Scottish Fold Longhair

Scottish Fold Longhair

Bent u op zoek naar een fluffy kattenras? Dan is de Scottish Fold Longhair precies wat u nodig heeft. Het is een kattenras dat van nature nieuwsgierig, intelligent, zachtaardig en speels is. Hier is alles wat u moet weten over deze mooie katten.

Wat is een Scottish Fold Longhair?

De Scottish Fold Longhair is een van de meest opvallende kattenrassen. Ze hebben een ronde en brede kop, geaccentueerde wangen, grote, ronde ogen en staan ​​bekend om hun grote oren die naar voren hangen. Het meest opvallende aan dit kattenras is de unieke vouw in hun oren, die hen een schattige uitstraling geeft. Dit kattenras heette oorspronkelijk ‘lop-eared’ omdat de oren dicht bij het hoofd liggen.

Geschiedenis van het ras

Het ras werd oorspronkelijk ontdekt in Schotland in 1961, toen William Ross, de eigenaar van een boerderijkat genaamd Susie, ontdekte dat haar kittens platte oren hadden. De kat was echter een voorouder van een andere kat die in 1950 in Schotland was gefokt en ook ‘lop-eared’ was.

Interessant is dat Scottish Folds strikt fokken onverstandig is. Er zijn gezondheidscomplicaties opgenomen in het fokken van Schotse vouwoorkatten en hun nakomelingen en het ras is verboden in sommige landen.

Kenmerken van de Scottish Fold Longhair

De Scottish Fold Longhair is een kattenras dat erg sociaal is en opvalt vanwege zijn uitstekende persoonlijkheid. Ze zijn een van de beste rassen om te hebben als huisdier omdat ze goed opschieten met andere huisdieren en kinderen.

Dit kattenras is het nauwst verwant met de American Shorthair en ze zijn beide uitstekende jagers en ratenvangers. Ze zijn ook erg slim en als ze eenmaal zijn getraind, zullen ze alles doen wat hun eigenaar van hen vraagt.

Lees ook:   krabton voor Cornish Rex

Ze zijn zwaar gebouwd, maar het enige vet dat eraan hangt, is de berg van vacht die rond hun nek hangt. Hun vacht varieert van lichtbruin tot wit en er zijn verschillende kleurencombinaties.

Verzorging en onderhoud van de Scottish Fold Longhair

Als u besluit een Scottish Fold Longhair te kopen, moet u er rekening mee houden dat het een kattenras is dat veel verzorging nodig heeft. Hun dikke vacht moet twee keer per week worden geborsteld om klitten te voorkomen.

Omdat Scottish Fold Longhairs een gevoelige huid hebben, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hun vacht altijd schoon blijft. Je kunt ze wassen met speciale shampoo voor katten en ervoor zorgen dat ze altijd droog blijven.

Je moet er ook voor zorgen dat hun oren regelmatig worden schoongemaakt en controleer ook hun ogen op eventuele tekenen van infectie.

Conclusie

De Scottish Fold Longhair is een fantastisch kattenras dat zeker indruk zal maken op iedereen die ze ontmoet. Hun unieke uiterlijk, charmante persoonlijkheid en gemakkelijke omgang met kinderen en andere huisdieren, maken ze een kattenras dat perfect is voor iemand die op zoek is naar gezelschap.

FAQs

1. Zijn Scottish Fold Longhairs goed voor gezinnen?

Ja. Scottish Fold Longhairs zijn uitstekende huisdieren voor gezinnen omdat ze vriendelijk zijn voor kinderen en goed overweg kunnen met andere huisdieren.

2. Heeft een Scottish Fold Longhair veel verzorging nodig?

Ja. Scottish Fold Longhairs hebben een dikke vacht die twee keer per week moet worden geborsteld om klitten te voorkomen en hun vacht en oren moeten regelmatig worden schoongemaakt.

Lees ook:   Europese Korthaar cattery

3. Is het moeilijk om een ​​Scottish Fold Longhair te trainen?

Nee. Scottish Fold Longhairs zijn intelligent en gemakkelijk te trainen. Ze zullen snel leren wat van hen wordt verwacht en zullen bereid zijn om het te doen.

4. Kunnen Scottish Fold Longhairs binnen of buiten worden gehouden?

Scottish Fold Longhairs kunnen zowel binnenshuis als buitenshuis worden gehouden. Ze vinden het echter leuk om binnenshuis te blijven en voor de veiligheid van uw huisdier is het vaak beter om ze binnenshuis te houden.

5. Hoe oud kan een Scottish Fold Longhair worden?

Scottish Fold Longhairs kunnen leven tot ongeveer 15 jaar oud.