Ukrainian Bakhuis kleuren

Wie Kiev bezoekt, moet zeker eens halt houden in een bakhuis, oftewel “Пічкарня” in het Oekraïens. In deze huizen, die in het Oekraïens gekend zijn als “bachans”, werden vroeger broden gebakken en culinaire specialiteiten bereid. Maar deze bakhuizen zijn niet enkel pastorieën voor culinaire tradities; ze zijn ook architectonische pareltjes met hun geverfde gevels. Heb je ooit gehoord van “Ukrainian bakhuis kleuren”? Ontdek de traditie van het kleuren van bakhuis gevels!

Wat zijn bakhuisjes?

Bakhuisjes zijn de culinaire kerken van de Oekraïense cultuur. Het zijn de plaatsen waar al eeuwen brood en andere lekkernijen worden gemaakt volgens traditionele recepten. Het primitieve design van de Ukrainian bakhuisjes is behouden gebleven tot op vandaag – het zijn nog steeds kleine huisjes van ongeveer 15 vierkante meter groot, waarin eenvoudige technologieën worden gebruikt.

De traditie van het kleuren van bakhuisjes

De meeste bakhuisjes hebben helder witgekalkte muren, maar bijzonder zijn de huisjes in Roztoshya, een klein dorpje in het noordwesten van Kiev, waar de gevels kleurrijk zijn geschilderd volgens een lange traditie. Dit is ontstaan nadat de plaatselijke bevolking besloot om af te wijken van hun normale witte tinten. Zij beschilderden de muren met rode, groene en blauwe strepen, cirkels en bloemen.

Waarom worden de bakhuisjes geschilderd?

Er zijn verschillende redenen waarom bakhuisjes in Oekraïne worden geschilderd. Ten eerste is het een manier om hun esthetische waarde te benadrukken. Omdat deze bakhuisjes vaak in de buurt van kerken of andere historische monumenten staan, willen de bewoners de aandacht trekken. Een bakhuisje in een mooie kleur tilt de uitstraling van de hele buurt omhoog.

Lees ook:   De 7 beste kattenvoedingen om pillen in te verbergen in 2023: Onbevooroordeelde recensie
Verbinden met de geschiedenis

Door de bakhuisjes te schilderen, willen de mensen ook een band krijgen met de geschiedenis van hun dorp of stad. Traditionele afbeeldingen op de muren van de bakhuisjes helpen de nieuwere generaties zich te verbinden met hun verleden, terwijl ze ook de lokale cultuur en tradities in stand houden.

FAQs

1. Hebben alle bakhuisjes verschillende kleuren?

Nee, de meeste bakhuisjes zijn wit geschilderd, maar er zijn enkele uitzonderingen zoals die in Roztoshya.

2. Moet je betalen om de bakhuisjes te bezoeken?

Nee, bakhuisjes zijn meestal publiek toegankelijk en er wordt geen geld gevraagd om ze te bezoeken.

3. Wat is het beste moment om de bakhuisjes te bezoeken?

Het beste moment om de bakhuisjes te bezoeken is in de lente of de zomer, wanneer het zonnig en warm is. Zo kan je ook genieten van de bloemen en planten rondom de huizen.

4. Wat voor soort brood kan je in een bakhuis vinden?

In een bakhuis kan je zowel de traditionele broden als specialiteiten van de streek vinden, zoals bv. berenbrood, pompoenbrood en de bekende Oekraïense variant van bliny.

5. Is het interessant om de bakhuisjes te bezoeken?

Zeker! De bakhuisjes bieden een unieke kans om de Oekraïense cultuur te ontdekken, en bovendien zijn de prachtige kleuren van de gevels een lust voor het oog.

Conclusie

Ukrainian Bakhuis kleuren is een kleurrijke traditie die trots wordt bewaard en doorgegeven van generatie op generatie. Deze traditie is niet alleen belangrijk voor de esthetische waarde van de bakhuisjes, maar ook om de verbinding met het lokale verleden en de cultuur te behouden. Voor de toeristen die Kiev bezoeken, is een stop in een bakhuis de perfecte gelegenheid om te genieten van traditionele Oekraïense specialiteiten, en om zich te verdiepen in de culinaire geschiedenis en hedendaagse culturele praktijken van de regio.