Zorg voor kattenpoten

Katten zorgen meestal zelf voor hun poten en klauwen. Alleen in uitzonderlijke gevallen is menselijk ingrijpen nuttig of noodzakelijk.

Zorg voor kattenpoten

De Pootverzorging bij katten omvatten de algemene reinheid van de poten, de huidverzorging van de voetzolen en de verzorging van de klauwen.

Wanneer is het nodig om een kat te helpen met pootverzorging?

Schoonmaken van kattenpoten

Klauwschaar voor katten
Klauwschaar voor katten

Vaak hebben oude of zieke katten een beetje hulp nodig bij het schoonmaken van hun poten. Hier kunt u helpen met een lauw washandje en een pootverzorgingsproduct.

Zelfs als de poten van uw kat in contact zijn gekomen met giftige stoffen zoals teer of chemicaliën, moet u De poten van de kat schoonmaken , die het dier anders via de tong kan opnemen tijdens het reinigen.

Zorgen voor de klauwen van een kat

De Verzorging van de klauwen Normaal gesproken neemt de kat ook zichzelf over: Door de Krabben aan bomen (of Krabpalen bij binnenkatten) en andere geschikte oppervlakken, ontdoen katten zich van hun gescheurde klauwen. Nieuwe, scherpe liggen er al onder klaar.

In het geval van bijzonder hardnekkige klauwresten helpen katten ook graag met hun tanden, wat een zeer “aangenaam” geluid veroorzaakt. Voor afgeleefde katten die soms de klauwverzorging verwaarlozen, kunt u een speciale klauwschaar voor katten gebruiken om de oude klauwen te verwijderen.

Bij blessures en ontstekingen aan de klauwen van je kat moet je natuurlijk direct een dierenarts raadplegen!

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:

10Cat spullen

Code gekopieerd!

Nu inwisselen

Zorg voor droge kattenpoten

In Winter Het kan voorkomen dat buitenkatten een droge en gebarsten huid op de Voetzolen Toevoegen. Dit komt vooral door gezouten paden en wegen die je katten in de winter moeten oversteken.

Katten vermijden dergelijke zoute oppervlakken, maar soms is het onvermijdelijk om een verharde weg over te steken. Dat Strooizout droogt de huid uit, maakt ze broos en gebarsten, wat in het ergste geval kan leiden tot ontstekingen.

Droge kattenpoten Kun je allerlei natuurlijke Crèmes behandelen. Het is altijd belangrijk om te onthouden dat de kat gegarandeerd een deel van de crème enwordt opgenomen via de tong, dus de verzorgingsproducten mogen geen schadelijke ingrediënten bevatten.

Lees ook:   Russian Longhair verzorging

Geschikt zijn onder andere Bepanthen, reddingszalf, natuurlijk melkvet of biologische honingzalf. Maar er zijn ook speciale, snel absorberende verzorgingszalven speciaal voor kattenpoten.

Hoornvliesgroei bij katten

Van de scheuren op de pads van de poten van de kat kunnen ook hoornvliesgroei optreden. De balen zelf bestaan uit hoornvlies, dat soepel wordt gehouden door een vetafscheiding in de talgklieren. Een hoornvliesgroei bij een kat is een kleine, harde knobbel op de pads van de poten of de bal van de tenen.

Een hoornvliesgroei bij je kat kun je meestal zelf verwijderen. Om dit te doen, moet je het eelt eerst goed weken met pootbalsem. Dan kan de groei meestal zonder problemen worden afgebouwd. In meer hardnekkige gevallen, of als je niet echt durft, zal je dierenarts je zeker graag helpen.

Hoe zorgzalf op kattenpoten te krijgen

Mijn aanbeveling: Pootbeschermingsbalsem van Anifit

Vooral de snelle feed-in is bij Verzorgingsproducten voor kattenpoten belangrijk. Je trouwe viervoeter zal de zalf immers als “vuil” zien en zo snel mogelijk willen opruimen.

Ook de Het aanbrengen van de zalf op de poten van de kat is niet bepaald gemakkelijk, katten zijn immers erg gevoelig voor de poten en houden er meestal niet van om ze aan te raken (er zijn natuurlijk uitzonderingen die ook een lekkere pootmassage waarderen!).

Het is het beste om crèmes of zalven op de poten van de kat aan te brengen wanneer uw kat een dutje doet of wordt afgeleid door intens knuffelen. Zo is de Verzorgingscrème voor droge kattenpoten in ieder geval een korte tijd om in de huid te kunnen opnemen.

Lees ook:   Canadian Hairless krabpaal