Remedie voor teken bij katten – Dit is hoe effectieve tekenbescherming werkt

Buitenkatten vangen vaak teken tijdens hun uitstapjes. Hoewel niet zo gewoon als honden, moet u nog steeds uw Controleer de kat regelmatig op teken. Vooral tussen april en oktober als deze parasieten actief zijn, moet u in deze tijd van het jaar zeker tekenbesmetting bij uw kat voorkomen. Welke remedie voor teken bij katten wordt aanbevolen? En welke natuurlijke middelen voor tekenbescherming zijn er?


Remedie voor teken bij katten

Waarom teken gevaarlijk kunnen zijn voor u en uw kat

Teken veroorzaken vervelende katten Jeuk en milde ontsteking van de huid.

In het ergste geval kunnen teken echter ook Ziekten hoe Boreliosis of FTSE (meningitis) zenden. Vooral in Zuid- en Oost-Duitsland dragen teken deze ziekteverwekkers en brengen ze over op katten – zelfs als katten veel minder kans hebben om deze ziekten op te lopen dan honden of mensen.

Slepen van katten en honden Teken in het leefgebied van de mens, dus de meester of meesteres wordt ook bedreigd door teken – als teken de kat vol hebben gezogen, maak je los en ga je na een bepaalde tijd op zoek naar een nieuwe gastheer.

Kattenspul kattenvoer aanbeveling
Kattenspul kattenvoer aanbeveling
ANIfit Voucher
Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:
10Cat spullen Code gekopieerd!
Nu inwisselen

Voorkom teken met spot-on remedies

Genaamd Spot-on remedie voor teken bij katten, zoals de bekende Frontline aanbevolen door veel dierenartsen, zijn gemakkelijk aan te brengen en veilig te beschermen tegen tekenbeten bij katten.

Lees ook:   Burmees

Het moet tijdens het tekenseizoen in de lente en de zomer gewoon één keer per maand de voorbereiding zijn aangebracht door pipet of als een spray in de nek van de kat worden. Van daaruit verspreidt de vetoplosbare frontlinie zich vanzelf over de hele vacht. Teken en vlooien absorberen de remedie zodra ze in contact komen met de vacht en worden gedood door een overstimulatie van het zenuwstelsel.

Frontlinie beïnvloedt teken in ongeveer 90% van de gevallen binnen 48 uur tot de dood, meestal hebben teken nog geen plek gevonden om te bijten gedurende deze tijd. In het geval van een kat beschermd door de frontlinie, een “Tekenseizoen” zonder beet dus zeer waarschijnlijk. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de katteneigenaar niet gebeten wordt door teken die door de kat naar huis worden gedragen.

De werkzame stof in Frontline Fipronil is absoluut onschadelijk voor alle gewervelde dieren (inclusief katten en mensen) volgens de fabrikant, zelfs bij zwangere katten of jonge dieren kan het worden gebruikt. Toch vertrouwen sommige katteneigenaren liever op natuurlijke remedies voor teken bij katten.

Natuurlijke remedies voor teken bij katten

Biologische Kokosolie Kat
Koudgeperste biologische kokosolie voor uw kat is hier verkrijgbaar

Vitamine B

Vitamine B ondersteunt de huidstofwisseling en zorgt zo voor een omgeving die teken en andere parasieten afstoot. Natuurlijke vitamine B kan worden toegevoegd door uw kat te voeren. Om dit te doen, moet je gewoon wat biergist mengen met hun voedsel, omdat het veel B-vitamines bevat.

Kokosolie

Kokosolie schrikt teken zeer effectief af – het bevat een groot deel laurinezuur, een vetzuur dat teken op de vlucht zet. Een effectieve bescherming tegen teken is om de kat regelmatig in te wrijven met kokosolie. Masseer eenvoudig een paar druppels in de vacht, bijvoorbeeld achter de oren, op de rug, op het hoofd of de nek. In de eerste uren daarna ziet de vacht er wat vettig uit, maar dit zakt snel weg.

Lees ook:   Noorse Boskat krabpaal

Overigens beschermt kokosolie ook tegen wormbesmetting bij de kat als je er een beetje van over het voedsel legt.