Verhuizen met kat(en) – zo werkt het met het nieuwe appartement

Een verhuizing is niet alleen stressvol voor mensen, katten zijn ook in constante stress als gevolg van de verandering van locatie. In sommige gevallen kan dit leiden tot maanden van psychische stoornissen, sommige katten worden erg teruggetrokken en erg ongelukkig. Hoe maak je een Verhuizen met katten het best uitgevoerd zodat het zo stressvrij mogelijk verloopt voor de dierlijke huisgenoten, leer je in dit artikel.


Verhuizen met kat

Stap 1 – Oefen het rijden met je kat

De meeste katten weten al dat ze van het transport naar de dierenarts rijden, nauwelijks een kat vindt het rijden leuk. Geperst in een smalle transportdoos, zonder toilet, met rijgeluid en de ongewone bewegingen van de auto alle katten zijn bang en uiten hun ongenoegen vaak met luid gegrom.

Maar je kunt wel Uw kat laten wennen aan de transportbox en autorijdenom het in ieder geval iets minder stressvol te maken:

 • Laat de Transportbox altijd open in uw huis zodat de kat de doos kent en er misschien zelfs in slaapt
 • Plaats de transportdoos met een comfortabele deken (Fooi: Leg er tijdens het transport absorberende babyverschoonkussens onder voor het geval uw kat een ongeluk krijgt)
 • Het is het beste voor uw kat om vrijwillig de bench in te gaan, misschien met behulp van een paar traktaties. Als je de kat met geweld in de doos propt, is het een slechte ervaring voor hen – de transportdoos is altijd negatief bevooroordeeld voor hen.
 • Oefening baart kunst – maak af en toe een rondje in de auto met je kat. Zo kan je kat zien dat een autorit niet per se oneindig lang hoeft te zijn of zelfs eindigt met een bezoek aan de dierenarts.
 • Met Bachbloesem nooddruppels of kattenferomonen kunt u stress verminderen en een ontspannen houding bij uw kat creëren
 • Voor echte ontberingszaken krijg je een Reis kalmerende middelen voor katten

Bij het verhuizen moet je kat met je meerijden in je eigen auto, net zoals je hebt getraind. Dus zeker niet in de verhuiswagen of met vreemden.

Meer tips om uw kat te laten wennen aan de transportbox vindt u hier

Kattenspul kattenvoer aanbeveling
Kattenspul kattenvoer aanbeveling
Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:
10Cat spullen Code gekopieerd!
Nu inwisselen

Schritt 2 – uw kat leert het nieuwe territorium (het nieuwe appartement) kennen

Katten hebben een uitgesproken territoriaal gedrag. Buitenkatten en ook pure binnenkatten houden van hun territorium, waaraan ze erg gewend zijn geraakt.

Daarom kunnen ze niet begrijpen wanneer hun mensen plotseling besluiten om van territorium te veranderen. Een verhuizing naar een nieuw appartement is dan ook een allround bedreigende situatie voor de kat.

Hier is de mens in trek, je moet je kat heel gevoelig en voorzichtig laten wennen aan het nieuwe territorium.

Natuurlijk zou het optimaal zijn als het nieuwe appartement niet te ver van het oude appartement ligt en u toegang heeft voor de daadwerkelijke verhuizing. Zo kun je de autorijopleiding doen met Elkaar leren kennen in het nieuwe appartement verbinden.

Rijd uw kat gewoon om de paar dagen naar het nieuwe appartement (tussendoor minstens 2-3 dagen pauze).

Maar laat je kat niet door het hele appartement rennen. Kies een kamer, sluit de deur en open de transportbox in deze kamer.

Laat je kat zelf bepalen of en wanneer hij uit de doos wil komen. Op een gegeven moment wordt ze nieuwsgierig en verkent ze de kamer. Het beste is om een bekende knuffeldeken en een kattenbak (het beste eerder door haar gebruikt) mee te nemen, dit brengt veiligheid uit.

Let op Stresssignalen zoals verbrede ogen, kwijlen, plassen of angstig gekreun. Als deze signalen optreden, moet u eerst naar huis gaan.

Als uw kat (meestal na 2-3 bezoeken, maar sommige katten zijn hier ook moediger) gewend is geraakt aan de nieuwe kamer, kunt u de deur naar een andere kamer openen. Dus de kat kan, als hij wil, de nieuwe kamer verkennen en zich, indien nodig, terugtrekken in de kamer die hij al kent.

Een Tekenen dat een kat zich op zijn gemak voelt Overigens, als je werkt met verhoogde staart loopt rond. Ook in het geval van De kat laten wennen aan het nieuwe appartement kunnen Bachbloesem nooddruppels of Kattenferomonen kan worden gebruikt zodat de kat wat meer ontspannen is.

Op deze manier kunt u uw kat geleidelijk introduceren in het hele nieuwe appartement, kamer voor kamer. Na de daadwerkelijke verhuizing kan ze zich makkelijker settelen, omdat ze het nieuwe gebied al kent en accepteert.

