Kattenbakvullingstest: Cat’s Best Eco Plus

Dit artikel maakt deel uit van de artikelenreeks “Kattenbakvullingstest”, waarin ik en mijn drie katachtige huisgenoten verschillende kattenbakvullingmerken testen en rapporteren (alleen geen milieubelastende kattenbakvulling op basis van klei).

Cat's Best Eco Plus Kattenbakvulling Review

Hier vindt u de testrapporten voor alle geteste kattenbakvullingvariëteiten:

  • Lyra Pet Eco Kattenbakvulling Gemaakt van Maïskorrels
  • Cat’s Best Eco Plus (deze beoordeling)
  • Green Cat Eco Kattenbakvulling

Kattenbakvullingstest: Deel 2 – Cat’s Best Eco Plus

Veel katteneigenaren hebben zeker gehoord van Cat’s Best Öko Plus, omdat deze kattenbakvulling enorm populair is, ondanks de vrij hoge prijs. Ik heb de kattenbakvulling online besteld (de 40 liter zak was zelfs gratis verzending, aangezien ik een Amazon Prime klant ben) en heb hem 4 weken laten testen door mijn 3 boeven, ik wil graag de resultaten hier presenteren.

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

ANIfit Voucher

Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:
Nu inwisselen

Geurbinding

In termen van Geurbinding bij Cat’s Best Öko Plus valt er nauwelijks iets te klagen, de stukjes plantaardige vezels nemen zeer effectief urine op en halen ook de vloeistof uit het grootkapitaal, waardoor het niet meer (sterk) stinkt. Pas na ongeveer drie weken neemt de klonterende capaciteit van het strooisel af, waardoor veel stukjes plantaardige vezels donker gekleurd blijven door de urine – deze ruiken dan een beetje naar kattenurine. Uiterlijk dan moet u het nest volledig veranderen om de gevoelige kattenneuzen te beschermen.

Evaluatie: 9/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌

Klonteren

Cat's Best Eco Plus Kattenbakvulling - Klonteren
Klontert goed, bindt de geur en weegt niet veel: Cat’s Best Eco Plus. Klik op de foto voor meningen van klanten

Kattenbakvulling gemaakt van plantaardige vezels klonten zeer goed en vooral snel – zodat de urine niet naar de bodem van de kattenbak sijpelt, zodat je diep zou moeten graven. De klonten zijn uitzonderlijk stabiel en kunnen gemakkelijk en zonder grote resten worden verwijderd. Zoals reeds beschreven onder “geurbinding” neemt het klontervermogen na ongeveer 3 weken iets af, waarbij de volledige kattenurine niet meer in de klomp wordt gebonden en er resten in de kattenbak achterblijven. Dit is te herkennen aan het feit dat de Cat’s Best Eco Plus kattenbakvulling na verloop van tijd donkerder van kleur wordt.

Trouwens: Cat’s Best Eco Plus kan 700% van zijn eigen gewicht in vloeistof absorberen – tot zover dit onderwerp Productiviteit!

Evaluatie: 8/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌❌

Gewicht

De 40 liter tas (die ook de beste prijs/hoeveelheid verhouding heeft) weegt rond de 10 kilo. Deze zak is voldoende om een gemiddelde kattenbak ongeveer 6 tot 8 keer te vullen – vergelijk dat met het gewicht van een mineraal strooisel voor 6-8 kattenbakken … Zeker als je de 40 liter tas (in het beste geval gratis verzending) via internet bestelt, heb je weinig mee te nemen bij Cat’s Best Öko Plus.

Lees ook:   Hoe lang leeft een Anatolische kat

Evaluatie: 10/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Inspanning

Volgens de fabrikant moet het nest ongeveer elke 2 weken volledig worden vervangen – mijn test heeft aangetoond dat zelfs 3 weken nog steeds absoluut gerechtvaardigd zijn (hoewel mijn 3 katten niet erg gevoelig zijn voor kattenbakken). Uiterlijk wanneer er steeds meer stukjes plantaardige vezels donker gekleurd door urine in kattenbakvulling te vinden zijn, is het tijd om te veranderen. Positief: Er zijn nauwelijks resten op de vloer of op de wanden van de kattenbak, die De kattenbak schoonmaken heel opgelucht.

