Hoe agressie, angst, onreinheid en andere problemen met Bachbloesems bij uw kat te behandelen

Veel gedragsproblemen bij katten zijn op te sporen door middel van de zogenaamde Bachbloesem therapie behandelen. Bachbloesems kunnen worden gebruikt voor agressiviteit en stress, maar ook voor onreinheid of angst. Zelfs als nooddruppels staan Bachbloesems bekend om katten.

Kat Bachbloesems

Bachbloesems staan bekend als homeopathisch middel een bijzonder zachte vorm van behandeling. Als u uw kat Bachbloesems wilt geven, moet u zich nog steeds ruim van tevoren informeren over de eigenaardigheden van dit middel en klachten van uw kat altijd met uw dierenarts verduidelijken.

Wat zijn Bachbloesems?

Bachbloesems / Bachbloesemtherapie voor katten

De naam Bachbloesems gaat terug op de arts, bacterioloog en immunoloog Dr. Edward Bach, die van 1886 tot 1936 in Engeland woonde. Hij wordt beschouwd als de grondlegger van de Bachbloesems, die worden gebruikt voor deze natuurlijke vorm van therapie. Bachbloesems worden niet alleen bij dieren gebruikt, maar ook bij mensen.

Bachbloesems kunnen uit verschillende mengsels bestaan. Er zijn in totaal 38 verschillende Bachbloesems, waaronder Aspen (trillende populier), Iep (iep), Hulst (hulst) of Wilde Roos (hondsroos). Elk van de Bachbloesems wordt een bepaald werkingsmechanisme beloofd.

De Bachbloesems worden individueel verwerkt tot sterk verdunde essences en vervolgens samengevoegd voor gebruik in bachbloesemtherapie. Afhankelijk van de symptomen worden Bachbloesems in verschillende mengsels aangeboden. Er zijn kant-en-klare mengsels, maar ook de mogelijkheid om individuele Bachbloesemmengsels samen te laten stellen.

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

ANIfit Voucher

Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:

10Cat spullen

Code gekopieerd!

Nu inwisselen

Welke kwalen kunnen Bachbloesems helpen bij katten?

Hoewel de effectiviteit van Bachbloesemtherapie niet wetenschappelijk is bewezen, hebben sommige eigenaren van gezelschapsdieren positieve ervaringen met Bachbloesemtherapie met hun kat. Katten krijgen Bachbloesems vooral bij gedragsproblemen en in speciale situaties zoals reizen, bij katten met likken, na ongelukken of bij nervositeit en angst.

Er zullen er veel zijn Toepassingen waar speciale mengsels van Bachbloesems uw katten moeten helpen. De gedragsproblemen en levensomstandigheden waarmee Bachbloesemtherapie kan helpen zijn onder andere:

  • nieuwe levensomstandigheden
  • Onreinheid en markering
  • Agressiviteit en angsten
  • Stress, nervositeit en hyperactiviteit
  • Uitputting, vermoeidheid en lusteloosheid
  • Gevoeligheid en verdriet
  • acute noodsituaties

Voordat Bachbloesemtherapie wordt gebruikt, moet u altijd Ziekten kunnen worden uitgesloten. Want ook onreinheid, agressiviteit en andere afwijkingen kunnen duiden op een ziekte!

Bachbloesemtherapie kan echter niet alleen worden gebruikt om een ziekte uit te sluiten, maar ook naast conventionele behandeling. Geneesmiddelinteracties zijn niet bekend, maar het is nog steeds het beste om dit te doen. Bespreek het met uw dierenarts.

Lees ook:   Hoe groot wordt een Californische Spangled Cat

Nieuwe levensomstandigheden

Bewegende Kat Bachbloesems
Katten kunnen beter omgaan met een grote verandering zoals een verhuizing dankzij Bachbloesemtherapie

Katten vinden het over het algemeen niet gemakkelijk om te wennen aan veranderende leefomstandigheden. Een verhuizing naar een nieuw appartement, een nieuw huisdier, plotseling kinderen in huis of een nieuwe levenspartner van mensen kan uw huisdier van streek maken.

Bij sommige dieren leiden echter zelfs veel kleine veranderingen ertoe dat ze zich niet meer echt op hun gemak voelen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het meubilair is verplaatst of de woonkamer is gerenoveerd.

Dit gevoel van ongemak kan zich op vele manieren manifesteren: krabbende meubels of behang, onreinheid of gewoon een verandering van gedachten.

De Bachbloesemtherapie moet katten helpen om beter om te gaan met de veranderende situaties om rustiger te kunnen reageren.

Welke Bachbloesemmengsels helpen katten om te gaan met nieuwe leefomstandigheden?

Als uw huisdier problemen heeft om in een nieuwe situatie om te gaan, dan worden vaak Bachbloesems zoals Walnoot, Wilde Haver, Kamperfoelie of Waterviolet gebruikt. Als uw kat zich daarentegen verstopt bij vreemden of overbezorgd is, dan kan Rock Rose (gele zonsopstand) ook als ingrediënt worden beschouwd.

