Kattenbakvullingstest: Lyra Pet eco kattenbakvulling gemaakt van maïskorrels

Kattenbakvulling is een onderwerp waar veel katteneigenaren het niet over eens zijn. Dit komt natuurlijk ook door het feit dat elke kat zijn eigen voorkeuren heeft: Sommige katten doen alleen hun behoefte als ze precies DE Verscheidenheid aan kattenbakvulling in het toilet – zo niet, dan plassen ze gewoon wild… Een verandering naar een ander ras is in dergelijke gevallen erg moeilijk, vaak worden de katten dan overgegeven.

Lyra Pet Corn Cat Kattenbakvulling

Hier vindt u de testrapporten voor alle geteste kattenbakvullingvariëteiten:

  • Lyra Pet eco kattenbakvulling gemaakt van maïskorrels (deze review)
  • De beste Eco Plus van de kat
  • Green Cat Eco Kattenbakvulling

strong>Info: In deze testreeks wordt alleen ecologisch kattenbakvulling (gemaakt van hernieuwbare stoffen) getest, omdat mineraal zwerfvuil schadelijk is voor het milieu en daarom niet gebruikt mag worden! Om deze reden is milieucompatibiliteit GEEN criterium in deze test.

Gelukkig zijn andere katten minder kieskeurig, hier kun je meestal de kattenbakvullingvariant nemen die het beste bij je past. Wij mensen letten op eigenschappen als geurbinding, klonterbaarheid, gewicht, inspanning, vuil, ingrediënten, afvoer en natuurlijk kijken we ook naar de prijs. En dit is precies wat de categorieën in onze grote Kattenbakvullingstest (wij, want mijn drie katten testen natuurlijk ook). Dus hier is deel 1 van de test:

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

ANIfit Voucher

Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

10Cat spullen

Code gekopieerd!

Nu inwisselen

Kattenbakvullingstest: Deel 1 – Lyra Pet eco kattenbakvulling gemaakt van maïs

Kattenbakvulling van maïs is nog vrij nieuw op de markt en nauwelijks te verkrijgen in supermarkten of dierenwinkels. Ik heb ze in ieder geval nergens kunnen ontdekken. Daarom heb ik twee pakketten op internet besteld om te testen.

Geurbinding

Reeds ongebruikte geuren de Maïs kattenbakvulling iets na – aandacht, verrassing! –Maïs. Dit is niet per se onaangenaam, je went er snel aan.

Deze geur wordt echter sterker wanneer de kat net zijn kleine behoefte heeft gedaan. Pas als het nest is opgedroogd, gaat de geur weer terug.

Als de kat zijn grote bedrijf fatsoenlijk begraaft, trekt het strooisel het vocht vrij snel op, waardoor de Geur van kattenuitwerpselen neemt af. Ook anders is het kleine Maïskorrels draineren de ontlasting goed, zodat de geur zich niet kan verspreiden, op voorwaarde dat de kat goed begraaft.

Lees ook:   Javanese Longhair allergie

Na 3 weken begint het nest gemakkelijk te ruiken naar kattenurine, de geur van maïs wordt ook langzaam sterker. Over het algemeen, een goede waarde, moet het na 3 weken volledig worden gewijzigd. Kleine aftrekposten zijn alleen beschikbaar in deze categorie voor de lichte geur van maïs.

Evaluatie: 7/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌❌❌

Klonteren

Boswelia maïs kattenbakvulling: klonterend vermogen
Klontert goed: Lyra Pet maïs kattenbakvulling

De maïskorrels kattenbakvulling vormt zich in ieder geval betere klonten dan wat mineraal klompenstrooisel. Het valt op dat de knobbels zich meestal vrij ver onder vormen, vaak zelfs volledig op de bodem van de kattenbak (12 centimeter vulhoogte in de test). Dat is niet per se slecht, je moet alleen wat dieper graven bij het schuiven.

De urine is niet 100% gebonden in klontjes, een klein deel van in de urine gedrenkte maïskorrels blijft meestal achter – maar dit is bij de meeste rassen het geval, dus de klonterbaarheid is nog steeds goed.

Evaluatie: 8/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌❌

Gewicht

Een pak Lyra Pet Corn kattenbakvulling bevat 15 liter zwerfvuil van ongeveer 4,8 kilo. Aangezien het nest blijkbaar sowieso alleen via internet verkrijgbaar is, hoef je de roedels toch niet lang mee te sjouwen.

Evaluatie: 9/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌

Inspanning

De Maïsstrooisel Vanwege de ontwikkeling van geuren, ca. volledig vervangen elke 3 weken. Omdat de klonten zich meestal op de bodem van de kattenbak vormen, blijven hier enkele overblijfselen achter. Deze kunnen echter gewoon worden afgespoeld onder de douche of in bad, het strooisel lost immers voor het grootste deel op onder water. Voor bijzonder hardnekkige korstvormingen, week gewoon een paar minuten met heet water.

Evaluatie: 9/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌

Lees ook:   Napoleon verzorging

Vuil

Boswelia Corn Cat Kattenbakvulling Review
De kattenbakvulling gemaakt van maïskorrels komt niet vast te zitten op de poten van de kat

Bij kattenbakvulling gemaakt van plantaardige vezels is het vaak een niet te onderschatten probleem dat het nest vast komt te zitten aan de poten van de kat omdat de deeltjes zo klein en licht zijn. Dus de katten verspreiden het nest door het hele appartement. Er is niets erger dan kattenbakvulling in bed of op de bank…

Niet zo met maïs kattenbakvulling! De individuele deeltjes zijn iets groter dan in andere eco-kattenbakvullingsvariëteiten en blijven door hun vorm en textuur ook niet zo gemakkelijk hangend aan de poten.

De enige vervuiling veroorzaakt door de Lyra Pet maïs kattenbakvulling: Vanwege het lage gewicht vliegt een beetje strooisel uit het toilet tijdens zwaar graven, dus in een straal van 30-40 centimeter moet van tijd tot tijd worden opgeveegd. Opgemerkt moet worden dat dit het geval is met ALLE eco-kattenbakvullingvariëteiten.

Evaluatie: 9/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌

Ingrediënten

Met uitzondering van maïskorrels zijn volgens de verpakking geen andere stoffen (zoals lijm of geurstoffen). Er is dus geen gevaar, bijvoorbeeld door allergieën of irritatie.

Evaluatie: 10/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Zin

De Lyra Pet kattenbakvulling gemaakt van maïskorrels kan gemakkelijk via het toilet worden weggegooid, omdat de klonten en ook de afzonderlijke maïskorrels oplossen in het water. Daarnaast kan het strooisel ook worden weggegooid in de gft-bak of op de compost.

Evaluatie: 10/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Prijs

Goedkoop is de maïs kattenbakvulling niet, Een pakket met 5 keer 15 liter kost momenteel 26,99 euro. Hiervoor is het nest Gratis verzending thuisbezorgd. De vele goede eigenschappen rechtvaardigen de prijs.

Evaluatie: 6/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌❌❌❌

Resultaat

De Lyra Pet Eco Kattenbakvulling Gemaakt van Maïskorrels ruikt weinig, klontert goed en wordt door de katten niet door het hele appartement verspreid vanwege de aard

Criterium Beoordeling
Geurbinding ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌❌❌ 7/10
Klonteren ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌❌ 8/10
Gewicht ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌ 9/10
Inspanning ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌ 9/10
Vuil ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌ 9/10
Ingrediënten ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ 10/10
Zin ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ 10/10
Prijs ⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌❌❌❌ 6/10
Totaal ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐❌❌ 8,4/10