Himalayan Cat kleuren

Himalayan Cat kleuren: Een gids voor de verschillende kleuren van de Himalayaanse kat

Als je op zoek bent naar een kat met een opvallende vacht, dan is de Himalayaanse kat misschien wel perfect voor jou. Deze katten hebben niet alleen een prachtige vacht, maar ook een geweldig karakter. Dankzij hun Perzische achtergrond hebben ze zachte, pluizige vachten en ze zijn ook enorm aanhankelijk. De Himalayaanse kat is te vinden in verschillende kleuren, maar wat zijn de verschillen? In deze gids gaan we dieper in op de verschillende kleuren van de Himalayaanse kat.

1. Lilac Point
Lilac Point Himalaya katten zijn erg populair geworden vanwege hun lichte kleur. Hun vachtkleur is een combinatie van lila en crème. Ze hebben donkere ogen die helder blauw zijn omringd door een lichtroze kleur. De vacht is zacht, pluizig en wit met gekleurde markeringen op het gezicht, de oren, de voeten en de staart.

2. Seal Point
De Seal Point Himalaya heeft een donkere vacht met aftekeningen in crème kleur. Deze katten hebben donkerbruine ogen met een witte iris. Ze zijn ook erg speels en actief.

3. Chocolate Point
De Chocolate Point Himalaya katten worden zo genoemd vanwege hun chocoladebruine kleur. Hun gezicht heeft over het algemeen een lichte kleur, vergelijkbaar met die van de Lilac Point Himalaya. Het verschil zit hem in de rest van de vacht, die een chocoladebruine tint heeft. Hun neuzen en voetkussentjes zijn ook roze.

4. Blue Point
Blue Point Himalaya katten zijn grijsblauw en hebben lichtere markeringen dan hun Seal Point-broers en-zussen. De ogen van deze katten zijn blauw en de neuzen roze. De vacht is zacht en wollig.

Lees ook:   Epilepsie bij katten

5. Red Point
Himalayaanse katten met een rode kleur worden Red Point Himalaya’s genoemd. Hun vacht is volledig wit, met een crème-achtige kleur bij de poten, staart en gezicht. De markeringen op hun gezicht, oren en voeten zijn roodachtig. Hun ogen zijn koperkleurig.

6. Cream Point
Himalayaanse katten met een volledig witte vacht, crèmekleurige voeten en gezichtsmarkeringen worden Cream Point Himalayas genoemd. Ze hebben donkerblauwe ogen die omringd zijn door een roze kleur. Ze zijn erg aanhankelijk en hebben een zachte pluizige vacht.

7. Tortie Point
Himalayaanse katten met schildpadkleurige vacht zijn de Tortie Point Himalayas. Deze katten hebben een mix van crèmekleurige, bruine, goudkleurige en zwarte vacht. Hun ogen zijn donkerbruin.

8. Lynx Point
Als de Himalayaanse kat een gestreepte vacht heeft, worden ze Lynx Point Himalaya’s genoemd. Hun strepen zijn vergelijkbaar met tabbypatronen bij andere katten. Ze hebben blauwe ogen en roze neuzen.

FAQ

1. Wat zijn de meest voorkomende kleuren van de Himalayaanse kat?
De Seal Point, de Lilac Point, en de Blue Point Himalayaanse katten zijn de meest voorkomende kleuren.

2. Kunnen Himalayaanse katten witte vacht hebben?
Ja, Himalayaanse katten kunnen een volledig witte vacht hebben met gekleurde markeringen.

3. Welke kleur ogen hebben Himalayaanse katten?
Het hangt af van de kleur. Over het algemeen hebben de meeste Himalayaanse katten blauwe ogen, maar sommigen hebben ook koperkleurige ogen.

4. Zijn Himalayaanse katten goede huisdieren?
Himalayaanse katten zijn zachte en sociale huisdieren. Ze zijn zeer attent en aanhankelijk.

5. Hoe verzorg je een Himalayaanse kat?
Himalayaanse katten hebben dagelijkse verzorging nodig vanwege hun lange vacht. Regelmatig borstelen helpt de vacht zacht te houden en klitten te voorkomen. Ook zijn regelmatige ogen- en oorverzorging belangrijk.

Lees ook:   krabton voor Chartreux

Conclusie:

De Himalayaanse kat is een zachtaardige en sociale kat met een pluizige vacht en prachtige kleuren. Van Lilac Point tot Lynx Point, er zijn verschillende kleuren die deze katten bijzonder maken. Of je nu op zoek bent naar een actieve of aanhankelijke kat, de Himalayaanse kat is een geweldige optie. Vergeet niet om regelmatig te borstelen en verzorgen om hun vacht zacht en glanzend te houden.