Waarom krabpalen zo belangrijk zijn voor katten

Als je mensen die niet met een kat samenwonen vraagt welke “accessoires” ze nodig hebben voor een kat, wordt een kattenkrabpaal bijna altijd genoemd, vaak als de eerste. Maar waarom hebben katten een krabpaal nodig? Alvast zoveel: krabpalen zijn om verschillende redenen belangrijk voor katten – zeker voor pure binnenkatten!


Krabpaal

Katten moeten krabben

Katten krabben graag, dit hoort bij hun natuur. Dus slijpen en verkorten van hun klauwen – in het wild krabben ze daarvoor bomen. Zodat verschillende meubels niet in het appartement hoeven te dienen, moet de viervoeter een krabpaal wordt verstrekt. Krabpalen zijn vaak verpakt in sisal, een materiaal dat door katten als optimaal wordt beschouwd voor klauwverzorging.

In het wild Katten gebruiken krabben ook voor communicatie – tijdens het krabben worden geuren afgescheiden uit klieren, die dienen om het territorium te markeren of om een partner te vinden. Om ervoor te zorgen dat een kat zich comfortabel voelt in het appartement, heeft hij verschillende plaatsen nodig waar hij zijn territorium kan markeren. Een goede kattenkrabpaal en een of twee krabplanken moeten op zijn minst zijn, afhankelijk van de grootte van het appartement.

Kattenspul kattenvoer aanbeveling
Kattenspul kattenvoer aanbeveling
ANIfit Voucher
Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:
10Cat spullen Code gekopieerd!
Nu inwisselen

Katten willen klimmen

Krabpalen zijn niet alleen voor krabben, maar ook voor Klimmen Daar. Katten kunnen dit heel vakkundig doen, klimmen maakt ook deel uit van het normale gedrag van een kat.

Lees ook:   Napoleon volwassen

Ze houden ervan om hun omgeving vanuit een verhoogd uitkijkpunt te zien. horloge, want zo hebben ze alles in beeld. Katten slapen ook graag hoog in de krabpaal, want hier voel je je bijzonder veilig door de hoogte.

In principe kan men zeggen: hoe hoger, hoe beter! Een krabpaal van vloer tot plafond zal elke kat verrukken!

Een krabpaal is dus een belangrijk onderdeel van het door de mens gemaakte leefgebied van de binnenkat.

Hoe kies je een krabpaal?

Allereerst moet een kattenkrabpaal natuurlijk veilig zijn. De constructie moet daarom mooi zijn stal zijn en niet wiebelen. Ook is het belangrijk dat er geen risico is op letsel door scherpe randen of bijvoorbeeld uitstekende schroeven.

Kattenbomen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen, van zeer klein tots plafond hoog. De keuze is niet eenvoudig. Het is belangrijk om te beslissen hoeveel leefruimte je wilt opofferen voor de krabpaal, omdat de zeer grote al veel ruimte innemen. En natuurlijk wil je ook dat de fluwelen poten zoveel mogelijk plezier hebben. Je moet proberen jezelf in de schoenen van je katten te plaatsen: hoe zouden ze de krabpaal gebruiken, welke klimmogelijkheden zijn er, is de krabpaal opwindend genoeg?

Persoonlijk kijk ik altijd naar krabpalen in de winkel, zodat ik voordat ik koop kan controleren of de afwerking goed is of dat het onderdeel wiebelig is. Natuurlijk, als je een geweldige kattenkrabpaal in een winkel hebt gevonden, kun je eerst de prijzen online vergelijken, zodat je vaak vrij goed kunt besparen.