De 6 meest ingenieuze kattenbakken – Geen schuiven, geen stank!

Dat De kattenbak schoonmaken is een van de dagelijkse taken van elke kattenliefhebber. Elke dag, want anders stinken jij en je kat snel! Want als uitwerpselen en (in het geval van klompenstrooisel) urine niet regelmatig worden uitgeschraapt, verspreiden onaangename geurstoffen zich snel. Deze zijn niet alleen onaangenaam in het appartement, maar kunnen uw kat ook erg storen.

In het ergste geval vermijdt uw kat een stinkende kattenbak en zoekt hij naar alternatieve toiletten – in het ergste geval zal dit ertoe leiden dat uw kat onrein is. Als je geen zin hebt in kattenbaksstank en vervelend schuiven, kijk dan eens naar deze ingenieuze kattenbakken:


Zelfreinigende kattenbakken

Minder werk dankzij zelfreinigende kattenbakken

Zo noodzakelijk als dit is regelmatige verwijdering van de kattenbak is, zo vervelend en vermoeiend dat het is:

Je moet bukken of ervoor knielen en de individuele hopen uitpluizen met een zeefschep. Soms gaat er iets mis, waardoor je ook met de bezem moet zwaaien. Het irriteert me zeker enorm, het is geen taak die ik graag doe (natuurlijk doe ik het toch…)

Deze slimme kattenbakken maken schoonmaken makkelijker

Maar het schoonmaken van de kattenbak kan ook makkelijker, dankzij slimme uitvindingen, dus zelfreinigende kattenbakken, die nu op de markt zijn. Ik wil ze hier graag aan u voorstellen.

De meeste gepresenteerde modellen zijn geen 100% zelfreinigende kattenbakken, omdat je meestal zelf iets moet doen – maar alle modellen bieden een slimme en gemakkelijke manier om de klonten en hopen eruit te zeven. zonder zelfs met een schop door de kattenbak moeten graven. Je wordt dus van behoorlijk wat werk ontheven!

Trixie Berto kattenbak met zeef in dubbele bodem

De Trixie Berto kattenbak heeft een zeef in de dubbele bodem, zodat deze gemakkelijk gereinigd kan worden
Trixie Berto kattenbak: Schud een paar keer heen en weer, de kattenuitwerpselen zijn al uitgezeefd!

Een simpel principe – maar wel een grote opluchting. Dit slimme kattenbak van Trixie wordt geleverd met twee lagere schelpen – In een van hen wordt de grote zeef opgehangen en bedekt met strooisel. Klonterende kattenbakvulling werkt hier het beste – gemaakt van natuurlijke vezels omwille van het milieu.

Lees ook:   Hoe een kat te stoppen met het likken van hun wonden

Nu hoef je de grote zeef maar één keer per dag op te tillen, alle klontjes en worstjes komen in één keer vast te zitten.

Nadat u de uitwerpselen hebt verwijderd, plaatst u de zeef eenvoudig in de tweede bak en giet u het strooisel erover van de eerste.

De kattenbak is goed gemaakt, is stabiel en heeft geen scherpe randen. De twee subshells passen in elkaar, wat ruimtebesparend is. Daarnaast is het toilet vrij goedkoop.

Omega Paw Roll’n Clean – rolt schoon

De Omega Paw kattenbak hoeft niet verwijderd te worden.
Omega Paw kattenbak: De hele kattenbak wordt gerold, waarbij een hark de brokken in een lade transporteert.

Deze kattenbak heeft het onder de knie: als je het toilet wilt schoonmaken, hoef je het maar één keer te rollen – een hark binnenin filtert de “Köttel” uit. Deze belanden dan in een lade en kunnen gemakkelijk en hygiënisch worden weggegooid.

Dit werkt prima, zeker bij klompstrooisel (eco zwerfvuil aub!).

Negatief valt op de verwerking, scherpe rand werd gevonden op sommige randen. Dit kan snel verwijderd worden met een bestand, maar bij bijna 40 euro mag zoiets niet gebeuren.

Voor basisreiniging (dat moet soms) de zelfreinigende kattenbak van Omega in het midden.

Je krijgt de Omega Paw Roll’n Clean kattenbak in de maten “Regular” en “Large”, waarbij de grotere versie wordt aanbevolen – het onderdeel ziet er enorm uit, maar de ruimte die je kat effectief kan gebruiken wordt verkleind door het zeefmechanisme.

Nestrobot 3 – De meest futuristische kattenbak

Nest Robot 3 – Wanneer de kat het toilet verlaat, reinigt hij zichzelf.

