhalen. Een naam die past bij een kat met een magische en wijze uitstraling.
Lees ook:   Australian Tiffanie verharen

Deze namen hebben niet alleen een interessante betekenis, maar ze geven je Britse korthaar ook een uniek karakter en maken hem of haar nog specialer. Kies een naam die bij jou en jouw kat past, en geniet van de magie die deze namen met zich meebrengen!

engelse kattennamen

Klassieke Engelse namen

Voor een Britse korthaar kun je ook kiezen voor een klassieke Engelse naam die tijdloos en elegant is. Denk bijvoorbeeld aan Lady, een naam die past bij de stijlvolle uitstraling van deze katten. Andere mogelijkheden zijn George, geïnspireerd door de mythe van Saint George and the Dragon, en Diana, genoemd naar de geliefde prinses die bekend stond om haar zorgzaamheid en liefdadigheidswerk.

Klassieke Engelse namen Betekenis
Lady Stijlvol, elegant
George Betoverend, dapper
Diana Zorgzaam, liefdadig

Met deze klassieke Engelse namen kun je de statige uitstraling van je Britse korthaar benadrukken. Of je nu kiest voor Lady, George of Diana, elke naam zal een tijdloze en mooie keuze zijn voor jouw geliefde kat.

Namengenerator voor Britse korthaars

Als je nog steeds moeite hebt met het kiezen van een naam voor je Britse korthaar, kun je gebruik maken van een namengenerator. Deze handige tools genereren willekeurig namen op basis van verschillende thema’s, met als doel jou te helpen bij het vinden van de perfecte naam voor jouw Britse korthaar.

Met een namengenerator kun je gemakkelijk inspiratie opdoen en namen ontdekken die je misschien zelf niet had bedacht. Het enige wat je hoeft te doen is aangeven welke categorie of thema je voorkeur heeft, zoals kleuren, persoonlijkheid of ras. Vervolgens genereert de tool namen die passen bij het gekozen thema en kun je de naam vinden die het beste bij jouw Britse korthaar past.

Een namengenerator is een geweldige hulpbron, vooral als je veel keuzemogelijkheden wilt hebben. Je kunt namen filteren op basis van jouw voorkeuren en zoeken naar namen die passen bij het karakter en de uitstraling van jouw Britse korthaar. Het kan een leuke en creatieve manier zijn om aan de perfecte naam te komen.

Voorbeeld van een namengenerator:

Een populaire namengenerator voor katten is “The Cat Name Generator”. Deze namengenerator geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende categorieën, zoals kleur, ras, persoonlijkheid en meer.

Hier is een voorbeeld van hoe “The Cat Name Generator” eruit kan zien:

Categorie Voorbeelden
Kleur – Shadow
– Misty
– Ginger
Ras – Charlie
– Daisy
– Oscar
Persoonlijkheid – Luna
– Milo
– Stella
Lees ook:   Waarom rollen katten in het vuil? 9 redenen waarom!

Met behulp van een namengenerator kun je dus veel verschillende namen ontdekken en uiteindelijk de perfecte naam vinden voor jouw Britse korthaar. Het kan een leuke en inspirerende manier zijn om jouw kat een naam te geven die helemaal bij hem of haar past.

Top 50 populaire kattennamen

Ben je op zoek naar inspiratie voor de perfecte naam voor jouw nieuwe kattenvriend? Hier vind je een lijst van de top 50 populaire kattennamen die geschikt zijn voor zowel katers als poezen.

Populaire kattennamen voor katers Populaire kattennamen voor poezen
 • Max
 • Simba
 • Oscar
 • Tijger
 • Sam
 • Luna
 • Molly
 • Mila
 • Nala
 • Bella
Populaire kattennamen voor katers Populaire kattennamen voor poezen
 • Rocky
 • Lucky
 • Jasper
 • Bobby
 • Riley
 • Coco
 • Lola
 • Kiki
 • Ginger
 • Daisy
Populaire kattennamen voor katers Populaire kattennamen voor poezen
 • Charlie
 • Milo
 • Leo
 • Finn
 • Jack
 • Lucy
 • Chloe
 • Penny
 • Zoe
 • Grace

Populaire kattennamen zijn niet alleen trendy, maar kunnen ook de persoonlijkheid en unieke kenmerken van jouw kat weerspiegelen. Laat je inspireren door deze namen en kies de perfecte naam voor jouw nieuwe huisgenoot!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kattennaam?

