Je kat berooft je van slaap? 7 tips tegen kattenfouten ’s nachts

Het natuurlijke slaap- en waakritme van een kat is anders dan dat van een mens. Meestal past de kat zich aan je ritme aan, waarbij hij vooral overdag actief is en ’s nachts zijn rust zoekt. Ze zal ’s nachts nog steeds opstaan om te spelen of iets te eten, maar meestal verstoort dit de slaap van de persoon niet.

Het werkt echter niet altijd automatisch. Sommige katten zijn ’s nachts nog steeds zo actief dat ze hun mens constant wakker maken. Berooft je huistijger je ook ’s nachts van slaap? Dan kunnen de volgende tips jou en je fluwelen poot helpen om ’s nachts beter te slapen.


Kat berooft slaap

1. Zorg voor werkgelegenheid gedurende de dag

Om ervoor te zorgen dat je van nature nachtelijke huisgenoot stil is tijdens de nachtelijke uren, moet je hem overdag bezig houden. Het kan nuttig zijn om hem zowel fysiek als mentaal uit te dagen.

In het beste geval zijn de activiteiten goed verdeeld over de dag, waardoor er overdag niet te veel tijd overblijft om te lang te slapen.

Speelactiviteiten voordat je naar bed gaat, kunnen echter bijzonder belangrijk zijn. Het kan ook wild zijn, zodat je kat echt energie kan verbranden. Hierdoor kan ze weer stoom afblazen en dan rusten.

Bijzonder geschikt voor avondactiviteiten zijn bijvoorbeeld uitgebreid spelen met een kattenhengel, met ballen of met een kleine zaklamp.

Als je overdag niet thuis bent, kan het handig zijn om je kat activiteitenspeeltjes aan te bieden waar hij zich mee bezig kan houden. Deze omvatten bijvoorbeeld voerbakken of voedselballen, waarbij uw kat door middel van speelse vaardigheden moet “werken voor” het voedsel.

Een eenvoudig en goedkoop middel voor meer zelfstandig ondernemerschap gedurende de dag is ook een kartonnen doos met verfrommeld papier of lekkernijen, die overal in het appartement verborgen zijn. Als alternatief, speciale Intelligentie speelgoed voor katten die hen mentaal en fysiek uitdaagt.

Met deze en andere activiteitenopties kunt u ervoor zorgen dat uw kat niet alleen rust tijdens uw werkuren, maar ook daadwerkelijk actief is. Dienovereenkomstig heeft ze de volgende nacht meer slaap nodig.

Kattenspul kattenvoer aanbeveling
Kattenspul kattenvoer aanbeveling
ANIfit Voucher
Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:
10Cat spullen Code gekopieerd!
Nu inwisselen

2. Voldoende voedsel voor de nachtrust en voor de nacht

Na voldoende activiteit moet u uw kat voeren. Als het op dat moment nog een kans krijgt omIk zal vol eten, dan zal ze daarna meer willen rusten.

Het kan ook nuttig zijn om uw kat een klein rantsoen voor de nacht te geven. Want katten in het wild eten niet alleen overdag, maar ook ’s nachts.

Een kleine hoeveelheid voer voor de nacht zorgt ervoor dat uw kat zich ’s nachts niet bij u hoeft te melden om gevoerd te worden. Water moet sowieso altijd beschikbaar zijn voor je trouwe viervoeter.

3. Krijg ’s avonds gratis wandelaars

Vooral bij buitenwandelaars zijn er vaak problemen om ze te laten wennen aan het gewenste ritme. Ze volgen graag hun natuurlijke instincten in vrijheid en hoeven door hun onafhankelijkheid niet per se te wennen aan het menselijke ritme.

Het kan helpen als je je dier ’s avonds regelmatig krijgt en het liefst op vaste tijden. Hierdoor raakt het meer gewend aan de gewenste dag- en nachtroutine.

Dit geeft uw kat de mogelijkheid om overdag buiten stoom af te blazen en ’s nachts te ontspannen.

4. Negeer bij het krabben aan de slaapkamerdeur ’s nachts

Sommige katten zijn niet alleen ’s nachts luid en actief, maar zoeken ook de nabijheid van de eigenaar van het huisdier. Als dit al in bed ligt, dan kan je huisdier zich ook laten voelen door aan de kamerdeur te krabben.

Als dit het geval is met uw kat, moet u niet ingaan op deze pogingen. Want zodra haar acties succesvol zijn, gaat ze er de komende nachten mee door.

Het is daarom beter om ze in deze tijd te gebruiken. volledig genegeerd te worden. Hierdoor zal ze snel leren dat haar gedrag haar niet helpt.

5. Negeer nachtelijk miauwen

Kat die 's nachts miauwt
Bij het miauwen ’s nachts is het enige dat helpt negeren… Hoewel sommige katten erg hardnekkig kunnen zijn!

Hetzelfde als bij het krabben aan de deur moet ook gelden voor nachtelijke verstoringen veroorzaakt door luid miauwen. Daarbij moet u uw Negeer kat consequent.

Zichzelf uitschelden of haar buitensluiten uit de kamer kan haar het gevoel geven dat ze aandacht krijgt door haar gedrag. Het zou dus zijn doel hebben bereikt en geen reden om te stoppen.

Aan de andere kant moet op dit punt ook worden gezegd dat luide verklaringen van uw kat ook een teken van ernstige malaise kunnen zijn. Het doel van deze oefening is daarom niet om eventuele uitingen van uw kat te negeren, maar alleen om haar te trainen om ’s nachts te miauwen vanwege gewenning.

Als uw huisdier zich nog nooit eerder heeft gemeld en ’s nachts plotseling huilt, kan dit een alarmsignaal zijn, dat natuurlijk niet mag worden genegeerd.

6. Gebruik Bachbloesems om te kalmeren

Zodat je huistijger ’s nachts rustiger en meer ontspannen is, kunnen homeopathische middelen zoals Bachbloesems ook helpen. Afhankelijk van de voorbereiding kunnen ze ervoor zorgen dat je kat minder angstig of rustiger en evenwichtiger is.

Voordat je begint met een Bachbloesemtherapie is het daarom belangrijk om de oorzaak van de onrust ’s nachts te achterhalen. Afhankelijk van de oorzaak en afhankelijk van het karakter van de kat kunnen andere Bachbloesemmengsels geschikt zijn voor uw dier.

De Bachbloesems, die vaak worden gebruikt bij nachtkatten, zijn bijvoorbeeld Vervain (verbena), Heide (Schotse heide), Wilde Haver (bosverdriet), Impatiens (kliervormig lentekruid), Kersenpruim (kersenpruim) of Cichorei (eigenzinnig).

7. Tweede kat kan gemoedsrust bieden

Tweede kattenrust 's nachts
Een tweede kat kan ’s nachts voor rust zorgen

Een andere manier om ’s nachts meer rust te krijgen, is door een andere kat te hebben. Vooral met het enkele houden van katten, zijn er ’s nachts frequente problemen.

Omdat ze ’s nachts niet alleen willen zijn en de nabijheid van de eigenaar van het huisdier willen zoeken. U moet deze mogelijkheid echter zorgvuldig overwegen. Want bij een tweede kat komt er tegelijkertijd meer verantwoordelijkheid en natuurlijk kosten naar je toe, waarbij deze remedie alleen gekozen moet worden als je eigenlijk blij zou zijn met een andere huisgenoot.

Vooral omdat deze remedie niet altijd effectief is. Omdat sommige katten niet goed met elkaar overweg kunnen of een apart leven leiden binnen een appartement. In dit geval kan het gebeuren dat u verantwoordelijk bent voorIk zou de commissaris willen vragen of hij op de hoogte is van het feit dat de Commissie nog geen voorstel voor een richtlijn inzake de bescherming van het milieu en de bescherming van het milieu heeft ingediend.

Katten slapen de hele nacht niet

Houd er bij alle pogingen om uw kat te laten wennen aan uw slaap- en waakritme rekening mee dat ze nooit de hele nacht zal slapen.

In tegenstelling tot mensen kunnen katten niet de hele nacht slapen en ontspannen. Ze staan bijvoorbeeld ’s nachts op om te eten en te drinken, zoeken een andere schapenplek of spelen tussendoor.

Het doel van de oefeningen kan dus nooit zijn dat het ’s nachts volledig kalm en stil is, maar de rest moet worden verlaagd tot een aanvaardbaar niveau.

Sluit fysieke en psychologische oorzaken uit

Het is niet altijd mogelijk om de oorzaken van de nachtelijke verstoring van de vrede door een kat te elimineren door passende oefeningen en gedragsveranderingen. Want in sommige gevallen lichamelijke of psychische oorzaken achter.

Het moet in ieder geval mogelijk zijn om deze uit te sluiten. Er zijn dus enkele ziekten die ervoor zorgen dat uw kat zich ’s nachts ongemakkelijk voelt.

Deze omvatten:

  • Hyperthyreoïdie
  • Hypertensie
  • Nierfalen
  • Pijn
  • Doofheid
  • Blindheid

Aan de andere kant zijn er ook psychologische oorzaken zoals Angst, waardoor uw kat ’s nachts niet kan rusten.

Als u fysieke of mentale oorzaken vermoedt, moet u altijd neem contact op met een dierenartszodat ernstige gevolgen voor uw huisdier kunnen worden uitgesloten.