Uw kat bedelt of steelt voedsel van de tafel? Vind hier hulp!

Bedelt je kat aan tafel? Probeert ze je aandacht te trekken met smekende blikken of hartverscheurend gegrom als je aan het eten bent? Sommige katten springen direct op tafel, zelfs bij de geringste gelegenheid en stelen je eten…

Hier leest u hoe u kunt voorkomen dat uw kat aan tafel bedelen


Kat smeekt, steelt voedsel

Het bedelen van wat katten aan tafel is natuurlijk erg vervelend. Daarnaast is voedsel voor mensen meestal helemaal niet geschikt voor katten, laat staan gezond. Maar wat helpt bij hebzuchtige katten op de overval?

Het is het beste om je kat in de eerste plaats niet te laten wennen aan ๐Ÿ˜‰ bedelen

Dit is de beste tip voor nieuwe kattenouders. Als je een kitten nooit iets van je bord geeft, zal ze er nauwelijks aan denken om aan tafel te bedelen.

Maar dat lijkt voor jou te laat, anders zou je dit artikel nauwelijks lezen…

Onze winnaar van de kattenvoertest
Cat Food Test Winnaar Cat Stuff
ANIfit Voucher
Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek โ€“ geef je kat iets beters โ€“ onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit โ€“ 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:
10Cat spullen Code gekopieerd!
Nu inwisselen

Consistentie is de alfa en omega in katteneducatie – zelfs als uw kat smeekt of voedsel steelt

Als je kat smeekt, kun je haar alleen maar spenen met veel geduld en vooral consistentie. Ze mag nooit meer een klein hapje van je krijgen. Als haar dit gevoel van prestatie over een langere periode wordt ontzegd, zal ze na verloop van tijd het bedelen aan tafel opgeven.

Lees ook:   Savannah Cat allergie

Tijdens het eten moet je je kat volledig negeren. Kijk niet naar haar en praat niet met haar. Hoe hard het ook klinkt, de kat heeft niets te maken met de maaltijden van de mensen in huis!

Als je kat zo brutaal is en zelfs bij elke gelegenheid op de gedekte tafel springt om van het voedsel te stelen, moet je er strikt op reageren. Haal ze van tafel, vergezeld van een zeker “Nee!” Laat ze bij hun voerbak vallen. Zo begrijpt ze waar haar voederplaats is. Natuurlijk moet je hun wangedrag NIET direct belonen met kattenvoer.

Je mag je kat wekenlang nergens mee weg laten komen. Geen “uitzonderlijk een hapje”, geen springen op tafel zonder gevolgen.

Bij voedsel stelende katten moet alles altijd worden afgedekt als u een bord of een pot onbeheerd moet achterlaten. Er is dus geen gevoel van prestatie bij het springen op de tafel of het keukenwerkoppervlak. Wij raden deze plaatkappen aan.

Andere tips: Dit helpt als de kat smeekt

Een kwalitatief hoogstaand kattenvoer houdt je kutje langer vol. Veel goedkoop kattenvoer is zeer laag in voedingsstoffen. Dan is de buik vol, de katMaar hij heeft nog steeds honger. Hier vindt u informatie over goed kattenvoer, in onze kattenvoervergelijking presenteren wij u de beste soorten duidelijk.

Hoeveel maaltijden krijgt uw kat per dag? Dezelfde hoeveelheid voedsel verspreid over verschillende kleine maaltijden kan veel helpen tegen onbedwingbare trek. Dit werkt ook in de strijd tegen bedelen.

Ook zou het een goed idee zijn om uw kat vlak voor uw eigen maaltijden te voeren. Ze zit dus vol en heeft misschien niet eens het idee om bij je te moeten eten (natuurlijk zijn er ook ontberingen die nooit genoeg krijgen…).

Lees ook:   Cymric kattenbrokken

Ook is het belangrijk dat je kat haar maaltijden op vaste tijden krijgt. Katten zijn gewoontedieren met een zeer goed gevoel voor tijd. Als het diner te ver wordt uitgesteld, worden alternatieve voedselbronnen snel onderzocht.

Kattentraining: Alsjeblieft niet!

Je mag nooit tegen je kat schreeuwen of slaan. Ze wordt dan alleen maar bang voor je, wat kan leiden tot vervelende bijwerkingen. Typisch in zo’n geval zou zijn dat een bange kat onrein wordt en overal in het appartement plast.

Het bovengenoemde “Nee!” als signaalwoord moet stevig worden gepresenteerd, maar niet te luid. Katten hebben een zeer goed gehoor, dus je hoeft niet luid te zijn.

Ook het vaak aanbevolen spetteren met water uit een bloemspuitfles of een waterpistool wordt niet aanbevolen. Ook hier associeert ze jou, haar meester of meesteres, met iets negatiefs. Natuurlijk is dit geen goede basis voor een harmonieuze relatie tussen kat en mens.

Leestips over kattentraining:

  • De kat valt voeten aan โ€“ oorzaken &spenen
  • Kittens opvoeden โ€“ Dit is wat uw kitten moet leren
  • Wennen aan de kattenbak: hoe een kat zindelijk te krijgen

Uitgelichte afbeelding (boven): ToskanaINC / Shutterstock.com