Evaluatie: 10/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Vuil

Vuilbestrijdingsmat kattenbak
Wat je nodig hebt als Cat’s Bet Öko Plus gebruiker: Een goede vuilcontrolemat voor de kattenbak, zodat de kattenbak niet door het hele appartement worden verdeeld

Laten we eens kijken naar de grootste tekortkoming van Cat’s Best Eco Plus: Tijdens de hele testperiode verdeelden mijn 3 favorieten het nest door het hele huis.

De stukjes plantenvezel zijn erg licht (wat ook voordelen heeft, zie “Gewicht”), wat helaas goed aan de poten kleeft. Ik vond de zwerfvuilstukken in bed, op het keukenwerkoppervlak (nou ja, nou ja, wie was er?), op de bank en op veel andere plaatsen in het huis, vooral rond onze 4 kattenbakken.

Onder twee van de kattenbakken hebben we grote vuilval vloermatten, die het probleem op zijn minst een behoorlijk deel van de kattenbakvulling lijken op te vangen. Onze vuilregelmatten (zie foto rechts) zijn zelfs machinewasbaar op 30 graden. Dit is handig bij plasongelukken (helaas gaat een van onze meiden af en toe niet naar het toilet). Samen met een kattenurineverwijderaar krijg je de stank er weer uit. Helaas kun je katten niet leren om hun poten af te vegen bij het verlaten van de kattenbak…

Evaluatie: 6/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌❌❌❌

Ingrediënten

Cat’s Best Eco Plus kattenbakvulling bestaat uit 100% natuurlijke plantaardige vezels. Dus geen additieven om je zorgen over te maken. Volledige beoordeling!

Lees ook:   Top Friese Kattennamen - Ontdek Unieke Namen

Evaluatie: 10/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Zin

In de meeste regio’s van Duitsland (houd je aan de verwijderingsvoorschriften!) kun je Gooi eenvoudig klonten Cat’s Best Öko Plus kattenbakvulling weg via het toilet. Dit bespaart natuurlijk ruimte in de vuilnisbak en bespaart de reis naar de vuilnisbak. Als u het toilet niet wilt gebruiken voor verwijdering, kunt u ook de organische afvalbak of huishoudelijk afval gebruiken (houd u aan de regionale voorschriften).

Beoordeling: 10/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Prijs

Ja, Cat’s Beste Eco Plus is niet per se een goedkope kattenbakvulling. Het kleinste pakje met 10 liter inhoud kost tussen de 7 en 9 euro in de handel en is net genoeg voor een kattenbak, voor grote modellen is het zelfs bijna te weinig. Qua prijs is het grote pakket van 40 liter (momenteel 24,90 €, vanaf april 2022) natuurlijk een beetje goedkoper, vooral omdat je het (als Prime-lid) gratis verzending krijgt bij Amazon. Gezien de vele positieve eigenschappen en de veel grotere opbrengst (door het feit dat je het nest minder vaak hoeft te verwisselen) dan bij kattenbakvulling op basis van klei, is de prijs te rechtvaardigen.

Evaluatie: 7/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌❌❌

Resultaat

Cat’s Best Öko Plus kattenbakvulling is licht van gewicht, bindt de geur van kattenurine en kattenuitwerpselen heel goed en vormt netjes klonten gedurende 3 weken, die je ook via het toilet kunt weggooien. Alleen dat de lieve viervoeters het zeer lichte kattenbakvulling overal verspreiden, moet negatief worden beoordeeld. Maar met een goede vuilbestrijdingsmat kun je dit probleem indammen. De prijs is oké, gezien de hoge opbrengst en de goede eigenschappen.

Criterium Beoordeling
Geurbinding ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌ 9/10
Klonteren ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌❌ 8/10
Gewicht ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ 10/10
Inspanning ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ 10/10
Vuil ⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌❌❌❌ 6/10
Ingrediënten ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ 10/10
ZinNg ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ 10/10
Prijs ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌❌❌ 7/10
Totaal ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌ 8,75/10

Haal cat’s best Eco Plus kattenbakvulling online