Savannah hypoallergeen

Savannah: een hypoallergeen kattenras

Als liefhebber van katten ben je vast bekend met hypoallergene kattenrassen. Deze rassen zijn zeer geschikt voor mensen die lijden aan allergieën, maar toch vriendschap willen sluiten met hun favoriete dieren. Een ras dat steeds populairder wordt, is het Savannah kattenras. Hieronder geven we je een overzicht van waarom deze katten zo bijzonder zijn.

De geschiedenis van Savannah

Savannah katten zijn nog relatief nieuw in de kattenwereld. Het ras ontstond in 1986, toen een fokker uit de Verenigde Staten een serval, een grote wilde kat uit Afrika, kruiste met een Siamese kat. Het resultaat was een hybride kat die uniek was in zowel uiterlijk als temperament. De fokker noemde het ras Savannah, naar de grasvlakten in Afrika waar de serval in het wild voorkomt.

Uiterlijk van de Savannah

Savannahs hebben een opvallende uitstraling die bijna niet te vergelijken is met die van andere katten. Hun vachtpatroon lijkt op dat van hun voorouder, de serval: zwarte stippen op een lichtgele achtergrond. Sommige Savannahs hebben ook strepen op hun poten en staart, wat hun wilde uitstraling nog verder benadrukt. Omdat het ras een mix is van de serval en een huiskat, kunnen de kleuren variëren van wit tot bruin, zwart en zilver.

Savannahs zijn ook fysiek anders dan andere katten. Ze zijn groot en slank, en kunnen tot wel 60 cm lang worden en 14 kg wegen. Ze hebben grote oren die hen helpen om te jagen en te navigeren in het wild, en hebben sterke achterpoten waarmee ze hoge sprongen kunnen maken.

Lees ook:   Kattentransformaties: 20 hartverwarmende voor en na adoptie foto's.

Temperament van Savannahs

Savannahs zijn zeer speelse en actieve katten, die veel beweging en uitdaging nodig hebben. Ze zijn goed in staat om zelfstandig te spelen, maar vinden het ook leuk om interactie te hebben met hun eigenaren. Ze zijn intelligent en nieuwsgierig, en kunnen vaak trucjes leren zoals apporteren en aan de lijn lopen.

Omdat Savannahs een mix zijn van een wilde kat en een huiskat, hebben ze soms een wat eigenzinnig en onafhankelijk karakter. Ze hebben echter ook veel genegenheid en smeekbeden nodig, en kunnen soms zelfs “praten” met hun eigenaren door middel van miauwen en andere geluiden.

Hypoallergene eigenschappen van de Savannah

Dus waarom zijn Savannahs zo geschikt voor mensen die last hebben van allergieën? Het antwoord ligt in hun vacht. Savannahs hebben een gladde en korte vacht die minder allergenen afgeeft dan andere kattenrassen. Dit betekent dat mensen die normaal gesproken allergisch zijn voor katten, minder snel zullen reageren op deze katten.

Dit betekent echter niet dat Savannahs per definitie allergievrij zijn. Sommige mensen kunnen nog steeds een allergische reactie krijgen op deze katten, afhankelijk van de ernst van hun allergie.

FAQs:

1. Zijn Savannahs geschikt voor gezinnen met kinderen?
Ja, Savannahs zijn over het algemeen zeer speels en vriendelijk tegen kinderen, maar wees wel voorzichtig dat kinderen ze niet ruw behandelen.

2. Hoe vaak hebben Savannahs precies beweging nodig?
Savannahs zijn over het algemeen actiever dan andere kattenrassen en hebben ruimte nodig om te bewegen. Zorg ervoor dat je ze minstens eenmaal per dag uitdaagt met speelgoed, als ze binnenshuis blijven.

Lees ook:   Petlibro Easy Feed 6L Automatic Pet Feeder Review vertaald naar het Nederlands:Beoordeling van de Petlibro Easy Feed 6L Automatische Voerbak voor Huisdieren.

3. Hebben Savannahs speciale zorg nodig?
Savannahs hebben niet specifiek speciale zorg nodig, ze hebben echter wel veel aandacht en uitdaging nodig.

4. Zijn Savannahs agressief?
Nee, Savannahs zijn over het algemeen zeer speels en vriendelijk. Echter, als je ze niet voldoende uitdaagt en vermaakt, kunnen ze verveling omzetten in agressiviteit.

5. Hebben Savannahs veel gezondheidsproblemen?
Savannahs zijn over het algemeen gezonde katten, maar ze kunnen net als andere rassen gezondheidsproblemen ervaren met hun hart en nieren.

Conclusie

Savannahs zijn een relatief nieuw kattenras dat snel aan populariteit wint. Ze hebben een unieke uitstraling en persoonlijkheid die hen anders maakt dan andere kattenrassen. Het feit dat ze hypoallergeen zijn, maakt hen ook een aantrekkelijke keuze voor mensen die last hebben van allergieën. Als je op zoek bent naar een actieve en intelligente metgezel, is de Savannah wellicht de perfecte kat voor jou.