Maak zelf een veilige kattenhalsband van papier

Ik ben nogal kritisch over halsbanden voor katten. De belangrijkste reden hiervoor is de hoge Letsel, die voornamelijk voorkomt bij katten met vrij verkeer. Maar er is geen gevaar met deze kattenhalsband gemaakt van papier om zelf te maken!

Maak je eigen veilige kattenhalsband

Een halsband kan een doodsval voor katten worden: de kat kan gemakkelijk worden gebruikt met de halsband op een tak of iets dergelijks Vast, raakt in paniek en wurgt zichzelf, wat kan leiden tot ernstig letsel en zelfs de dood.

Maar kattenhalsbanden hebben natuurlijk ook een voordeel ondanks het gevaar: op basis van een halsband kan iedereen meteen herkennen dat een kat van iemand is – met een adresplaatje kan de katteneigenaar ook gemakkelijk worden bepaald. Natuurlijk kunt u de katteneigenaar ook identificeren via een tatoeage of een chip – maar beide methoden vereisen dat de vinder van de kat een dierenarts of een dierenasiel bezoekt.

Daarnaast kan een GPS-tracker of een volgzender voor katten aan een halsband worden bevestigd, waarmee een weggelopen kat gemakkelijk kan worden gelokaliseerd.

Natuurlijk zijn er veiligheidshalsbanden voor katten – maar de echt goede en veilige hebben hun (hoge) prijs, vanaf 20 euro. Dus waarom niet gewoon je eigen 100% veilige kattenhalsband maken?

happyCat* – De veilige kattenhalsband van papier

Via Facebook kwam ik een heel goed idee tegen hoe je van papier een absoluut veilige kattenhalsband kunt maken.

De happyCat* kattenhalsband is gemakkelijk zelf te maken en is 100% veilig – omdat hij van papier is gemaakt! Er wordt gebruik gemaakt van het speciale Chromolux papier, dat een glanzende en matte kant heeft en verkrijgbaar is in verschillende kleuren.

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:

10Cat spullen

Code gekopieerd!

Nu inwisselen

Knutselinstructies

Voor handwerk heb je alleen het Chromolux papier nodig in de gewenste kleur, een liniaal, een printer of waterdichte pen, schaar of snijmachine en tape.

  • Met de liniaal maak je geleidelijnen op de achterkant (matte kant) van het Chromolux papier in de gewenste breedte van de kraag
  • Tussen de regels door kan hij met een weerbestendige pen zijn adres noteren. U kunt ook een Word-bestand met handleidingen en adressen maken met een pc en een printer en het Chromolux-papier afdrukken
  • Met een schaar of een snijmachine knip je de losse kragen af
  • De tape dient als sluiting
  • De Halsband glijdt gemakkelijk over het hoofd van uw kat
Lees ook:   Hoeveel uur slapen kittens?

Hier is een video van de uitvinder Stephanie Schneider uit Oostenrijk, waarin alles geweldig wordt uitgelegd:

Ziet er heel interessant uit, nietwaar? Ik vind het idee geweldig en ga binnenkort zelf wat knutselen. Op de happyCats* pagina vind je suggesties hoe je de kattenhalsband kunt verfraaien met behulp van strass steentjes, reflecterende veiligheidsfolie en dergelijke (maar dat laat ik liever over aan de dames…):

Maak je eigen kattenhalsband
Je kunt ook echte luxe versies van de happyCat* kattenhalsband maken – klik op de foto voor suggesties

Duurzaamheid en veiligheid van de kraag

Natuurlijk gaat een halsband van papier niet eeuwig mee, vooral niet bij buitenkatten. Over elke 6-8 weken moet je de halsband vervangen – of zelfs als de kat ergens vast komt te zitten en hem scheurt. Van een verpakking van 100 vellen Chromolux karton voor minder dan 10 euro kun je zo’n 2000 kragen maken – dus het valt wel mee dat ze niet zo lang meegaan. Een halsband kost maar een paar cent, afhankelijk van het type decoratie.

Als u een volgzender of een GPS-tracker aan de papieren halsband wilt bevestigen, moet u opletten wanneer de kraag er zo langzaam versleten uitziet en deze op tijd vervangen. Als uw kat ooit de halsband en trackingtechnologie verliest, kunt u deze gelukkig gemakkelijk lokaliseren via GPS of trackingzender.

Is de Chromolux kattenhalsband echt veilig?

Ik denk dat de volgende video deze vraag verduidelijkt:

De kraag scheurt zelfs bij een trekkracht van 1 kilo – dus het is absoluut veilig.

Mijn mening / Uw mening

Ik vind het idee met de zelfgemaakte halsband voor katten geweldig – anders zou ik er hier niet over berichten. Overigens runt de uitvinder haar project happyCat* om donaties in te zamelen voor dierenwelzijnsorganisaties – naar mijn mening zeer de moeite waard om te ondersteunen.

Lees ook:   Monge Kattenvoer Recensie

Wat vind jij van de kattenhalsband van Chromolux? Ga je het eens proberen? Ik kijk uit naar uw reacties!