Bij het kiezen van een kattennaam zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Gedrag en gewoontes: Denk na over hoe je kat zich gedraagt en welke gewoontes hij heeft. Heeft hij bijvoorbeeld een speels karakter of is hij juist rustig en kalm? Het kiezen van een naam die past bij het gedrag van je kat kan leuk en betekenisvol zijn.

 2. Uiterlijk en ras: Overweeg ook het uiterlijk en ras van je kat bij het kiezen van een naam. Heeft hij bijvoorbeeld een unieke vachtkleur of kenmerken die je kunt gebruiken als inspiratie? Een naam die past bij het uiterlijk van je kat kan extra speciaal zijn.

 3. Klankonderscheiding: Katten kunnen bepaalde klanken beter onderscheiden dan andere. Kies een naam met klanken die duidelijk en gemakkelijk te herkennen zijn voor je kat. Bijvoorbeeld klanken zoals “SH” en “CH” kunnen goed worden waargenomen door kattenoren.

 4. Persoonlijkheid en gevoel: Het is belangrijk om een naam te kiezen die bij jou en je kat past. Denk aan de persoonlijkheid en het karakter van je kat en kies een naam waar je een goed gevoel bij hebt.

Door rekening te houden met deze factoren kun je een kattennaam kiezen die perfect past bij jouw geliefde kat. Neem de tijd om na te denken en kies een naam waar jullie allebei blij mee zijn.


kattennaam

Conclusie

Het kiezen van de perfecte Engelse kattennaam voor je Britse korthaar kan een leuke, maar soms ook lastige taak zijn. Gelukkig zijn er genoeg inspirerende bronnen om uit te putten, zoals Engelse literatuur, mythologie en folklore. Met deze namen kun je de stijlvolle en statige uitstraling van je Britse korthaar benadrukken.

Lees ook:   Kattenbak Shuttle Corner Big (58 x 48 x 20.5 cm)

Vergeet niet dat de naam van je kat iets persoonlijks is en het belangrijkste is dat het bij jullie beiden past. Elke kat heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid en charme, en de naam moet daar goed bij passen. Neem de tijd om verschillende opties te overwegen en kies een naam waar jij en je kat een goed gevoel bij hebben.

Veel succes met het vinden van de perfecte naam voor jouw nieuwe huisgenoot! Of je nu kiest voor een naam geïnspireerd door Britse literatuur, mythologie en folklore, of voor een klassieke Engelse naam, zorg ervoor dat het een naam is die past bij de prachtige en majestueuze Britse korthaar.

FAQ

Wat zijn de top Engelse kattennamen?

De top Engelse kattennamen zijn namen die passen bij de stijlvolle uitstraling van een Britse korthaar. Enkele populaire opties zijn Arthur, Avalon, Hermione, Cheshire, Godiva, Merlin, Lady, George en Diana.

Welke namen zijn geïnspireerd door Britse literatuur?

Namen geïnspireerd door Britse literatuur zijn bijvoorbeeld Arthur, Avalon en Hermione.

Welke namen zijn geïnspireerd door mythologie en folklore?

Namen geïnspireerd door mythologie en folklore zijn bijvoorbeeld Cheshire, Godiva en Merlin.

Welke klassieke Engelse namen passen goed bij een Britse korthaar?

Enkele klassieke Engelse namen die goed passen bij een Britse korthaar zijn Lady, George en Diana.

Kan een namengenerator helpen bij het kiezen van een naam voor een Britse korthaar?

Ja, een namengenerator kan helpen bij het genereren van inspiratie en het vinden van de perfecte naam voor jouw Britse korthaar.

Wat zijn de top 50 populaire kattennamen?

De top 50 populaire kattennamen variëren van A tot Z en bieden inspiratie bij het kiezen van een naam voor jouw nieuwe huisgenoot.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een kattennaam?

Bij het kiezen van een kattennaam kun je letten op het gedrag, uiterlijk en ras van je kat. Het is ook handig om rekening te houden met klanken die katten beter kunnen onderscheiden, zoals “SH” en “CH”. Het belangrijkste is echter dat de naam goed bij jou en je kat past.

Wat is de conclusie?

Het kiezen van de perfecte Engelse kattennaam voor een Britse korthaar kan soms lastig zijn, maar er zijn genoeg inspirerende bronnen om uit te putten. Engelse literatuur, mythologie en folklore bieden namen die de stijlvolle en statige uitstraling van een Britse korthaar benadrukken. Het belangrijkste is dat de naam bij jou en je kat past. Succes met het vinden van de perfecte naam voor jouw nieuwe huisgenoot!