De Litter Robot 3 is ideaal als je zo min mogelijk te maken wilt hebben met het schoonmaken van de kattenbak.

Lees ook:   De 5 beste tapijtreinigers voor kattenurine

Een paar minuten (verstelbaar zodat het nest de tijd heeft om te klonteren) nadat de kat zijn werk heeft gedaan, draait de hele kamer van de kattenbak. De kattenbakvulling wordt gezeefd en het afval komt in een geurdicht compartiment terecht.

In de variant “Litter Robot 3 Connect” biedt de kattenbak nog meer functies, omdat hij wordt geleverd met WLAN en een eigen mobiele telefoon-app. Dit maakt het niet alleen mogelijk om te controleren hoe vol de afvallade is – de frequentie van toiletbezoeken en het gewicht van de kat wordt ook bijgehouden. Zo kan een ziekte van de kat snel worden opgemerkt, bijvoorbeeld blaasontsteking, diarree of een sterk ziektegerelateerd gewichtsverlies.

Praktisch voor beide varianten: De zelfreinigende kattenbak werkt met elke klonterende kattenbakvulling. Bovendien kunnen eventuele kleine vuilniszakken worden gebruikt voor het afvalcompartiment – het is niet nodig om dure speciale zakken te kopen.

Kattenspul kattenvoer aanbeveling
Kattenspul kattenvoer aanbeveling
ANIfit Voucher
Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:
10Cat spullen Code gekopieerd!
Nu inwisselen

Catit Smart Sift – Trek gewoon aan de hendel

Catit Smart Sift – Trek een keer aan de hendel en de kattenbak is schoon!

Een hark wordt ook gebruikt in de Smart Sift van Catit, die wordt gecombineerd met een Hefboom die aan de zijkant van de kattenbak is bevestigd.

Als u aan de hendel trekt, filtert de hark uitwerpselen en klonten uit de kattenbakvulling en transporteert ze naar een geurbestendige lade onder het toilet.

Lees ook:   Thai namen

Een speciale plastic zak moet in de lade worden gestoken, die vervolgens kan worden verwijderd en zo de uitwerpselen kan worden weggegooid. De fabrikant verkoopt deze zakken voor zo’n 7 euro voor 12 stuks – maar met een beetje vallen en opstaan vind je zeker geschikte vuilniszakken, die dan een stuk goedkoper zijn.

Andere kenmerken van de Catit Smart Sift: verwijderbare transparante klep, kijkvenster om het nest te bedienen, opening voor het bijvullen van kattenbakvulling.

Met ca. 85 Euro Hoewel deze kattenbak niet bepaald goedkoop is, rechtvaardigen het intelligente principe en de zeer goede afwerking de prijs.

PetSafe ScoopFree – de zelfreinigende kattenbak met hark

PetSafe ScoopGratis kattenbak – Automatische hark verwijdert kattenuitwerpselen

Deze hightech kattenbak doet echt bijna al het werk voor je: Nadat je kat de ScoopFree heeft gebruikt, rijdt er een elektrische hark door het strooisel en slaat uitwerpselen op in een afvalbak. Hierdoor blijven geuren goed gesloten.

De ScoopFree is gevuld met silicaatstrooisel, dat urine snel, hygiënisch en geurvast absorbeert. Uitwerpselen worden snel uitgedroogd en kunnen dus door de automatische hark worden verwijderd.

De Petsafe ScoopFree biedt een instellingsoptie die 5, 10 of 20 minuten nadat uw kat naar het toilet gaat moet beginnen. de “Ultra” -versie heeft ook een gezondheidstracker die de toiletbezoeken van uw kat telt. Zo weet u zeker of uw kat diarree of een blaasontsteking heeft.

Oster Bionaire – Geen stank meer dankzij ventilatie en filter

Bionaire Paas kattenbak
Oster Bionaire – Frisse lucht dankzij onderdruk en actieve koolfilter

Je moet deze kattenbak nog steeds met de hand uit Oster verwijderen – maar je ruikt niets van de uitwerpselen van je kat!

Want een ventilator, die slechts 3 watt vermogen nodig heeft en erg stil is, zuigt de lucht uit de kattenbak. Het wordt vervolgens getransporteerd door een actief kool- en zeolietfilter voordat het naar buiten komt. Zo worden alle vieze geuren verwijderd.

Dankzij de rolkap is de kattenbak eenvoudig schoon te maken.

Uitgelichte afbeelding (boven): Onur ERSIN / Shutterstock.com