Savannah Cat kater

Savannah Cat kater: alles wat je moet weten

Als je op zoek bent naar een grote, exotische en levendige kat die net zo intelligent en speels is als hij eruit ziet, dan is de Savannah Cat kater wellicht perfect voor jou. Dit fascinerende kattenras is ontstaan ​​uit een kruising tussen de Afrikaanse Serval en verschillende huiskatten. De katten hebben het wilde uiterlijk van de Serval zonder dat ze nog steeds puur wild zijn. Hieronder zullen wij u alles vertellen wat u moet weten voordat u overgaat tot het kopen van een Savannah Cat kater.

De oorsprong van de Savannah Cat kater

De Savannah Cat kater is het resultaat van een kruising tussen een Afrikaanse Serval en een huiskat. De eerste hybriden werden in 1986 in de Verenigde Staten gefokt door fokker Judee Frank, die de katten kruiste om een ​​unieke kat te creëren die verschillende hoogtes zou kunnen bereiken bij het springen, een lang, slank lichaam zou hebben, bijzonder intelligent zou zijn en ook gehoorzaam aan zijn baasje. Een van de meest populaire kattenrassen, de Savannah Cat kater, is langzaam maar zeker steeds bekender geworden en wint aan populariteit over de hele wereld.

Het uiterlijk van de Savannah Cat kater

Een kruising tussen een Afrikaanse Serval en een gewone huiskat is natuurlijk niet zomaar een kat wat u van gewone katten gewend bent. De Savannah Cat is groter dan de doorsnee huiskatten en hebben unieke esthetische kenmerken. Het ras heeft een lange, slanke lichaamsbouw met relatief lange ledematen. Sommige individuen kunnen tot wel 1,5 meter hoog springen, ongekend voor huiskatten. Het gewicht varieert over het algemeen van 5 tot 10 kilogram, wat nog steeds zwaar is voor een huiskat.

Lees ook:   Minuet krabpaal

Ze hebben grote oren met pluizige oorranden en ovale ogen die vaak goud of groen zijn. De vacht van de Savannah Cat kater is het meest aan de kant van de Serval. Dit betekent dat de vacht gevlekt of gemarmerd is in warme tinten van goud, brons of zilver. Een unieke eigenschap van de vacht van een Savannah Cat kater is dat deze een speciale glans heeft, glanzend kristalachtig haar hebben vergelijkbaar met een zijdeachtige vacht.

De persoonlijkheid van de Savannah Cat kater

De Savannah Cat kater heeft een zeer levendige en ondeugende persoonlijkheid. Het zijn zeer intelligent dieren die ook zeer nieuwsgierig zijn. Ze zullen bijzonder actief zijn en u altijd verrassen met hun speelse geest en hun capriolen. Niet onbelangrijk is dat ze ook zeer goedaardig zijn en erg aanhankelijk zijn richting hun baasje. Dit alles maakt deze katten bijzonder fijne gezelschapsdieren, maar vergeet niet om ze voldoende te entertainen, want als ze zich gaan vervelen kunnen ze eenvoudig destructief gedrag gaan vertonen.

De verzorging van de Savannah Cat kater

De Savannah Cat kater is over het algemeen gemakkelijk te verzorgen omdat ze een zeer korte vacht hebben die niet veel aandacht eist. Het is echter wel belangrijk om hun grote, gevoelige oren schoon te houden, omdat ze vatbaar zijn voor het opbouwen van oorsmeer of infecties. Voeding is ook cruciaal voor het welzijn van uw Savannah Cat kater, zorg er voor dat u kwalitatief hoogwaardig kattenvoer geeft die specifiek aangepast is aan de grootte van het ras.

FAQ’s

1. Kan de Savannah Cat kater goed overweg met andere huisdieren?
2. Heeft de Savannah Cat kater veel beweging nodig?
3. Is de Savannah Cat kater geschikt voor kinderen?
4. Kan de Savannah Cat kater binnenshuis gehouden worden?
5. Hoe oud kan de Savannah Cat kater worden?

Lees ook:   American Longhair kitten

Conclusie

De Savannah Cat kater is een fascinerend dier met een unieke uitstraling, persoonlijkheid en karakter. Het is belangrijk om te overwegen of je deze kat in huis wilt halen, voordat je het definitieve besluit neemt. Zorg ervoor dat je altijd kiest voor een betrouwbare fokker en voldoende tijd en ruimte hebt om het dier de juiste zorg en aandacht te geven. De Savannah Cat kater kan een prachtig huisdier zijn voor eigenaren die op zoek zijn naar een uitdagend, actief en aanhankelijk dier. Als je je goed voorbereidt voordat je een Savannah Cat kater aanschaft, kan je van je nieuwe kat een geweldig maatje maken dat je jarenlang plezier en gezelschap kan bieden.