Savannah Cat kleuren

Savannah Cat kleuren: Alles wat je moet weten

Als je op zoek bent naar een uniek huisdier dat niet alleen exotisch is om te zien, maar ook intelligent en speels, dan is het tijd om eens te kijken naar Savannah katten. Savannah katten zijn een kruising tussen wilde Afrikaanse servals en verschillende huiskattenrassen en zijn bekend om hun bijzondere uiterlijk en levendige persoonlijkheid. De Savannah kat is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen welke we hieronder zullen bespreken.

1. Zilveren Savannah

De zilveren Savannah is veruit de populairste kleur en wordt gekenmerkt door een zilverachtige of grijze kleur met zwarte vlekken of strepen. Deze kleur is bijna identiek aan de zilveren variant van de Bengaalse kat, maar de vlekken van de Savannah kat hebben meestal een zwarte rand. Deze prachtige kat zal zeker de aandacht trekken van iedereen die bij je thuis op bezoek komt.

2. Bruine en zwarte spotted Savannah’s

De bruine en zwarte gespikkelde Savannah kat heeft een uniek uiterlijk vergeleken met andere kattenrassen. Deze kat heeft een lichtere achtergrondkleur, met donkere vlekken of punten die over het lichaam zijn verspreid. Bij een bruine of zwarte gespikkelde Savannah, zijn de kleuren van de vlekken of punten donkerder dan de achtergrondkleur.

3. Melanistische Savannah’s

Melanistische Savannah’s hebben een unieke kleur, een donkerder en glanzende vacht door een hoog melaninegehalte. Dit zorgt voor een zwarte of zeer donkere vacht zonder de kenmerkende tekening. Deze kleur is zeer zeldzaam en onderscheidt de Savannah kat van andere huiskatten.

4. Zilveren rosetted Savannah’s

Lees ook:   Lambkin kruising

Een zilveren rosetted Savannah kat heeft, zoals de naam doet vermoeden, zilverachtige vlekken in de vorm van rozetten. Dit geeft de kat een unieke uitstraling, die lijkt op de gevlekte savanneservals waaruit de Savannah kat zijn naam aan te danken heeft. De vacht van de zilveren rosetted Savannah is zeer zacht, waardoor het heerlijk is om de kat te aaien.

5. Zwart Smoke Savannah

De Zwarte rook Savannah-kleur is alleen zichtbaar op de uiteinden van de haren, en wordt gekenmerkt door een donkere, bijna zwarte voorkant en een lichtere achterkant. Deze kleur is zeer zeldzaam en creëert een prachtig contrast met de lichte vacht van de Savannah kat.

FAQ’s

#1 Is het hebben van een Savannah verboden in sommige landen?
Ja, sommige landen zoals Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland hebben de Savannah kat verboden omdat ze worden beschouwd als wilde dieren en ervan uitgaan dat ze een bedreiging vormen voor de lokale flora en fauna.

#2 Worden Savannah katten beschouwd als hypoallergeen?
Savannah katten produceren minder allergenen en worden daarom beschouwd als hypoallergeen.

#3 Hebben de ogen van een Savannah kat verschillende kleuren?
Nee, verschillende-kleurige ogen zijn niet gebruikelijk bij Savannah katten. De meeste hebben groene of gouden ogen.

#4 Vereisen Savannah katten veel onderhoud?
Savannah katten vereisen niet meer onderhoud dan andere kattenrassen. Maar het is slim om regelmatig te borstelen en te kammen om klitten te voorkomen.

#5 Zijn Savannah katten sociaal met kinderen?
Savannah katten zijn over het algemeen sociaal met kinderen, zolang ze het respect krijgen die ze verdienen.

Lees ook:   Meest voorkomende oogkleur katten

Conclusie

Savannah katten zijn exotische huisdieren die beschikbaar zijn in verschillende kleuren. Elke kleur brengt iets unieks in de eigenschappen en persoonlijkheid van deze kat. Een Savannah kat is een geweldige keuze voor mensen die van katten houden en op zoek zijn naar iets bijzonders. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het houden van Savannah katten illegaal kan zijn in sommige landen. Voordat je er een overweegt, is het belangrijk om eerst de regelgeving in jouw land of gebied te onderzoeken. Als je echter de kans hebt om een Savannah kat te verwelkomen in je huis, wil je nooit meer iets anders!