De Furminator: Vecht tegen het kattenhaar!

Zoals je al in dit artikel hebt geleerd, regelmatig kammen de beste remedie in de strijd tegen kattenhaar. Maar welke kam of borstel voor katten is het meest geschikt om los haar van de vacht te verwijderen voordat je het door het hele appartement vindt? Dat weet je vast ook: Je kamt en kamt en toch vliegt er overal haar rond – bovendien, dagelijks kammen een kat op den duur ook best vervelend!


Furminator Kattenhaar

Ik heb nu de “Furminator” gekocht en wil jullie graag vertellen over mijn ervaringen met deze speciale kam.

Wat is de Furminator en hoe werkt het?

De Furminator is een echte speciale kam voor kattenbont. Dankzij de strak verdeelde metalen tanden, die eruit zien als een mes, maakt het een maximum aan los haar los in de vacht en ondervacht van uw kat. De fabrikant noemt de Furminator niet simpelweg “kam” of “borstel” maar “DeShedding Tool”.

De applicatie – Hoe u gemakkelijk veel los haar uit de vacht van uw kat kunt krijgen

De Furminator wordt gebruikt zoals elke andere kattenkam of een andere kattenborstel: je aait hem gewoon meerdere keren in de richting van de groei van de vacht. Een paar slagen door de vacht van je kat zijn genoeg om veel los haar te vangen!

Het losse haar wordt uit zowel de deklaag als de ondervacht van je kat getrokken.

Het is voldoende om de Furminator 1-2 keer per week te gebruiken, tijdens de vachtwissel in de lente en de herfst ook vaker. Met conventionele borstels voor katten is het vaak niet eens genoeg om je kat dagelijks te borstelen – haar vliegt nog steeds overal rond.

Lees ook:   Thai Lilac kattenbrokken

Volgens de fabrikant vermindert het 1-2 keer kammen met de Furminator het haar van katten met maximaal 90%.

Er zijn een paar kattenrassen waarvoor de Furminator niet geschikt is. Hier vindt u een lijst van alle kattenrassen waar de Furminator gebruikt kan worden: Link

Kattenspul kattenvoer aanbeveling
Kattenspul kattenvoer aanbeveling
ANIfit Voucher
Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:
10Cat spullen Code gekopieerd!
Nu inwisselen

Gezondheidsvoordelen voor uw kat via de Furminator

  • Je kat slikt minder haar in tijdens het borstelen, waardoor er minder haarballen ontstaan, wat in het ergste geval kan leiden tot gezondheidsschade tot darmobstructie.
  • Kat hoeft niet zo vaak te braken! Het braken is heel normaal en niet slecht voor je kat, ze probeert gewoon van de haarballen af te komen. Maar voor jou is dit iets geweldigs, je hoeft tenslotte minder schoon te maken na je kat!

Verschillende modellen voor verschillendee Katten

Er zijn verschillende varianten van de Furminator. U moet het model kiezen dat bij uw kat past:

  • Heeft ze een korte jas of een lange?
  • Weegt hij meer of minder dan 4,5 kilo?

Hier vindt u alle varianten van de Furminator in één oogopslag

De Furminator in actie – dat is wat het echt brengt

Ik zweer bij de Furminator. Je bespaart veel tijd, bij mijn vier kortharige katten is een wekelijks kammen genoeg. Mijn katten vinden kammen met de Furminator allesbehalve onaangenaam, ook al moesten ze eraan wennen.

Lees ook:   Horner's Syndroom bij katten: oorzaken, symptomen en behandeling.

Het is gek wat een berg haar je met de Furminator in 5 minuten uit je vacht kunt trekken! Als je bedenkt dat deze haren anders in het appartement of op de kleding terecht komen…