Kattenziekteverzekering – allround bescherming voor buitendieren en huistijgers

Op het laatst wanneer de eigen bontneus ernstig ziek wordt en naar de dierenarts gaan onvermijdelijk is, rijst voor velen de kwestie van verzekering. In dit artikel leggen we je daarom de voordelen van Ziektekostenverzekering voor katten – en welke voorwaarden en diensten het biedt.

Cat Ziektekostenverzekering

Deze eisen bestaan bij een kattenverzekering

Kleinere behandelingen bij de dierenarts zijn meestal gemakkelijk betaalbaar.

De situatie is anders zodra het dier blijvend ziek is en regelmatig medicatie moet slikken. Operaties kunnen ook kosten tot 1500 euro met zich meebrengen.

In dergelijke gevallen kan het de moeite waard zijn om meer te weten te komen over de ziektekostenverzekering voor katten. Als u dit echter wilt voltooien, moet u aan bepaalde vereisten voldoen.

Dit is hoe sommige verzekeraars invoegen maximale leeftijd van binnenkomst van de kat. Afhankelijk van het ras mag de kat niet ouder zijn dan vijf tot zeven jaar. Vóór opname is het ook noodzakelijk om gedetailleerde informatie te verstrekken over de gezondheidstoestand van het dier.

Dienstenpakket: Dit is wat een kattenverzekering biedt

Voor katten die, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, een stevige band hebben met hun eigenaren, biedt een huisdierenverzekering een breed scala aan diensten:

  • De verzekeringnemer kan: Vrij om te beslissen, in welke kliniek en bij welke dierenarts zijn kat moet worden behandeld.
  • Kosten voor medicatie, intramurale verblijven en poliklinische behandeling worden gedekt door de kattenverzekering.
  • Een overeengekomen Jaarlijkse limiet, die ook de vervolgbehandelingen omvat. Buitenlandse bescherming is ook inbegrepen.
Onze winnaar van de kattenvoertest

Cat Food Test Winnaar Cat Stuff

ANIfit Voucher

Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:

10Cat spullen

Code gekopieerd!

Nu inwisselen

De juiste tariefkeuze: waar u op moet letten

U moet ervoor zorgen dat de kattenverzekering luidruchtig is Schaal van de honoraria voor dierenartsen om een vast dubbel tarief op te nemen voor het verzekerde evenement.

Ook moet je vooraf de maximale voordelen van de individuele verzekeraars vergelijken. Er zijn aanbieders die de volledige kosten dragen in het geval van een verzekerde gebeurtenis, maar ook aanbieders die slechts een pro rata kostenaanname aanbieden.

Er is ook de wachttijd tussen het sluiten van het contract en de inwerkingtreding van de verzekering. Met een wachttijd van één tot drie maanden zijn er maar een paar AusnaBijvoorbeeld als de kat gewond of ziek is als gevolg van een ongeluk.

Het is ook belangrijk om te weten dat in de meeste gevallen de gewone kattenverzekeringsmaatschappijen de vaccinatie- of ontwormingskosten niet dekken.

Over het algemeen beslist elke verzekeraar zelf of en in welke mate hij (proportioneel) Preventieve behandelingen Terugbetaald.

Kosten van de ziektekostenverzekering voor katten

Ziektekostenverzekering Cat Kosten
Zonder kattenverzekering kan het bij de dierenarts al snel erg duur worden. – Beeld: Zhuravlev Andrey / Shutterstock.com

Hoe goedkoop of “duur” een dergelijke verzekering moet zijn, hangt af van individuele factoren.

Over het algemeen betaal je als eigenaar met een oudere kat meer dan iemand die een welp bezit.

Tarieven met uitgebreide diensten kosten een paar honderd euro per jaar of rond de 35 euro per maand.

Soms betaalt de verzekering zichzelf terug na het eerste geval van ziekte. Omdat een veterinaire behandeling duur is en snel het opgegeven verzekerde bedrag voor bepaalde ziekten overschrijdt.

Minder maandelijkse kosten worden veroorzaakt door kattenverzekeringen, die beperkt zijn tot intramurale behandeling. Zo’n pure chirurgische verzekering kost zo’n tien euro per maand.

Zij moeten dus worden beschouwd als kosteneffectievere alternatieven voor volledige verzekeringsdekking.

Wanneer kattenverzekering bijzonder zinvol is

Kortom, de fluwelen poten worden ziek, net als wij mensen.

Sommige katten hebben ook een verhoogd risico om gewond of ziek te worden. Vrij rondlopende dieren bijvoorbeeld, die onderweg aan grotere gevaren worden blootgesteld dan huistijgers die geen vrije doorgang hebben.

Zelfs jongere katten die territoriale gevechten aangaan met hun soortgenoten moeten indien mogelijk verzekerd zijn.

Zelfs in het geval van kleine verwondingen die veterinaire zorg vereisen, kan de verzekering lonen.

Zelfs bij oudere katten is het logisch om na te denken over een dergelijke verzekering, want: velen van hen ontwikkelen nierinsufficiëntie (ongeveer 30 procent) of een andere chronische ziekte op oudere leeftijd.

Dit vereist regelmatige behandelingen bij de dierenarts – die op zijn minst in financiële termen zouden worden verstrekt met een kattenverzekering.

Uitgelichte afbeelding (boven): savitskaya iryna / Shutterstock.com