Binnenkatten: 10 tips voor een katvriendelijk appartement

Pure binnenkatten leven niet in hun natuurlijke habitat. Jagen en rondzwerven is niet mogelijk in het appartement, dus katten zijn vaak Lui en traag. Maar ook agressie kan zich vormen door de woonhouding, krabben en onreinheid zijn vaak het gevolg. Als u uw kat ook in het appartement houdt, moet u goede omstandigheden creëren zodat uw fluwelen poot comfortabel aanvoelt. We hebben hier 10 tips voor u samengesteld, hoe Maak het appartement katvriendelijk Kunnen.


Speelgoed, krabpalen en Co. - Dit behoort tot het katvriendelijke appartement

1. Klimmogelijkheden

Katten klimmen graag, zelfs hogere slaapplaatsen zijn over het algemeen populair.

De dieren houden van de hoogte omdat ze zich daar veilig en superieur voelen, uit instinct. Hier worden ze beschermd tegen vijanden en hebben ze een goed overzicht.

Dus krijg het voor elkaar voldoende klimmogelijkheden! Krabpalen zijn er in alle variaties en maten. Vooral populair bij katten zijn kamerhoge krabpalen en modellen met ruime slaapplaatsen, grotten of rollen.

Met eenvoudige planken kun je een spannend klimparcours creëren, zogenaamde “catwalks”.

Verbind bijvoorbeeld twee krabpalen aan een plank of bevestig planken aan de muur zodat je kat erop kan lopen.

Eenvoudige en goedkope planken, bijvoorbeeld van Ikea, zijn optimaal (controleer het laadvermogen voor grote katten!). Maar je moet ze een beetje aanpassen, zodat je kat niet uitglijdt op het gladde oppervlak:

Lijm de oppervlakken van de planken met een ruwe stof, bijvoorbeeld jute of jute. Knip de stof op de juiste manier uit en bevestig deze stevig met een heet lijmpistool.

Verbied je kat indien mogelijk niet om op kasten of planken te springen. Een uitzondering is de keuken – hier is er een risico op letsel door kookplaten en scherpe voorwerpen.

Kattenspul kattenvoer aanbeveling
Kattenspul kattenvoer aanbeveling
ANIfit Voucher
Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:
10Cat spullen Code gekopieerd!
Nu inwisselen

2. Krabmogelijkheden

Krabmogelijkheden: krabpaal, krabbord voor katten

Katten krabben graag met hun klauwen aan ruwe oppervlakken. Ze doen dit om hun territorium te markeren – via klieren onder hun klauwen, maar bij het krabben geven ze een afscheiding vrij, hun geurmerk.

Bovendien katten slijpen en verkorten hun klauwen tijdens het krabben. Ze groeien gestaag en zouden anders te lang worden.

Krabben is dus een volledig natuurlijk gedrag van de kat.

Ook KatzNatuurlijk moeten degenen die in het appartement worden gehouden, dit instinct kunnen uitleven.

Lees ook:   Hoe lang leeft een Khorat

Bied dus voldoende krabmogelijkheden in je appartement, anders krabt je kat gegarandeerd behang, meubels of bank.

Krabpalen zijn de beste oplossing, want hier kan je kutje zowel krabben als klimmen.

Daarnaast kun je een paar krabplanken aan de muur bevestigen.

Bied uw kat ook verschillende materialen aan om te krabben, bijvoorbeeld sisal en karton (kladblok). Katten krabben ook graag in verschillende posities, d.w.z. op verticale en horizontale oppervlakken.

Als uw kat krabt op verboden plaatsen zoals de bank, bied dan een legale optie aan in de directe omgeving van deze plek. Gebruik kattenkruid om het nog aantrekkelijker te maken. Krab zelf aan een krabplank om je kat aan te moedigen dezelfde plek zelf te gebruiken.

3. Altijd minstens in een dubbele verpakking

Zeker als je vaak niet thuis bent, zal je kat zich snel vervelen.

Al het speelgoed helpt niet, er moet een tweede kat gevonden worden. In een dubbele roedel kunnen katten beter Houd jezelf bezig:

Spelen, ravotten, verzorgen en andere interacties tussen katten maken het binnenkattenleven veel mooier!

Of het nu gaat om twee mannetjes, twee katten, een paar, een jong en een oudere of twee katten van dezelfde leeftijd – katten vinden elkaar altijd na een bepaalde acclimatisatieperiode en zullen na verloop van tijd niet alleen aan elkaar wennen, maar ook vrienden worden.

4. Speelgoed!

Kattenhuisvesting - Kattenspeelgoed is belangrijk als u katten in het appartement wilt houden
Kattenspeelgoed is erg belangrijk als je katten in het appartement wilt houden. Dit is de enige manier waarop je je jachtinstinct en drang om te bewegen kunt leven.

Katten hebben een sterk speel- en jachtinstinct, dat je natuurlijk beter in het wild kunt beleven dan in een appartement. Alleen kattenspeelgoed en voldoende tijd om te spelen helpen met katten die in het appartement worden gehouden.

Kattenvissen zijn perfect om samen te spelen. Ballen, kleine muisjes gemaakt van sisal of iets dergelijks zijn ook geschikt om alleen te spelen. Ideaal voor Zelfstandig ondernemerschap van binnenkatten een ballenspalk of een kattentunnel is ook geschikt.

Intelligentie speelgoed voor katten, zoals het voeren van labyrinten, train de kop van een fluwelen poot – dit is ook belangrijk voor het welzijn.

Nogmaals, het beste “speelgoed” voor één kat is een tweede kat. Zo zijn katten die in het appartement worden gehouden wendbaarder en gelukkiger.

Let op kleurechtheid, verteerbare materialen en kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt!