Als het niet anders kan…

Natuurlijk, degene die in stap 2 wordt beschreven Gewenning van de kat aan het nieuwe appartement niet altijd mogelijk (in de meeste gevallen!). Zeker als je verder weg verhuist of het nieuwe appartement pas vanaf de dag van de verhuizing hebt gehuurd, moet je je kat helaas min of meer “in het diepe laten springen”.

Lees ook:   Cornish Rex kattenbrokken

Houd er echter rekening mee dat Tips uit stap 3 en 4!

Stap 3 – verhuizen met je kat, afscheid nemen van het oude appartement

Een verhuizing begint altijd in het oude appartement: het inpakken van verhuisdozen, het demonteren van meubels, eventueel het uitvoeren van renovatiewerkzaamheden. Dit alles is ongebruikelijk voor uw kat en veroorzaakt stress.

Omdat je meestal een paar weken van tevoren weet dat je gaat verhuizen, moet je de tijd gebruiken om om de beweging met de kat te trainen.

Zo werkt het: verplaats wat meubels, pak dozen in. Betrek je kat erbij, laat haar bijvoorbeeld op de verhuisdozen klimmen en geef haar af en toe traktaties. Maar doe niet te veel tegelijk, geef de kat de tijd om af en toe te wennen aan de veranderingen.

Wanneer de grote dag komt, sluit uw kat op in een kamer. Niemand mag deze kamer betreden, zodat uw kat zijn rust heeft en zich niet kan opstapelen in de drukte van de verhuizing.

In deze kamer moet er het volgende zijn voor uw kat:

 • De open transportbox
 • Een knuffeldeken
 • Water
 • Voeder
 • Kattenbak
 • Krasmogelijkheid
 • Wat speelgoed

In het beste geval gebruikt uw kat de open transportdoos als beschermende grot.

Stap 4 – uw kat arriveert in het nieuwe appartement

Aangekomen in het nieuwe appartement, moet u terugkeren maak een kamer klaar voor uw kat, met (gebruikte) kattenbak en voorwerpen die de kat kent, zoals de favoriete deken of de krabpaal.

Misschien kun je al wat van de oude meubels in deze kamer opzetten waar je kat aan gehecht zal zijn.e is gewend geraakt. Laat uw kat enkele dagen in deze kamer totdat hij gewend is aan het nieuwe territorium.

Hiermee creëer je een basis voor haar, zij voelt deze ruimte dan als haar Zich terugtrekken. Dit geeft haar natuurlijk veel zekerheid. Zodra ze zich in deze kamer heeft gevestigd, geef je haar toegang tot een andere kamer.

Lees ook:   Mekong Bobtail kattenbak

Laat je kat het tempo bepalen, als ze de nieuwe kamer nog niet durft te betreden, geef haar dan wat tijd.

Feliway kattenferomonen bewegen
Vermindert stress in het nieuwe appartement: Feliway’s kattenferomonen

Bij het verhuizen, vaak nieuw meubilair , wat extra verwarring veroorzaakt voor uw kat. Natuurlijk kunt u een paar meubels vernieuwen wanneer u verhuist, maar alsjeblieft niet te veel tegelijk. Vervang het meubilair geleidelijk, dit is zachter voor je kat.

Niet te onderschatten is de Effect van mensen op katten. Natuurlijk is verhuizen ook altijd een stressvolle tijd voor mensen. Wanneer u bijvoorbeeld met uw kat te maken heeft, wanneer u haar op haar kamer bezoekt, moet u altijd in een goed humeur zijn. Dit geeft uw kat gemoedsrust. Breng veel tijd door met je kat, ervan uitgaande dat ze dat wil. Als ze zich liever terugtrekt of zich verstopt, verlaat haar dan.

Gebruik in het nieuwe appartement de beste feromoonstekker voor katten, de Feliway-set voor het stopcontact is hier de beste keuze. De feromonen hebben een positief effect op de geest van uw kat, wat elke situatie ontspant.

Hoe zit het met de buitenkatten na een verhuizing?

Als uw Kat Vrije Doorgang , dan moet je eerst en vooral Houd 2-3 weken alleen in het appartement. Ze moet wennen aan het nieuwe appartement als haar nieuwe territorium, als haar toevluchtsoord, waar ze hun eten krijgen.

Als het oude appartement niet te ver weg is, kan het gebeuren dat uw kat daar terug rent om zijn oude territorium weer te hebben.

Sommige buitenkatten willen al na een paar dagen weer naar buiten. In deze gevallen moeten ze agressief en uitdagend gedrag kunnen vermijden.

Was je kat tot nu toe een pure binnenkat en als er nu op de nieuwe locatie ineens de mogelijkheid is om haar vrijuit te laten gaan, kun je haar eruit laten. Ze zal in eerste instantie slechts een paar meter van het huis vandaan verhuizen, als ze al naar buiten gaat.

Echter, de verhoogde risico’s Ze zijn bijvoorbeeld vatbaarder voor ziekten en weten niet hoe ze moeten omgaan met de verschillende gevaren in de natuur (territoriale geschillen, auto’s).