Kattenbakvullingstest: Green Cat eco kattenbakvulling

Dit artikel maakt deel uit van de artikelenreeks “Kattenbakvullingstest”, waarin ik en mijn drie katachtige huisgenoten verschillende kattenbakvullingvariëteiten testen en rapporteren (alleen geen milieubelastende op basis van klei).

Green Cat Kattenbakvulling Test

Hier vindt u de testrapporten voor alle geteste kattenbakvullingen:

  • Lyra Pet Eco Kattenbakvulling Gemaakt van Maïskorrels
  • De beste Eco Plus van de kat
  • Green Cat (deze recensie)

Kattenbakvullingstest: Deel 3 – Groene Kat

Ik moet toegeven dat ik de afgelopen maanden “vastzit” aan deze kattenbakvulling, hoewel ik in die tijd eigenlijk veel meer variëteiten wilde testen. Maar ik ben echt zeer tevreden over de Green Cat kattenbakvulling – vooral omdat het niet zo extreem in het appartement wordt verdeeld als andere eco-streus.

Daarnaast is Green Cat erg veel goedkoper zoals bijvoorbeeld de populaire Cat’s Best Öko Plus: Online krijg je 3×24 liter (dus 72 liter) voor zo’n 24 euro, gratis verzending. Ter vergelijking: 40 liter Cat’s Best Öko Plus kostte ongeveer 23 euro…

In deze Testrapport kattenbakvulling je leert alles over de kenmerken, haast en nadelen van Green Cat eco kattenbakvulling.

Geurbinding

Green Cat kattenbakvulling is in termen van Geurbinding zeer goed. Alleen, als je vergeet de kattenbak een dag uit te kloppen, begint het een beetje te ruiken – dat is normaal. Vooral de uitwerpselen worden snel gedroogd door het strooisel en stinken niet meer. Na ongeveer twee tot drie weken moet het nest worden vervangen, omdat na verloop van tijd steeds meer individuele, met urine doordrenkte stukjes strooisel achterblijven, die niet kunnen worden uitgezeefd.

Evaluatie: 9/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:

10Cat spullen

Code gekopieerd!

Nu inwisselen

Klonteren

Kattenbakvulling Groen Kattenklonterend vermogen
Green Cat kattenbakvulling klontert snel en goed

Het nestje klontert zeer snel en goed, bereikt de kattenurine meestal niet de bodem van de kattenbak – mits voldoende vulhoogte (minimaal 10cm).

De knobbels zijn erg stevig, waardoor ze gemakkelijk te verwijderen zijn met een schop. Bij het zeven vallen kleine, vuile stukjes strooisel in het toilet, vandaar de kleine puntaftrek.

Evaluatie: 9/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌

Gewicht

De 24 liter zak weegt ca. 3 kg, is daarom zeer gemakkelijk te dragen. Als u de kattenbakvulling via internet bestelt, krijgt u deze toch aan de deur geleverd en hoeft u deze niet te dragen – soeven de verzending is gratis.

Evaluatie: 10/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Lees ook:   Siberische Kat verharen

Inspanning

Het nest hoeft alleen maar elke 2 tot 3 weken vervangen afhankelijk van hoe vaak de kattenbak wordt gebruikt.

Het schoonmaken van de kattenbak is kinderspel met Green Cat kattenbakvulling (net als bij andere natuurlijke kattenbakvullingen):

  • Oud zwerfvuil verwijderen
  • Schraap grove resten af met een schop
  • Vul de kattenbak in de douche/bad met warm water
  • Laat 10 minuten weken
  • Spoelen met douchekop

Trouwens, als je het toilet regelmatig buiten hebt, moet het Green Cat eco-strooisel zijn nauwelijks korstvorming op de bodem van de kattenbak Om te geven!

Evaluatie: 10/10⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Vuil

Green Cat kattenbakvulling is zeer laag in stof, dus je zult geen vuile pootafdrukken op de bank of het tapijt vinden.

Bovendien lijkt het een beetje zwaarder te zijn dan andere biologische variëteiten, dus de neststukken plakken niet zo veel aan de poten – dus je zult ze niet in het hele appartement vinden.

Om niet zoveel kattenbakvulling rond de kattenbak te laten vliegen, is een grote vuilbestrijdingsmat aan te raden, waarover je kat moet lopen bij het verlaten van het toilet.

Evaluatie: 7/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌❌❌

Ingrediënten

Green Cat Eco Cat kattenbakvulling test
Green Cat kattenbakvulling bestaat uit 100% plantaardige grondstoffen, bevat geen schadelijke toevoegingen zoals parfum

Green Cat bestaat uit 100% plantaardige grondstoffen, dus het bevat geen chemische toevoegingen en is niet geparfumeerd. Zelfs het doorslikken van het nest door je kat is volkomen onschadelijk (mijn tequila heeft er al een beetje van geknabbeld…).

Evaluatie: 10/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Zin

Afhankelijk van de lokale verwijderingsvoorschriften kan de Green Cat eco-kattenbakvulling zelfs via het toilet worden weggegooid. De klonten lossen weer op in het water, dus er is geen risico dat leidingen verstopt raken.

Lees ook:   Hoe lang leeft een Korat

Het strooisel is 100% biologisch afbreekbaar, dus je kunt het ook uit de gft-bak of in de compost halen.

Evaluatie: 10/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Prijs

Vergeleken met de zeer populaire Cat’s Best Öko Plus is Green Cat echt een koopje: terwijl Cat’s Best Öko Plus 22,99 euro kost in een tas van 40 liter (beste deal, 0,57 euro per liter), krijg je 3×24 liter Green Cat (d.w.z. 72 liter in totaal) voor 23,99 euro, d.w.z. 0,33 euro per liter – en gratis verzending!

Green Cat is dus een stuk goedkoper dan de concurrent, en met gelijkwaardige eigenschappen!

Evaluatie: 9/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌

Resultaat

Green Cat is tot nu toe de beste ecologische kattenbakvulling die ik heb getest. Daarnaast is er de prijs, die veel goedkoper is dan vergelijkbare kattenbakvulling. Aangezien ik 72 liter Green Cat heb gekocht, zal de volgende kattenbakvullingstest nog wel even op 🙂 zich laten wachten.

Criterium Beoordeling
Geurbinding ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌ 9/10
Klonteren ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌ 9/10
Gewicht ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ 10/10
Inspanning ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ 10/10
Vuil ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌❌❌ 7/10
Ingrediënten ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ 10/10
Zin ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ 10/10
Prijs ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌ 9/10
Totaal ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌ 9.25/10

Hier kunt u Green Cat kattenbakvulling online krijgen