Toyger hypoallergeen

Toyger hypoallergeen

Toyger hypoallergeen

De Toyger is een poes die sterk lijkt op een tijger, maar het is een ras dat speciaal is gefokt voor mensen die allergisch zijn voor katten. In dit artikel gaan we in op de hypoallergene eigenschappen en het karakter van de Toyger poes.

De Toyger

De Toyger is een kattenras dat relatief nieuw is en afkomstig is uit de Verenigde Staten. De naam Toyger komt van de woorden “tiger” en “toy”. Het ras is gefokt door de veteraan fokker Judy Sugden die in 2008 een Toyger heeft ontwikkeld die zo veel mogelijk lijkt op een tijger.

Hypoallergeen

Een Toyger is zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn voor katten. De Toyger katten zijn hypoallergeen, wat betekent dat ze minder allergische reacties veroorzaken. Dit komt omdat het ras minder huidschilfers produceert en daarnaast ook minder van het allergeen Fel D1 afscheidt.

Lessen huidschilfers

Een kattenhuid bestaat uit verschillende lagen. Bij de meeste katten worden regelmatig dode huidcellen afgestoten, dit noem je huidschilfers. Het allergeen Fel D1 zit onder andere in deze huidschilfers. De Toyger kat produceert minder huidschilfers en daardoor is de kans op allergische reacties lager.

Producent van allergenen

Fel D1 is een stof die geproduceerd wordt door katten. Deze stof zit onder andere in speeksel, talg en urine van katten. Fel D1 is de belangrijkste producent van allergenen in katten. Een Toyger produceert minder van deze substantie waardoor de allergene eigenschappen minder zijn.

Karakter

Naast zijn hypoallergene eigenschappen heeft de Toyger ook een bijzonder karakter. Zo is de poes wilskrachtig, intelligent en zeer actief. De Toyger heeft ook speelse eigenschappen, ze spelen graag met speelgoed en door hun intelligentie zijn ze makkelijk te trainen. De Toyger is ook erg loyaal en kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Het is een kat die veel aandacht nodig heeft.

Lees ook:   Cornish Rex allergie

Conclusie

De Toyger is een bijzondere kattensoort die steeds populairder wordt. Het is een ras dat speciaal gefokt is voor mensen die allergisch zijn voor katten. De Toyger is hypoallergeen en heeft daarnaast een karakter dat erg aantrekkelijk is voor veel mensen. Het is een speelse kat die makkelijk te trainen is en goed overweg kan met kinderen en andere dieren.

FAQs

Wat is een Toyger kat?

Een Toyger is een kattenras dat sterk lijkt op een tijger. Het is een speciaal ras dat gefokt is voor mensen die allergisch zijn voor katten.

Zijn Toyger katten hypoallergeen?

Ja, de Toyger katten zijn hypoallergeen. Het ras produceert minder huidschilfers en daarnaast ook minder van het allergeen Fel D1.

Wat is Fel D1?

Fel D1 is een stof die geproduceerd wordt door katten. Deze stof zit onder andere in speeksel, talg en urine van katten. Fel D1 is de belangrijkste producent van allergenen in katten.

Zijn Toyger katten geschikt voor kinderen?

Jazeker, de Toyger is een kat die goed overweg kan met kinderen en andere huisdieren.

Zijn Toyger katten makkelijk te trainen?

Ja, door hun intelligentie zijn Toyger katten makkelijk te trainen.