Daarom volgt je kat je overal

Voel je je vervolgd door je kat? Dan weet je dit zeker: Je hebt nauwelijks een voet tussen de deur van het appartement gezet, wanneer je kat al aan je poot vastzit en achter je aan rent. Is dit een teken van liefde? Of welke boodschap wil uw kat aan u overbrengen?

Kat rent er achteraan

“Mijn kat volgt me overal – waarom doet ze dit?”

Een kat toont zijn soortgenoten door Gezichtsuitdrukkingen en gebaren of ze hen goed gezind is. Ze lijkt er echter niet op te vertrouwen dat mensen “gezichtsuitdrukkingen” ondubbelzinnig lezen.

Dit is de enige manier om uit te leggen dat de mens het enige wezen is met wie de kat via taal communiceert. Ons kleine bontwezen gebruikt zijn “miauw” als een communicatiemiddel bijna uitsluitend naar mensen.

Dat Rennen na is ook een middel waarmee de kat communiceert met zijn eigenaar of eigenaar. Als je kat je achtervolgt als een schaduw, wil ze iets uitdrukken!

Onze winnaar van de kattenvoertest

Cat Food Test Winnaar Cat Stuff

ANIfit Voucher

Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:
Nu inwisselen

Het “Ik hou van je” van je kat

Als uw kat al op u wacht bij de deur en u vervolgens bij elke stap volgt, kan dit gedrag een Boodschap van genegenheid zijn.

Als de bontneus dan langs je benen spint, is het als een kleine liefdesbrief. Dus je kunt blij zijn met deze prachtige uiting van liefde.

“Hallo, ik ben er ook nog”

Katten die genieten van het buitenleven willen de aandacht op zichzelf vestigen door achterop te rennen. Met het type lichaams- en staarthouding geven ze hun boodschap interpreteerbare uitdrukking.

Een rechte opwaartse staart, waarbij de punt van de staart licht naar voren wijst, is een vriendelijk welkom gebaar. Een uiting van genegenheid dus.

Als de kat niet alleen achter je aan rent, maar ook keer op keer tegen je been wrijft, is dit een andere uiting van communicatie.

Op de slapen, kin en onderlip van het hoofd van de kat zijn er geurklieren. Vooral buitenkatten “markeren” hun familieleden en territorium door te wrijven. “Jij hoort bij mij” hoort dit te zeggen. Deze chemocommunicatie is een van de belangrijkste uitdrukkingsmiddelen van de kat.

Buitenkatten uiten vaak een verlangen naar aandacht door hun mens na te jagen. Ze hebben veel meegemaakt tijdens hun tour en zijn op zoek naar uitwisseling. Dit verklaart vrij goed waarom de kat aanhankelijk is.

Mist je kat iets?

Rent je kat achter jou en haar aan? Staarttrekkingen DabeIk ben erg enthousiast? Dan kan het een teken zijn dat ze iets mist. Misschien heeft je bal bont gewoon honger.

Lees ook:   Hoe ver van huis zwerven binnenlandse katten?

Het opgewonden achterop lopen kan ook een indicatie zijn van Verveling zijn. Dit is waar een spel helpt – of wat dacht je van een kleine verrassing? Katten houden van knabbelen. Kattengras of een walnoottak zijn zeker vreugdevolle afleidingen voor je huistijger.

Je zult ook deze berichten leuk vinden:

  • Mysterie opgelost: daarom houden katten van schoenen
  • Fascinerend kattengedrag: hersengevend – Daarom duwt je kat je een duwtje
  • De liefdesbeten van je kat – Wat ze betekenen

Uitgelichte foto: victoriyasmail / Shutterstock.com