Kattenhaar verwijderen – Hoe kleding en appartement (bijna) haarvrij te houden

Kattenhaar overal – welke kattenliefhebber weet dat niet? Maar er zijn eenvoudige manieren om het kattenhaar te verwijderen – zonder veel moeite!

Kattenhaar verwijderen

Natuurlijk houden we allemaal meer van onze katten dan wat dan ook! Zelfs de kleine eigenaardigheden van de dieren kunnen hier geen verandering in brengen, zoals krabbende meubels of af en toe onreinheid.

Of het feit dat bijna elke katteneigenaar worstelen met kattenhaar heeft. Alleen bij naakte katten is dit waarschijnlijk niet het geval.

Maar zijn Kattenhaar op kleding, in bed of op de bank een kwaad om mee in het reine te komen?

Niet voor niets zijn er uitspraken als

Zonder kattenhaar ben je niet goed gekleed

of

Zonder kattenhaar ben je niet goed ingericht

Nou – honderd procent zul je Kattenhaar in het appartement en op kleding waarschijnlijk niet aan de gang, vooral niet op het moment van de verandering van vacht.

Maar met deze tips kun je het probleem goed onder controle krijgen:

Kattenhaar “bij de bron” bestrijden – borstelen helpt het meest

Kattenhaar borstelen verwijderen
De Furminator pakt het probleem bij de wortel aan: met een paar kamslagen worden alle losse haren verwijderd

Tot de kern van het probleem komen is waarschijnlijk de beste tip.

Als u uw Kat kamt regelmatig of bustes, voorkom je dat een groot deel van het haar zich überhaupt verspreidt.

Het is het beste om dagelijks te poetsen, een paar minuten zijn genoeg.

Afhankelijk van de aard van de vacht van uw kat (lang, kort, dicht, dun), kan een borstel of een kam (voor langhaar katten) geschikt zijn voor het verwijderen van los haar. Bij Europese korthaar katten, een Zachte borstel met dunne, zachte draadharen met afgeronde tips in mijn ervaring een goede baan.

Lees ook:   Kittens voeden: hoe een babykat te laten wennen aan kattenvoer

Natuurlijk moet je ook rekening houden met wat je kat lekker vindt. Poetsen moet een harmonieuze aangelegenheid zijn.

Dus als je kat niet graag geborsteld wordt, probeer dan een ontharingshandschoen. Zelfs een licht bevochtigd washandje wordt goed geaccepteerd en verwijdert in ieder geval wat los haar.

Veel katteneigenaren hebben ook goede ervaringen met de Furminator, een soort speciale kam die heel grondig losjes verwijderd haar in kattenbont.

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

ANIfit Voucher

Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:

10Cat spullen

Code gekopieerd!

Nu inwisselen

Kattenhaar uit kleding enTfernen

Katteneigenaren die een Droger kunnen hun kleding gemakkelijk vrij houden van kattenhaar. Gewoon de Doe kleding in de droger voor het wassen en laat het op het koudste niveau draaien (bespaart elektriciteit). Het kattenhaar kan dan eenvoudig uit de pluiszeef worden verwijderd.

Lees ook:   101 Wilde en Exotische Kattennamen

Voor Wassen omdat wassen er anders alleen maar voor kan zorgen dat het kattenhaar dieper in het weefsel bezinkt. Van droog wasgoed kan een droger letterlijk het kattenhaar uitblazen.

katteneigenaren die geen droger beschikbaar hebben, verwijder kattenhaar meestal met een pluisrol van de kleding. Hoewel deze zelfklevende rollen heel goed werken, produceren ze ook bedrijfskosten, omdat er altijd nieuwe rollen moeten worden gekocht. Daarnaast wordt er veel afval geproduceerd, wat natuurlijk niet goed is voor het milieu.

Maar er is nog een andere manier:

Met de wonderborstel tegen kattenhaar op kleding

Miracle borstel voor het verwijderen van kattenhaar
Geheim wapen tegen kattenhaar: De wonderborstel – klik op de afbeelding voor informatie en meningen van klanten

Het betere alternatief voor zelfklevende kledingrollen: de wonderborstel – een speciale borstel met gebogen borstelharen die op magische wijze kattenhaar, pluisjes en stof aantrekken.

De wonderborstel kan zo vaak worden gebruikt als u wilt en er is geen afval – twee grote voordelen ten opzichte van de lijmrollers.

De wonderborstel hoeft alleen maar regelmatig te worden doorgekamd met een kam of haarborstel, die het haar en vuil zal verwijderen. Af en toe schoonmaken onder warm water wordt ook aanbevolen.

Beste jij behandel je kleding met de wonderborstel voor het wassenom de wasmachine zo vrij mogelijk te houden van kattenhaar.

Nogmaals, kattenhaar verstoort

Kattenhaar in bed

Slapen in één Bed vol kattenhaar is onaangenaam voor veel kattenliefhebbers. Omdat katten nauwelijks kunnen worden tegengehouden om in een menselijk bed te slapen, althans stiekem, moet u het beddengoed regelmatig grondig van het haar reinigen.

Beddengoed is hetzelfde als kleding: of je gooit ze weg voor het wassen in de droger, of ze worden behandeld met de Wonderborstel voor.

Lees ook:   Tonkinees kater

Kattenhaar in tapijten en tapijten

In het beste geval doen katteneigenaren het zonder tapijten of zelfs tapijten. Gladde vloeren zoals tegels of laminaat zijn veel gemakkelijker schoon te maken.

Wil of kan u nog steeds niet zonder tapijten (bijvoorbeeld in het gehuurde appartement), dan heeft u vooral de juiste stofzuiger.

Niet elke stofzuiger wordt geleverd met Kattenhaar op tapijten en tapijten of vloermatten. Een stofzuiger moet zo krachtig mogelijk zijn en een speciale Turboborstel opzetstuk voor dierenhaar decreet. Een roterende borstel trekt het haar in zo’n opzetstuk uit de tapijtharen, zodat de stofzuiger ze makkelijker kan oppakken.

Voor de meeste stofzuigers krijg je zo’n opzetstuk ook om bij te kopen, ook universeel bruikbare turboborstels zijn verkrijgbaar. Als u problemen heeft met haar in het tapijt, moet u uzelf een keer informeren.

Er zijn ook Stofzuigers speciaal ontworpen voor huisdierhuishoudens. Deze zijn vaak iets hoger geprijsd, maar ze besparen je behoorlijk wat werk en sparen de zenuwen.

Zelf stofzuig ik nu draadloos: Mijn handige Dyson V8 stofzuiger kan gemakkelijk kattenhaar aan dankzij de drie turboborstels (vloer, tapijt, bekleding) en de ingenieuze digitale motor. En dit alles zonder vervelende kabels!

Foto's van de Dyson V8 stofzuiger
Mijn beste vriend in de strijd tegen kattenhaar: De draadloze Dyson V8 – Bron afbeelding: Screenshot www.dyson.de

Kattenhaar op gestoffeerde meubels

Sommige Bankhoezen of zitkussens trekken op magische wijze kattenhaar aan – en meestal liggen de lieve fluwelen poten er vooral graag …

Ook bank, fauteuils, stoelhoezen en soortgelijke stoffen oppervlakken, die vol kattenhaar hangen, kunnen heerlijk bij de Wonderborstel schoon.

Dit is gemakkelijker met veel stoffen dan met de stofzuiger – het is het beste om een vergelijkingstest te doen. Zo kun je bijvoorbeeld uitzoeken of je je Co kunt gebruiken.veel beter met de wonderborstel of met de stofzuiger kan schoonmaken.