Revolution Plus voor katten: Overzicht, Dosering & Bijwerkingen

Revolution Plus for Cats: Overzicht, Dosering & Bijwerkingen

Introductie:

Als kattenliefhebbers weten we allemaal hoe belangrijk het is om onze harige vriendjes gezond en gelukkig te houden. Een van de belangrijkste aspecten van de kattenverzorging is de bescherming tegen parasieten zoals vlooien, teken en wormen. Revolution Plus is een revolutionair product dat speciaal is ontwikkeld om katten te beschermen tegen deze parasieten. In dit artikel zullen we een overzicht geven van Revolution Plus, de juiste dosering en mogelijke bijwerkingen.

Overzicht van Revolution Plus

Revolution Plus is een topisch antiparasitair middel dat speciaal is ontworpen voor katten. Het bevat twee actieve ingrediƫnten, selamectine en sarolaner, die samenwerken om een breed scala aan parasieten te bestrijden. Revolution Plus is effectief tegen vlooien, teken (inclusief de gevaarlijke Ixodes-teken die de ziekte van Lyme kunnen overdragen), oormijten, spoelwormen en haakwormen.

Dit product is gemakkelijk aan te brengen, gewoon door een pipet met de juiste hoeveelheid vloeistof op de huid van je kat aan te brengen. Het wordt aanbevolen om Revolution Plus maandelijks toe te dienen, omdat het de beste bescherming biedt tegen parasieten.

Dosering van Revolution Plus

De dosering van Revolution Plus is afhankelijk van het gewicht van je kat. Het wordt aanbevolen om de volgende richtlijnen te volgen:

  • Katten met een gewicht van 2,8-5,5 lbs (1,3-2,5 kg): 0,25 ml
  • Katten met een gewicht van 5,6-11 lbs (2,6-5 kg): 0,5 ml
  • Katten met een gewicht van 11,1-22 lbs (5,1-10 kg): 1 ml

Het is belangrijk om de juiste dosis nauwkeurig te meten en toe te dienen volgens de instructies op de verpakking. Als je twijfelt over de juiste dosering, raadpleeg dan altijd je dierenarts.

Lees ook:   Hoe maak je op een eenvoudige manier de kont van een kat schoon in 6 stappen

Bijwerkingen van Revolution Plus

Hoewel Revolution Plus over het algemeen goed wordt verdragen door katten, kunnen er in sommige gevallen bijwerkingen optreden. Deze bijwerkingen kunnen mild tot matig van aard zijn en kunnen zijn:

  • Tijdelijke irritatie op de toedieningsplaats
  • Haarverlies op de toedieningsplaats
  • Lethargie of verminderde eetlust
  • Braken of diarree

Als je merkt dat je kat ernstige bijwerkingen vertoont na het gebruik van Revolution Plus, neem dan onmiddellijk contact op met je dierenarts.

Conclusie

Revolution Plus is een effectief antiparasitair middel dat katten beschermt tegen vlooien, teken, oormijten en verschillende soorten wormen. Het is gemakkelijk aan te brengen en biedt langdurige bescherming. Het is echter belangrijk om de juiste dosering te volgen en eventuele bijwerkingen in de gaten te houden. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vragen of zorgen hebt.

Meest Gestelde Vragen

1. Hoe vaak moet ik Revolution Plus aanbrengen op mijn kat?

Revolution Plus moet maandelijks worden toegediend voor optimale bescherming tegen parasieten.

2. Is Revolution Plus veilig voor alle katten?

Revolution Plus is veilig voor de meeste katten, maar het is altijd raadzaam om je dierenarts te raadplegen voordat je het gebruikt, vooral als je kat gezondheidsproblemen heeft of andere medicijnen gebruikt.

3. Kan ik Revolution Plus gebruiken bij kittens?

Revolution Plus is veilig voor kittens vanaf 8 weken oud en met een gewicht van ten minste 2,8 lbs (1,3 kg).

4. Kan Revolution Plus worden gebruikt bij zwangere of zogende katten?

Revolution Plus is niet getest op zwangere of zogende katten, dus het wordt aanbevolen om je dierenarts te raadplegen voordat je het gebruikt bij deze katten.

Lees ook:   Brits Korthaar kattenluik

5. Is Revolution Plus verkrijgbaar zonder recept?

Ja, Revolution Plus is verkrijgbaar zonder recept, maar het is altijd raadzaam om je dierenarts te raadplegen voordat je het gebruikt.

Remember, de gezondheid en het welzijn van je kat staan voorop. Zorg ervoor dat je de juiste preventieve maatregelen neemt om je kat te beschermen tegen parasieten en raadpleeg altijd je dierenarts voor advies op maat.