Khorat

Khorat: Discover the Hidden Beauty of Isan

Khorat, ook wel bekend als Nakhon Ratchasima, is de grootste stad in Isan en ligt op ongeveer 260 km ten noordoosten van Bangkok. Deze bruisende stad is het centrum van de handel, het transport en het toerisme van de regio. Khorat heeft de afgelopen jaren een enorme transformatie ondergaan en is uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming in Thailand. Maar wat maakt Khorat zo speciaal voor toeristen? Hier is een diepgaande gids om je te helpen ontdekken wat deze stad te bieden heeft.

Geschiedenis

Het gebied dat nu bekend staat als Khorat is een van de oudste bewoonde gebieden van Thailand en speelde in het verleden een belangrijke rol in de Thaise geschiedenis. Het was ooit de hoofdstad van het Nakhon Ratchasima-koninkrijk en diende als een belangrijke handelspost tussen Thailand en Laos.

Attracties

1. Khao Yai National Park- Dit nationale park is een van de grootste in Thailand en biedt prachtige uitzichten op de bergen, watervallen, dichte bossen, flora en fauna.

2. Dan Kwian Ceramic Village- Deze kleurrijke keramiekdorp staat bekend om zijn prachtige aardewerk en keramiek. Je kunt hier zien hoe de pottenbakkers hun ambacht uitoefenen en verschillende winkels bezoeken waar je souvenirs kunt kopen.

3. Thao Suranaree Memorial- Dit is een nationaal park en monument ter nagedachtenis aan Thao Suranaree. Zij koos ervoor om zichzelf gevangen te laten zetten in plaats van haar man te verraden, die werd verdacht van verraad.

4. Wat Phra Narai Maharat- Een van de belangrijkste tempels van de stad, bekend om zijn prachtige architectuur en muurschilderingen met betrekking tot de geschiedenis van het koninkrijk.

Lees ook:   Kunnen katten sinaasappels eten?

5. The Mall Nakhon Ratchasima- Het grootste winkelcentrum in Khorat met winkels, restaurants, entertainment en nog veel meer.

Eten

Khorat staat bekend om zijn heerlijke Isan-gerechten. Isan is een regio in Noordoost-Thailand, die bekend staat om zijn scherpe smaken, kruiden en specerijen. Enkele van de populaire gerechten die je moet proberen zijn Somtam (papaja-salade), Laab (gekruide salade), Gai Yang (gegrilde kip) en Kao Niew (sticky rijst). Er zijn tal van lokale eetstalletjes en restaurants die deze gerechten serveren.

Hotels

Er zijn veel opties om te verblijven in Khorat. Van budgethotels tot luxe hotels, er is voor elk wat wils. Enkele van de populaire hotels in Khorat zijn OYO 136 KIN Rand, The Glory Place Korat en V-One Hotel Korat.

FAQ’s

1. Wat zijn de beste maanden om Khorat te bezoeken?
Antwoord: De beste maanden om Khorat te bezoeken zijn november tot februari, wanneer het weer aangenaam is en er minder kans is op regen.

2. Is het veilig om Khorat te bezoeken?
Antwoord: Ja, Khorat is over het algemeen een veilige stad. Het is echter altijd verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen zoals het opbergen van waardevolle spullen en het vermijden van afgelegen gebieden.

3. Zijn er Engelse vertalingen beschikbaar bij de populaire toeristische attracties in Khorat?
Antwoord: Ja, de meeste populaire toeristische attracties in Khorat bieden Engelse vertalingen aan.

4. Wat is de beste manier om in Khorat te komen?
Antwoord: De beste manier om in Khorat te komen is per bus of trein vanuit Bangkok.

5. Hoeveel dagen moet ik plannen voor een bezoek aan Khorat?
Antwoord: Het hangt af van de hoeveelheid tijd die je hebt, maar over het algemeen is 2-3 dagen genoeg om de belangrijkste attracties te bezoeken.

Lees ook:   Hoe lang leeft een Snowshoe

Conclusie

Khorat is een verborgen juweeltje in Isan en biedt veel te zien en te doen voor toeristen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, eten of gewoon wilt genieten van de natuur, deze stad zal je niet teleurstellen. Het is een must-visit bestemming voor reizigers die het echte Thailand willen ervaren. Plan dus snel je reis naar Khorat en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring.