Cat Escaped – Hoe u uw vermiste kat kunt vinden

Vooral eigenaren van katten, die ook naar buiten mogen, kennen dit misselijke gevoel wanneer de lieveling niet langer thuiskomt dan normaal – misschien zelfs enkele dagen of een paar weken. Als uw kat is ontsnapt, moet u zo snel mogelijk actie ondernemen.


Kat ontsnapt / vermist

Ook pure binnenkatten kan weglopen. Bijvoorbeeld als iemand een deur of raam open laat staan. Pure binnenkatten verhuizen meestal niet ver van hun huis omdat ze bang zijn voor de onwennige vrijheid. Maar er zijn natuurlijk ook uitzonderlijke gevallen waarin katten meteen een grote stap maken.

Niet weten waar de kat is en of het goed is, kan je gek maken.

Maar wat kun je doen als je kat is weggelopen?

Op zoek naar de vermiste kat

Allereerst, als je je kat mist, moet je KALM blijven! Met een koel hoofd kun je beter de nodige stappen zetten. Voordat u iets anders doet:

Zoek het appartement opnieuw

Allereerst moet je controleer of de kat echt is weggelopen – of dat ze zich misschien ergens in het appartement had verstopt.

Dus kijk eerst op plaatsen waar je kat zich misschien verstopt: wasdrogers, kelders, achter de bank, op een keukenkastje – katten zijn meesters in het verstoppen…

Kattenspul kattenvoer aanbeveling
Kattenspul kattenvoer aanbeveling
ANIfit Voucher
Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:
10Cat spullen Code gekopieerd!
Nu inwisselen

Zoek in het gebied naar de vermiste kat

Als u de kat in het appartement niet kunt vinden, breidt u uw zoekopdracht uit naar de omgeving. Uw kat zal niet te ver van haar huis zijn verhuisd. Vooral weggelopen binnenkatten zijn meestal onzeker en bewegen zich niet ver van hun huis.

Maar ook de Territoria van buitenkatten zijn niet oneindig groot: het strekt zich meestal uit ongeveer 500 meter rond het huis – maximaal 1-1,5 kilometer voor niet-gecastreerde katten.

Het is op dit gebied dat de zoektocht de meeste kans van slagen heeft. Begin dicht bij het huis en werk je dan verder naar buiten. Noem je kat bij naam en probeer hem aan te trekken. Ook Lokroep (bijv. “”, als je kat dat weet), het geritsel met droogvoer of het bekende gerammel met de voerbak kan je kat naar buiten lokken.

Zoek ’s nachts

De zoektocht naar een weggelopen kat is ook ’s nachts mogelijk. Katten zijn dan actiever dan overdag, omdat de meeste van hun prooidieren ook nachtdieren zijn. Omdat katten overdag vaak ergens gaan liggen om te slapen of in te dommelen en daarom je oproepen negeren, is de kans dat je ze ’s nachts vindt soms nog groter.

Dus bewapen jezelf met een zaklamp en doorzoek het territorium van je kat. Als gevolg hiervan is de Kattenogen reflecteren het licht van een zaklamp over lange afstanden, is de kans om een op hol geslagen kat Best goed te vinden ’s nachts.

Zoeken naar een verhuizing

Als je de afgelopen maanden voor je katten bent weggelopen, ontroerd , moet je zeker Zoek rond in uw oude appartement en hang daar ook posters op. Katten bezoeken vaak hun oude territorium, zolang het maar niet te ver weg is. Katten kunnen tot 5 kilometer afleggen, zelden tot 20 kilometer.

Lees ook:   Amerikaanse Curl hypoallergeen

Hoewel het meer dan een jaar geleden is sinds de verhuizing, kunnen katten zich hun oude huis nog steeds herinneren!

Meer tips voor het vinden van een weggelopen kat

 • Heel logisch: Als je zoekt naar de weggelopen kat met meerdere mensen, vergroot de kans om ze sneller te vinden.
 • Met meerdere personen kun je ook evenwijdig zoek in het appartement naar de kat en kam het gebied rond het huis uit.
 • Bind uw Buren in de zoekopdracht (zie hieronder)
 • Kijk ook naar bomen, misschien is je kat omhoog geklommen en kan hij niet alleen naar beneden.
 • Kijk op plaatsen waar een gewonde kat zich zou verstoppen: onder heggen of struiken, onder auto’s of andere beschutte plaatsen.

Plaatsen waar je moet vragen naar de weggelopen kat

Schuilplaatsen– Kort nadat uw kat is weggelopen, moet u voor het eerst het volgende asiel bellen. Vooral in steden worden gevonden katten snel doorgegeven, dus je moet regelmatig bellen.

Gemeenschap / Politie – Afhankelijk van de gemeente moeten gevonden katten worden gemeld bij het bureau voor gevonden voorwerpen of de politie. Dus bel ze en vraag het.

Dierenartsen– U moet ook de dichtstbijzijnde dierenartsen vragen. Als uw kat gewond is, zal hij daar waarschijnlijk worden afgezet.

[su_highlight background=”#fdfdcb”]Belangrijk:[/su_highlight] Voer al het bovenstaande in Foto van uw vermiste kat en contactgegevens (u kunt het ook per e-mail verzenden) zodat uw kat gemakkelijk kan worden geïdentificeerd en op de hoogte kan worden gesteld!

Breng Tasso e.V. op de hoogte

Onder 49 (0) 61 90 / 93 73 00 je kunt katten bij Tasso e.V. Melding van ontbrekende informatie. Tasso waarschuwt vervolgens dierenliefhebbers in uw omgeving, die in het beste geval deelnemen aan de zoektocht.

Daarnaast kunt u een gratis Zoekbericht opgeven op de website van Tasso – deze worden regelmatig door veel dierenliefhebbers bekeken – dus het kan geen kwaad.

Vraag de buren om hulp

Vraag uw buren binnen een straal van ongeveer 500 meter rond uw huis of u ook hun tuin kunt doorzoeken – katten houden zich niet aan eigendomsgrenzen.

Verduidelijk ook of uw Kat kan per ongeluk worden opgesloten in de kelder, garage of tuinhuisje / gereedschapsschuur van de buren Werd.

Over het algemeen moet je liever de directe buren hebben Spreek persoonlijk en niet meteen de buurt vullen met zoeklijsten, dat is effectiever.

Stel je buren een Belonen in het vooruitzicht kan dit de motivatie versterken om op zoek te gaan naar uw kat.

Vraag je buren of je zelf in de kelder, garage en co. mag kijken – katten zijn immers verlegen tegenover vreemden, verstoppen zich en geven geen verdomme.

Lees ook:   Brits Korthaar kruising

Voel je vrij om meerdere keren bij je buren te controleren of ze je kat hebben gezien, dit zal hen eraan herinneren om hun ogen open te houden.

Zoeklijst / profiel ophangen

Natuurlijk kunt u ook Zoeklijst help om op hol geslagen kat Vinden. Vooral omdat u eenvoudig zelf een zoeklijst op de computer kunt maken en afdrukken.

[su_highlight background=”#fdfdcb”]Fooi:[/su_highlight] Kopiërene uw profiel in een kopieerwinkel, wat veel goedkoper is dan ze allemaal zelf op uw thuisprinter af te drukken!

Omdat u hopelijk uw directe buren al in de zoekopdracht hebt opgenomen, kunt u de zoeklijsten gebruiken om toegang te krijgen tot een uitgebreide Binnen een straal van maximaal 2 kilometer concentreren. Een paar in de directe omgeving kan ook geen kwaad om bijvoorbeeld de aandacht van wandelaars te vestigen op je vermiste kat.

Wees niet zuinig met zoekposters, dit vergroot de kans dat ze worden opgemerkt. Meestal let je pas op een papiertje als je er de derde of vierde keer langs bent gelopen. Hang ze aan bomen (gebruik tape!), hekken, straatnaamborden en lantaarns.

Zet de profielen in de buurt van 2 kilometer ook in brievenbussen, dat vergroot de kans dat ze enorm worden geregistreerd.

Vraag ook in supermarkten, dokterspraktijken (vooral dierenartspraktijken) en kiosken of u uw zoeklijsten kunt weergeven en ophangen.

Zo moet een zoeklijst eruit zien

Een Voorbeeld van een zoeklijst voor een weggelopen kat:

Zoek poster kat vermist

Korte uitleg van de voorbeeldzoeklijst:

 • Een grote, korte kop, die terloops snel kan worden begrepen (Kat gezocht / Kat vermist / Kat ontsnapt)
 • Een groot plaatje, waarop de weggelopen kat duidelijk te zien is, het liefst in kleur.
 • Sinds wanneer is de kat vermist? Belangrijk zodat je direct kunt zien of het profiel up-to-date is – dus vetgedrukt geschreven
 • Een korte beschrijving van uw kat en speciale kenmerkenwaarmee ze zonder twijfel kunnen worden geïdentificeerd
 • Waar verblijft de kat meestal? Straatnamen opgeven
 • Vraag bewoners om kelders, garages en tuinhuizen te inspecteren
 • Roep niet om een vindersbeloning – Finder’s beloning belooft alleen persoonlijk buren die je kent, vreemden konden alleen met domme gedachten komen door middel van een vindersbeloning
 • Telefoon en mobiel nummer zodat ze gemakkelijk contact met u kunnen opnemen
 • Het verzoek om de notitie niet te verwijderen – Belangrijk, dus vetgedrukt. Geef aan dat je het briefje zelf weggooit na het zoeken

