Wanneer de kattenbak stinkt – remedie voor slechte kattenbakgeur

Ken jij dat ook? U komt thuis, betreedt uw appartement of huis, en het eerste wat je ruikt is de kattenbak? Zelfs als je de kattenbakvulling wekelijks verwisselt, is er nog steeds een geur die behoorlijk vervelend kan zijn.

Kattenbak stinkt

Dit komt vooral door de sterke geur van kattenurine: Deze stinkt vooral slecht omdat katten carnivoren zijn. Zo worden veel ammoniak, waterstofsulfiden, mercaptaan en amines uitgescheiden in de urine, wat een sterke stank veroorzaakt.

Zelfs het beste nest is op de lange termijn machteloos tegen de geur van kattenurine. Ook de Uitwerpselen van katten stinken erg veel, zelfs als goed strooisel het zeer snel uitdroogt en het dus vrij geurloos maakt. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen die je kunnen helpen om de kattenbak langer vers te houden en niet zo snel begint te stinken, of de geur blijft in de kattenbak.

Een gesloten kattenbak gebruiken?

Natuurlijk, een Kattenbak met deksel en klep houd de geur tegen – Maar denk beter aan je kat, hij kan immers nog beter ruiken dan jij en wil niet in een stinkende kattenbak zitten. Gesloten, stinkende kattenbakken kunnen ervoor zorgen dat katten alternatieve toiletten zoeken. In het ergste geval leidt dit tot onreinheid bij je kat!

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

ANIfit Voucher

Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

10Cat spullen

Code gekopieerd!

Nu inwisselen

Kattentoilet deodorant?

Kattenbak deodorant bevat vaak giftige stoffen, die de kat kan oppakken door de vacht te borstelen. Daarnaast zijn de geuren niet prettig voor de kat zelf, het risico bestaat dat deze de kattenbak niet meer gaat gebruiken. Je kunt dus beter je handen van dergelijke producten afhouden!

De geurverwijderende kattenbak Bionaire van Oster

Bionaire Paas kattenbak
Filtert actief onaangename geuren: Bionaire OSter kattenbak

Hightech tegen de stinkende kattenbak! Deze kattenbak van Oster haalt de geur eruit met een ventilator en filtert de lucht door een speciaal filter. Dus er komt niets dan frisse lucht naar buiten, de stank blijft in het toilet door de lichte onderdruk die wordt gegenereerd.

En wees niet bang voor de Elektriciteitsrekening: De ventilator verbruikt er slechts éénal 3 watt, wat ongeveer 26 kilowattuur maakt in absolute continue werking, wat bij 30 cent per kWh elektriciteitskosten van slechts ongeveer 7,80 euro per jaar Voldoet aan.

Lees ook:   Creatieve zwart-witte kattennamen - Meer dan 300 ideeën voor jouw kat

Bovendien kan de ventilator naar believen worden in- en uitgeschakeld, wat een verder energiebesparingspotentieel biedt. De Kopen is natuurlijk iets duurder dan een normale kattenbak, hier wordt zo’n 80 euro opgelopen. De filters moeten ongeveer om de zes weken vervangen worden (bij continue werking), een nieuw filter kost zo’n 13 euro. Maar dat moet de frisse lucht in het appartement waard zijn!

Resultaat: Natuurlijk zijn de kosten van de Bionaire kattenbak van Oster hoger dan bij normale kattenbakken, vooral door de filters, maar u kunt goedkoper kattenbakvulling gebruiken (als dat OK is voor uw kat). De geur wordt gereduceerd tot nul. Als dat het geld waard is, moet je hier toeslaan!

Kattenvoer van hoge kwaliteit

De Kwaliteit van kattenvoer de doorslaggevende factor is hoeveel de kattenuitwerpselen stinken. Katten hebben zeer korte darmen die zijn ontworpen voor het verteren van vlees (eiwit, vet). Fabrikant van kattenvoer van lage kwaliteit, vooral droogvoer, voegen vaak koolhydraten met een lange keten (bijv. granen) toe aan hun voer omdat dit de productiekosten verlaagt.

Deze Koolhydraten kan niet worden verteerd door de kat en zorg ervoor dat de kattenuitwerpselen en dus de Kattentoilet stinkt extreem. Droogvoer bevat ook vaak vrij veel vezels, wat ervoor zorgt dat de hoeveelheid kattenuitwerpselen toeneemt. Het beste is om natvoer van hoge kwaliteit te voeren, dan stinken de uitwerpselen minder en hoeft je kat nog minder vaak naar het toilet, omdat er meer van het voedsel kan worden gebruikt – dus er wordt minder uitgescheiden.

Lees ook: Wat is goed kattenvoer?

Lees ook:   Hoe groot wordt een Chantilly-Tiffany

De juiste kattenbakvulling

Als het gaat om kattenbakvulling, is het de smaak die telt – en het is de smaak van uw kat! Katten zijn soms erg kieskeurig als het gaat om het vullen van hun kattenbak. Niet elke kat houdt van elk type en elke variëteit van kattenbakvulling en reageert in het ergste geval met onreinheid op de verkeerde keuze. Persoonlijk heb ik qua geur met klonterende eco kattenbakvulling zeer goede ervaringen gemaakt.

Hier kunt u na korte tijd zowel uitwerpselen als urine uitspugen. Mineraal klompstrooisel werkt meestal goed, maar het is een product uit de dagbouw en kan alleen afzonderlijk worden weggegooid – dus het is niets voor het milieu!

Silicaatstrooisel houdt ook de kattenurinegeur heel goed vast, maar dit type nest is blijkbaar niet erg populair bij de viervoeters en ook vrij duur. Tot slot moet je vermelden dat elk nest voor elke kat anders werkt, je moet veel proberen om de perfecte kattenbakvulling te vinden waarmee de kattenbak niet te veel stinkt.

Misschien vindt u de juiste variant in onze kattenbakvullingstest? Belangrijk: Vul de kattenbakvulling mooi hoog in de kattenbak, rond 10 centimeter Dat zou het moeten zijn.

Fooi: Als u probeer verschillende soorten kattenbakvulling , maak dan niet de verandering van de ene dag op de andere! Meng eerst een beetje van het nieuwe nest op de oude variëteit. Verhoog vervolgens na verloop van tijd het aandeel nieuw zwerfvuil totdat uiteindelijk alles volledig kan worden vervangen. Katten zijn erg gevoelig voor hun kattenbak, dus je moet voorzichtig zijn.

Ijverig de kattenbak eruit scheppen en schoonmaken!

Op de van alle belangrijke is om de knobbels zo mogelijk te maken vaak weg te gooien en vervang de volledige kattenbakvulling regelmatig (hoe vaak, staat meestal op de verpakking). Vergeet ook niet dat de Was het bad van de kattenbak bij het verwisselen van de kattenbakvulling, anders bezinkt hier urinesteen na verloop van tijd.

Het is het beste om de kattenbak in de badkuip te plaatsen en hier goed af te spoelen.

Heb je nog meer Tips tegen een stinkende kattenbak? Kom er dan altijd bij, schrijf een reactie![[

Uitgelichte afbeelding (boven): Nieuw Afrika / Shutterstock.com