Selkirk Rex kleuren

Selkirk Rex kleuren

De Selkirk Rex is een uniek kattenras dankzij zijn gekrulde vacht. Maar het zijn niet enkel de krullen die deze katten speciaal maken. De kleuren en patronen van de Selkirk Rex vacht zijn ook uniek en erg interessant! In deze tekst nemen we je mee doorheen de verschillende Selkirk Rex kleuren en welke patronen er te vinden zijn.

Geschiedenis van de Selkirk Rex

De geschiedenis van de Selkirk Rex gaat nog niet zo ver terug. In 1987 werd deze kat namelijk voor het eerst ontdekt door een vrouw genaamd Jeri Newman. Zij vond bij een opvangcentrum een katje met een unieke, gekrulde vacht. De vacht van dit katje was echter niet enkel gekruld, maar ook verschillend van kleur. Dit katje bleek een Selkirk Rex te zijn en ondertussen zijn deze katten erg populair als huisdier.

De basis kleuren

De Selkirk Rex komt in verschillende kleuren voor. Net zoals bij vele andere katten, kan de Selkirk Rex effen gekleurd zijn. De effen basis kleuren waarin de Selkirk Rex gekweekt wordt zijn:

  • Wit
  • Crème
  • Rood
  • Zwart
  • Blauw

Deze basis kleuren vormen de basis van het kleurenpalet van de Selkirk Rex. Van hieruit kunnen verschillende patronen en/of andere kleuren voorkomen.

Patronen bij de Selkirk Rex

Naast de effen kleuren waarin de Selkirk Rex vaak gezien wordt, bestaan er ook verschillende patronen bij dit kattenras.

Vlekken

Een patroon dat vaak voorkomt bij de Selkirk Rex zijn vlekken. Er kunnen verschillende kleuren vlekken voorkomen op de vacht. Deze vlekken zijn meestal onregelmatig en variëren in grootte.

Lees ook:   Entropion kat

Tabby

Het tabby patroon komt vaak voor bij katten en ook bij de Selkirk Rex is dit geen uitzondering. Bij het tabby patroon zijn er strepen en/of vlekken op de vacht aanwezig in een andere kleur dan de basis kleur. Dit kan variëren van zwarte tot bruine tinten.

Bicolor

Een bicolor patroon komt minder vaak voor bij de Selkirk Rex, maar is nog steeds een mogelijkheid. Een bicolor patroon betekent dat de kat uit twee kleuren bestaat: wit en nog een andere kleur. De witte vacht is dan meestal op de buik en poten te vinden.

Tricolor

Een tricolor vacht is mogelijk bij Selkirk Rexen die de basis kleur wit hebben. Een tricolor patroon bestaat uit drie verschillende kleuren op de vacht. Hierbij is het wel belangrijk dat deze drie kleuren goed afgewisseld zijn en er geen egale vlakken voorkomen.

FAQs

1. Hoeveel kleuren komen er voor bij de Selkirk Rex?

De Selkirk Rex komt voor in verschillende basis kleuren: wit, crème, rood, zwart en blauw. Vanuit deze basis kleuren kunnen verschillende patronen en/of kleuren ontstaan.

2. Wat zijn de meest voorkomende patronen bij de Selkirk Rex?

De meest voorkomende patronen bij de Selkirk Rex zijn het vlekkenpatroon en het tabby patroon. Er zijn echter nog verschillende andere patronen mogelijk bij dit kattenras.

3. Kan een Selkirk Rex een effen gekleurde vacht hebben?

Ja, een Selkirk Rex kan een effen gekleurde vacht hebben. De basis kleuren van deze kat zijn effen van kleur: wit, crème, rood, zwart en blauw.

4. Is het tabby patroon enkel bruin van kleur?

Nee, het tabby patroon kan verschillende kleuren hebben. De kleur van de tabby strepen en/of vlekken kan variëren van zwart tot bruin.

Lees ook:   Brits Korthaar kleuren

5. Hoe oud kan een Selkirk Rex gemiddeld worden?

Een Selkirk Rex kan gemiddeld tussen de 11 en 15 jaar oud worden. Dit is uiteraard afhankelijk van de levensstijl en eventuele gezondheidsproblemen.

Conclusie

De Selkirk Rex is een prachtig kattenras met een gekrulde vacht die in verschillende kleuren en/of patronen voor kan komen. Van effen wit tot vlekken en tabby patronen: bij de Selkirk Rex kan het allemaal. Maak dus kennis met dit geweldige kattenras en ontdek de verschillende kleuren en patronen die deze katten te bieden hebben!