Zeer goed zijn ook afscheurende telefoonnummers onderaan de zoekposter (geknipt met schaar). Voeg de kop van uw zoeklijst toe aan deze afgescheurde telefoonnummers, zoals ‘kat vermist’. De persoon die het briefje in zijn portemonnee stopt, kan het telefoonnummer bijvoorbeeld later toewijzen.

Een kleurenafbeelding kunt u het beste afdrukken op wit papier, omdat u hiermee ontbrekende kat beter herkennen op de foto kunnen. Zelfs als gekleurd papier waarschijnlijk meer in het oog zou springen.

Het zou optimaal zijn om de zoeklijsten in transparante folies op te hangen (naar beneden openend) of vooraf te lamineren. Zo kun je het weer buiten langer weerstaan en blijf je leesbaar.

Lees ook:   krabton voor Amerikaanse Curl

Overigens kun je bij Tasso ook gratis zoekposters voor je kat krijgen.

Trouwens, voor de voorbeeldzoekposter heeft mijn kat whisky model gestaan, moge hij in vrede rusten. Ik hou van je, kleine Schnuffel!

Gebruik internet en sociale netwerken om de weggelopen kat te vinden

Ook de Internet u kunt uw om vermiste kat te vinden. Vooral Sociale netwerken hoe Facebook, Twitter en Google Plus zijn hier geschikt, zeker als je bevriend bent met veel mensen uit je omgeving.

Een oproep om op je kat te letten, samen met een foto en een verzoek om het woord te verspreiden, kan snel honderden mensen om je heen bereiken. Voor een paar euro (vrij te selecteren bedrag vanaf 1 euro) kun je ook een advertentie starten via Facebook, die alleen wordt bezorgd aan bewoners van je huis of aan vrienden van je vrienden. Een geweldige gids over het uitvoeren van een effectieve advertentie op Facebook vindt u hier.

Internetfora (kattenforums) en zoekertjespagina’s die u veilig kunt vergeten. De kans dat iemand uit je omgeving je oproep daar leest is bijna nul.

Om het zoeken de volgende keer gemakkelijker te maken

Als u AAls je bang bent dat je kat wegloopt, moet je wat Neem voorzorgsmaatregelen zodat uw kat gemakkelijker kan worden gevonden en ondubbelzinnig aan u kan worden toegewezen:

 • Foto’s maken – Je moet altijd up-to-date foto’s van je kat bij de hand hebben. Het is belangrijk dat er speciale kenmerken van uw kat te zien zijn op de foto’s. Zo kun je de foto’s gebruiken voor zoeklijsten. Daarnaast zijn de foto’s belangrijk zodat je kunt bewijzen dat de kat van jou is.
 • Treinaas lawaai – Als je op zoek bent naar je vermiste kat, is het handig als je haar met een aas kunt bellen. Koop een bel of iets dergelijks dat je kunt gebruiken om een helder, luid geluid te creëren. Laat dit geluid dan altijd klinken om je katten te roepen om te eten. Je kat zal deze klei dan combineren met voedsel en erdoor aangetrokken worden.
 • Chip en tattoo – Je moet je kat zowel laten chippen als tatoeëren. Elke vinder kan aan de tatoeage direct herkennen dat de kat een eigenaar heeft. Via de chip, die u door elke dierenarts kunt laten “bevestigen” met een spuit onder de nekhuid van de kat, kan de identiteit van de kat ook onomstotelijk worden bewezen.
 • Registreer bij Tasso – Zorg ervoor dat u uw getatoeëerde en gechipte kat registreert bij Tasso – de vzw helpt u uw kat gratis te vinden als hij wegloopt.
 • GPS tracker of tracking zender op veiligheidshalsband – Beide zijn betrouwbare technische middelen om een vermiste kat te lokaliseren. Belangrijk: Gebruik een hoogwaardige veiligheidshalsband om de tracker aan uw kat te bevestigen! In deze video zie je hoe ik met het Girafus volgapparaat op zoek ga naar mijn kat Momo: