Savannah Cat kruising

Savannah Cat kruising: Een Complete Gids

Heb je ooit gehoord van de Savannah Cat kruising? Dit is een van de meest fascinerende kruisingen tussen huiskatten en wilde servals, met de prachtige, exotische uitstraling van een kleine luipaard. Maar voordat je overweegt om een Savannah Cat te kopen, zijn er enkele belangrijke dingen die je moet weten. In deze complete gids over Savannah Cat kruisingen zullen we alle belangrijke aspecten van deze katten behandelen, van hun oorsprong tot hun verzorging en de mogelijke gezondheidsrisico’s.

1. Wat is een Savannah Cat?

Een Savannah Cat is het resultaat van het kruisen van een wilde serval met een huiskat. Dit biedt de mogelijkheid om de wilde schoonheid van de serval te combineren met de sociaal aangepaste aard van huiskatten. De Savannah Cat heeft een indrukwekkende uitstraling met grote oren, bonte vacht, lange benen en een slanke, atletische bouw. De vacht van een Savannah Cat kan variëren van goud tot zilver en sommige hebben zwarte stippen, marmeren vlekken of gestreepte patronen.

2. Geschiedenis van Savannah Cat kruising

De Savannah Cat kruising werd voor het eerst gecreëerd in het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw door de Amerikaanse kattenfokker Judee Frank. Ze kruiste een mannetjes serval met een Siamese kat, wat resulteerde in de eerste Savannah Cat generatie (F1). Sindsdien hebben Savannah katten zich ontwikkeld in verschillende generaties. Hoe hoger de generatie, hoe minder wilde genen de katten zullen hebben.

3. Verschillende generaties van Savannah Cats

De generaties van Savannah Cats lopen van F1 tot F7. F1 Savannah katten hebben 50% servalgenen, terwijl F2 Savannah Cats 25% servalgenen hebben. F3 Savannah Cats hebben nog maar 12,5% servalgenen en de daaropvolgende generaties hebben steeds minder wilde genen. De hogere generaties worden vaak beschouwd als ‘huiskatten’ en mogen als huisdieren worden gehouden. F1 en F2 katten zijn over het algemeen niet geschikt als huisdieren en hebben speciale zorg nodig.

Lees ook:   Hoe vaak moet je je kat borstelen?

4. Zorg voor Savannah Cats

Savannah Cats hebben, net als andere huiskatten, dezelfde basisbehoeften voor verzorging. Ze moeten regelmatig worden geborsteld en baden zijn niet nodig, gezien het feit dat ze zelfreinigend zijn. Ze hebben ook een gezonde en uitgebalanceerde voeding nodig, veel beweging en speeltijd. Het is belangrijk om te weten dat Savannah Cats hyperactief kunnen zijn en veel buitenactiviteiten nodig hebben.

5. Gezondheidsrisico’s van Savannah Cats

Net als andere katten zijn Savannah Cats vatbaar voor bepaalde ziekten en aandoeningen. Het is belangrijk om uw Savannah Cat regelmatig te laten controleren door een dierenarts en eventuele symptomen van ziekte of aandoeningen in de gaten te houden. Sommige aandoeningen die bij Savannah Cats voorkomen zijn tandvleesaandoeningen, nierproblemen en overgewicht. Daarnaast kunnen sommige Savannah Cats last hebben van allergieën en epilepsie.

6. Het kopen van een Savannah Cat

Het kopen van een Savannah Cat vereist aandacht tijdens het proces. Eerst en vooral moet u ervoor zorgen dat de fokker geregistreerd is bij de Cattery of Savannah Cats Organization in uw regio. Dit betekent dat de fokker de juiste papieren en certificaten heeft voor alle Savannah Cat-kittens die hij fokt. Daarnaast is het belangrijk om de reputatie van de fokker te onderzoeken, evenals de genetische achtergrond van elk kitten.

7. FAQ’s

1. Zijn Savannah Cats geschikt voor gezinnen met kinderen?
– Savannah Cats zijn over het algemeen goed met kinderen, maar het is belangrijk om toezicht te houden op kinderen en katten tijdens het spelen.

2. Kunnen Savannah Cats binnen worden gehouden?
– Ja, Savannah Cats kunnen binnenshuis worden gehouden, maar ze hebben veel lichaamsbeweging en speeltijd nodig om te voorkomen dat ze zich vervelen en depressief worden.

Lees ook:   Oregon Rex kleuren

3. Hebben Savannah Cats veel aandacht nodig?
– Ja, Savannah Cats houden van aandacht, spelen en interactie met hun eigenaars.

4. Hoeveel kost een Savannah Cat?
– De kosten van een Savannah Cat variëren afhankelijk van de generatie en de fokker, maar kunnen variëren van $ 1.500 tot $ 20.000.

5. Hebben Savannah Cats speciale zorg nodig?
– Ja, Savannah Cats hebben speciale zorg nodig, met name F1 en F2 generaties. Dit omvat een gezond dieet, veel lichaamsbeweging en sociaal contact met andere katten.

Conclusie

Als je overweegt om een Savannah Cat te kopen, is het belangrijk om te weten waar je aan begint. Deze katten zijn prachtig, maar ze hebben speciale zorg nodig en sommige hogere generaties zijn niet geschikt als huisdieren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een gerenommeerde fokker vindt en dat je goed onderzoek doet naar de genetische achtergrond van jouw kitten. Met de juiste zorg en aandacht kunnen Savannah Cats echter fantastische huisdieren zijn.