Sokoke kleuren

Sokoke kleuren: de geschiedenis en kenmerken van de Sokoke-kat

Als je op zoek bent naar een uniek kattenras, dan is de Sokoke misschien wel het overwegen waard. Dit ras heeft een uniek uiterlijk en interessante geschiedenis. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de Sokoke kat en zijn kleuren.

Sokoke geschiedenis

De Sokoke kat is oorspronkelijk afkomstig uit Kenia. Het ras werd ontdekt in het Arabuko Sokoke bos en wordt daarom soms ook wel de “Keniaanse Boskat” genoemd. De kat heeft een wilde uitstraling en is ontspannen in de omgang. Het ras werd ontdekt in de jaren ’70 door twee vrouwen uit Kenia, Jeni Slater en Gloria Moeldrop. Ze werden verliefd op de Sokoke kat vanwege zijn prachtige verschijning en besloten hem te fokken.

Kenmerken van de Sokoke kat

De Sokoke kat is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook tal van bijzondere kenmerken. Hieronder hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

Kop

De Sokoke kat heeft een middelgrote kop met een lichte wigvorm. De oren staan recht omhoog en zijn iets groter dan gemiddeld.

Ogen

De ogen van de Sokoke kat zijn amandelvormig en zijn groen of lichtgeel van kleur. Soms hebben ze een gele ring om de pupil.

Vacht

De meest opvallende eigenschap van de Sokoke kat is zijn unieke vacht. De vacht is kort en dicht en heeft een wild uiterlijk. De kleuren variëren van licht bruin tot donkerbruin en de haren hebben vaak een zwarte punt. Hierdoor lijkt het alsof de kat in de zon is verbrand, wat het uiterlijk nog interessanter maakt.

Lees ook:   Zijn zoutlampen slecht voor katten?

Grootte en gewicht

De Sokoke kat is middelgroot en weegt tussen de 3 en 5 kilo.

Sokoke kleuren

Zoals eerder vermeld, heeft de Sokoke kat een unieke vacht die varieert van lichtbruin tot donkerbruin. De kleuren worden ook wel “Sokoke bruin” genoemd. De ondervacht van de kat is meestal lichter van kleur dan de bovenvacht, wat zorgt voor een interessant kleurenspel.

Fokken van Sokoke katten

De fokkerij van Sokoke katten is relatief nieuw en er zijn niet veel fokkers die zich met het ras bezighouden. Het ras wordt echter steeds populairder en er komen steeds meer fokkers bij. Het is belangrijk om bij het fokken van Sokoke katten aandacht te besteden aan het behoud van de unieke kenmerken van het ras, waaronder de vacht.

Conclusie

De Sokoke kat is een uniek en fascinerend kattenras dat zeker de moeite waard is om te overwegen als huisdier. Met zijn wilde uiterlijk en bijzondere kleuren is het een lust voor het oog. Als je op zoek bent naar een kat die zich onderscheidt van de rest, dan is de Sokoke kat misschien wel iets voor jou.

FAQ’s

Hoe oud kan een Sokoke kat worden?

Een Sokoke kat kan tussen de 12 en 15 jaar oud worden.

Heeft een Sokoke kat veel verzorging nodig?

De vacht van de Sokoke kat heeft niet veel verzorging nodig. Af en toe borstelen is voldoende.

Kan een Sokoke kat goed overweg met kinderen?

Ja, de Sokoke kat is een vriendelijke en relaxte kat die goed overweg kan met kinderen.

Zijn Sokoke katten actief?

Ja, Sokoke katten zijn vrij actief en vinden het leuk om buiten te spelen.

Lees ook:   Hartgeruis bij katten: symptomen, behandeling en levensverwachting

Is de Sokoke kat geschikt voor mensen met allergieën?

Nee, de Sokoke kat is helaas niet geschikt voor mensen met allergieën. De kat produceert namelijk allergenen.