Vaak kiezen binnenkatten hun eigen speelgoed. Haarbanden, wattenstaafjes, flessendoppen of de balletjes uit de kerstboom trekken meer belangstelling dan veel duur kattenspeelgoed uit de speciaalzaak.

Lees ook:   Hoe lang leeft een York Chocolate Cat

Verbied uw kat niet om met dergelijke items te spelen als dat mogelijk is!

5. Kattengras

In het wild strippen katten los haar op takken en grassen. Bij het borstelen blijft er minder haar aan de tong plakken en wordt het ingeslikt.

Dit betekent niet alleen dat je je kat vaker moet borstelen, maar ook Kattengras is nuttig om haarballen “aan de top” te kunnen uitscheiden:

Indien nodig knabbelen katten een paar stengels kattengras, waardoor ze de haarballen kunnen overgeven.

Als er te veel haar zich ophoopt in de maag van de kat, kan dit leiden tot een levensbedreigende maagocclusie – braken is daarom in dit geval nuttig bij katten (hoewel niet bepaald lekker om naar te kijken).

Ook Moutpasta Als u uw kat van tijd tot tijd, met uw hulp, een deel van het haar geeft, kan een deel van het haar via de darm worden uitgescheiden.

6. Katten-tv

Appartement Cat Window

Katten observeren graag, daarom Ligplaatsen bij het raam vooral populair. Geef uw kat toegang tot de vensterbanken, zodat ze kan genieten van dit populaire tijdverdrijf, ook bekend als ‘katten-tv’.

Je kunt ook het favoriete raam van je kat uitrusten met een gezellige raamstoel. Dit is hoe je de “hobby” van je kat promoot en haar een nieuwe favoriete plek geeft.

7. Geuren van vrijheid

Is het al aan jou? gemerkt dat katten graag de zolen van schoenen ruiken? U vindt er de Geuren van buiten heel spannend!

Breng je kat gewoon wat schone bladeren, een dennenappel of stokken uit de natuur mee – ze zal ze graag ruiken, en ze zijn ook vaak populair speelgoed.

Maar zorg ervoor dat binnenkatten ook regelmatig worden gevaccineerd, omdat dergelijke natuurlijke voorwerpen ziekteverwekkers of parasieten kunnen bevatten – hetzelfde geldt voor uw schoenen!

8. Kattenbak

Katten zijn zeer schone dieren, dit geldt ook voor het doen van hun zaken.

Helaas zijn er vaak problemen met onreinheid met katten die in het appartement worden gehouden – je hoeft je alleen maar aan een paar regels te houden:

 • Altijd minstens één kattenbak meer dan katten
 • Gebruik grote kattenbakken zonder deksels – anders hoopt de stank zich eronder op en weigert uw kat het toilet
 • Verander indien mogelijk het type kattenbakvulling niet wanneer uw kat eraan gewend is geraakt
 • Gebruik geen kattenklodeo, geurige kattenbakvulling of geparfumeerde reinigingsmiddelen – deze vreemde geuren irriteren uw kat
 • Plaats de kattenbakken op rustige en privacybeschermde plaatsen
 • Zet de kattenbakken niet naast elkaar, zeker niet als je meerdere katten hebt.
 • Verzamel dagelijks uitwerpselen en klonten urine
 • Doe minstens elke 2 weken een basisreiniging met heet water en een geurloze kattenreiniger
 • Als uw kat ergens in het appartement plast, moet u de urinevlek van de kat goed behandelen, zodat er geen geur achterblijft. Anders zal ze de site hoogstwaarschijnlijk opnieuw gebruiken.

9. Retraite opties

Katten houden in het appartement - retraite mogelijkheden
Retraites van een kat moeten worden gerespecteerd.

Soms willen katten gewoon alleen zijn, ze zoeken dan een rustige plek op. Een katvriendelijk appartement moet verschillende van dergelijke retraites bieden.

Lees ook:   Sleepypod Martingale kattenharnas recensie.

Afhankelijk van hun voorkeur en conditie kiezen ze grotachtige, warme of hogere plaatsen.

Een kussen op de vensterbank (in de winter het beste direct boven de kachel), de holte van een krabpaal of een compartiment in de kledingkast zijn geschikt.

Je kunt gemakkelijk een populair kattenhuis maken van een grote kartonnen doos: snijd eenvoudig een ingang met een mes waar je kat doorheen past. Zelfs kleine ramen zijn interessant voor huistijgers.

Natuurlijk kun je ook de moeite nemen om het karton te lijmen of te schilderen – in mijn ervaring gaan deze kattenhuizen echter niet lang mee, omdat ze ook vaak worden gebruikt om te krabben …

Als katten een plaats keer op keer bezoeken wanneer ze hun rust willen, dan moet dit ook permanent worden onderhouden en gerespecteerd.

Kattenkruid of feromonen kunnen ervoor zorgen dat katten zich op dergelijke plaatsen nog comfortabeler voelen.

10. Beveiliging

Niet te vergeten! Natuurlijk hoort veiligheid ook bij een katvriendelijk appartement.

 • Zorg ervoor dat je katten geen giftige stoffen of planten kunnen krijgen die giftig voor ze zijn.
 • Stroomkabels moeten ook zo worden gelegd dat ze het knabbelen niet aanmoedigen.
 • Pas ook op voor gekantelde ramen, katten kunnen erin vast komen te zitten en zelfs sterven aan schade aan de inwendige organen als ze niet snel genoeg worden bevrijd!
 • Als je kat op het balkon mag, beveilig hem dan goed. Hiervoor zijn speciale kattenroosters en netten.

Ontwikkel oog voor wat een gevaar voor je kat kan worden.

Leestips:

 • De coolste lijst met kattennamen
 • Een of twee katten?
 • Kat of kater – Dit past beter bij u