Serengeti namen

In de wereld van safari’s is de Serengeti een paradijs op aarde. In de uitgestrekte vlaktes woont een ongelooflijke verscheidenheid aan wilde dieren, en de reis daarnaartoe is vaak net zo spectaculair als het verblijf zelf. Maar weet je wat het nog spectaculairder maakt? De namen van de wilde dieren die hier leven.

De Grote Vijf van de Serengeti

Een term die je vaak hoort bij het praten over de Serengeti is de “Grote Vijf”. Dit zijn de vijf meest voorkomende en begeerde dieren in de regio.

Leeuw

De koning van de jungle is ook de koning van de Serengeti. Het leeuwenmannetje, met zijn imposante manen, is een van de meest herkenbare en gevierde dieren op safari’s in Afrika.

Olifant

De grootste landzoogdieren ter wereld, olifanten, zijn indrukwekkende beesten. Het is verbazingwekkend om ze te zien grazen op de savanne en soms hun slurf te gebruiken als een soort hand om gras uit de grond te trekken.

Luipaard

Een van de meest sierlijke en lenige katten ter wereld, luipaarden zijn de absoluut schitterende roofdieren van de Serengeti. Hun gevlekte vacht maakt het gemakkelijk om ze te onderscheiden van andere katten en hun sluwe aard maakt ze moeilijk te vinden.

Buffel

De grootste Afrikaanse buffel is misschien wel het minst opvallende lid van de Grote Vijf, maar ze zijn toch ongelooflijk fascinerend. Grote kuddes grazende buffels zijn een vertrouwd zicht in de Serengeti, maar wist je dat ze soms zelfs durven vechten met leeuwen?

Neushoorn

Helaas is de neushoorn een bedreigde diersoort en is dus zeldzamer geworden in de Serengeti. Het is niet gemakkelijk om ze in het wild te zien, maar als je het geluk hebt, weet je dat je getuige bent van een echt wonder.

Lees ook:   Don Sphynx kattenluik

Andere dieren in de Serengeti

De Serengeti heeft uiteraard veel meer dan alleen de Grote Vijf. Andere wilde dieren die je hier tegenkomt zijn:

Gnoe

De gnoe, of wildebeest, is misschien wel de meest herkenbare bewoner van de Serengeti. Je kunt de familiestruktuur observeren, de burlende wedstrijden horen, en – tijdens de jaarlijkse migratie – de beroemde kuddes zien.

Zebra

De zebra’s zijn ongelooflijk mooi in hun gestreepte jassen. Net als bij de gnoes, kan je ook bij hen eenvoudig de familiebanden observeren.

Cheetah

Een fraai dier die genieten van de heuvelachtige delen van de Serengeti. Door hun snelheid vertrouwen ze op snelheid van aanval in plaats van jacht.

Giraffe

De giraffe is een uniek dier met zijn lange nek en schitterende afstamming.

Nijlpaard

De nijlpaard is misschien wel een van de meest fascinerende waterbewoners die je in de Serengeti kunt vinden. Het zijn enorme beesten die vooral in rivieren en meren dichtbij graslanden aanwezig zijn.

Veelgestelde vragen

1. Zijn deze wilde dieren veilig voor mensen?

De wilde dieren in de Serengeti zijn meestal geen bedreiging voor mensen, en er zijn strenge regels voor interactie met hen tijdens safaritochten. Vergeet niet dat je altijd in het wild bent, en zorg ervoor dat je de instructies van je gids opvolgt.

2. Bestaat er gevaar voor aanvallen van wilde dieren?

Het is zeldzaam dat wilde dieren aanvallen uitvoeren als mensen zich aan de regels houden. Maar houd in gedachten, dat als een dier zich bedreigd voelt of als er onvoorzichtig gedrag wordt vertoond, er op elk moment iets kan gebeuren.

Lees ook:   Blauwe Rus krabpaal

3. Wat is de beste tijd om de Serengeti te bezoeken?

Hoewel er het hele jaar door te genieten valt van de Serengeti, zijn de beste bezoekersmaanden van december tot juli. Dit is één van de weinige plaatsen waar je de beroemde migratie van gnoes en zebra’s kunt meemaken, een indrukwekkend spektakel.

4. Welke dieren komen voor buiten de Grote Vijf?

Er zijn talloze andere ongelooflijke dieren te zien in de Serengeti: vogels van alle kleuren en maten, reptielen, insecten en zoogdieren. Dit is waar de variatie van de wilde dieren van de Serengeti zijn herkomst vindt.

5. Kan iedereen een Safari in de Serengeti boeken?

Ja, iedereen kan een safari in de Serengeti boeken. Het gebeurt in groepsverband of privévisits, onafhankelijk van de leeftijd of nationaliteit van de persoon.

Conclusie

De Serengeti is absoluut een van de mooiste plekken op aarde. En dat is niet alleen te danken aan de ongelooflijke variatie van wilde dieren en de natuurlijke schoonheid van de regio, maar ook aan de unieke namen die aan elke specifieke diersoort worden gegeven. Bewonder de majestueuze ‘king of the jungle’, zoek de goed gecamoufleerde luipaarden en geniet van de grote kuddes gnoes en buffels die op hun eigen manier hun weg vinden in deze ongerepte wildernis.