Behandel onreinheid en markering met Bachbloesems

Onreinheid bij katten behandelen met Bachbloesems
Tja, wie heeft er nou weer op de bank geplast? Met Bachbloesems kun je ook onreinheid bij katten behandelen

Onreinheid bij katten kan verschillende oorzaken hebben. Sommige huistijgers plassen bijvoorbeeld uit woede, afgunst, agressie of vanwege veranderde leefomstandigheden in het appartement. Andere katten hebben de neiging om hun eigen territorium te markeren.

Markeringen in het huis ruiken niet alleen onaangenaam, maar de geur van de kattenurine duurt tegelijkertijd lang. Zelfs materiële schade in verband met kosten kan het gevolg zijn.

Welke Bachbloesemmengsels helpen tegen onreinheid bij de kat?

De respectieve emotionele toestand, die de onreinheid en het territoriale gedrag bij de kat veroorzaakt, moet worden behandeld met de Bachbloesemtherapie. Vervain (verbena) of Vine (wijnstok) worden vaak gebruikt, die worden gegeven aan dieren die neigen naar onreinheid en graag markeren.

Agressiviteit en angsten

Angstige katten behandelen met Bachbloesems
Angst en agressiviteit liggen meestal dicht bij elkaar bij de kat en kunnen worden behandeld met vergelijkbare Bachbloesems

Agressiviteit en angst kunnen verschillende triggers hebben en het gedrag van uw kat beïnvloeden. Sommige angsten leiden er bijvoorbeeld toe dat de kat vlucht of met agressiviteit reageert. Bezoekers, verhoogde geluidsniveaus, autoritten, reizen en vele andere situaties kunnen angsten veroorzaken.

Een ander voorbeeld van angst in combinatie met agressie is het ‘knuffel-en-beet-syndroom’. De kat kan eerst worden geaaid totdat de stemming plotseling omslaat en haar hand grijpt.

Niet alleen knakken en bijten, maar ook schoppen en krassen met de achterpoten maken deel uit van dit symptoom, dat meestal wordt veroorzaakt door angst. Bepaalde mengsels met Bachbloesems moeten het dier helpen om beter met zijn gevoelens om te gaan.

Angst kan er ook voor zorgen dat je kat uit angst naar jou of andere mensen sist of zich vaak verstopt, bijvoorbeeld onder het bed.

Welk Bachbloesemmengsel helpt tegen agressiviteit en angst bij katten?

Angstige katten kunnen in deze gevallen helpen, bijvoorbeeld Mimulus (gevlekte jongleur) of Aspen (trillende populier). ReagAls uw huisdier daarentegen agressief is, worden ingrediënten zoals hulst, kersenpruim, wijnstok, beuk of impatiens vaak aan het mengsel toegevoegd.

Stress, nervositeit en hyperactiviteit

Cat Stress Bachbloesems
Lijkt je kat gestrest of kreunt ze de helft van de nacht? Bachbloesems kunnen helpen

Stress kan verschillende triggers hebben, maar ook effecten. Sommige katten trekken zich terug onder stress, anderen zijn gevoelig voor nerveus of hyperactief gedrag.

Lees ook:   LaPerm kattenluik

Ze zijn onrustig en staan voortdurend onder spanning. Een klassiek voorbeeld zijn katten die ’s nachts kreunen en schreeuwen en hun mensen van slaap beroven. Nogmaals, Bachbloesems kunnen helpen.

Welke Bachbloesems helpen tegen stress en nervositeit bij katten?

Voor nerveus en hyperactief gedrag wordt vaak eiken (eik) of impatiens (glandulair veerkruid) gebruikt.

Als het dier nogal onrustig en gespannen is, kan het ook de toevoeging Agrimonie (Odermennig) zijn. Extreme stress of een bijzonder sterke nervositeit daarentegen spreekt meer voor de toevoeging van de iep (iep).

Voor een typische hoofdkat die een sterke wil heeft, maar ook neigt naar spanning en nervositeit, kan Vervain (verbena) ook helpen als additief.

Uitputting, vermoeidheid en lusteloosheid

Kattenmoeheid Bachblueten Globulis
Als je kat ongewoon vaak doorzakt, kun je hem weer op de rails krijgen met Bachbloesems

Katten kunnen tot 16 uur per dag slapen zonder dat dit een reden tot bezorgdheid is. Sommige katten vinden het ook leuk om overdag te slapen en dan ’s nachts te jagen.

Als uw dier er echter ook uitgeput, moe of lusteloos uitziet tijdens de waakfasen, dan kunnen Bachbloesems worden gebruikt om ziekten uit te sluiten.

Welke Bachbloesem producten helpen tegen vermoeidheid en uitputting bij katten?

Als een anders actieve kat zonder reden moe en lusteloos is, worden clematis (witte bosrank) en haagbeuk (witte beuk) vaak gebruikt voor Bachbloesemtherapie. In geval van uitputting en vermoeidheid moet de toevoeging van olijfessentie ook kunnen helpen.

Gevoeligheid en verdriet

Kattenleed Bachbloesemtherapie
Ook als je kat gevoelig is of bijvoorbeeld rouwt om een overleden metgezel, kun je haar iets goeds doen met Bachbloesempreparaten.

Sommige katten hebben weinig zelfvertrouwen en lijken vaak onzeker en gevoelig. Ze reageren bijzonder gevoelig op externe veranderingen. Soms kunnen katten echter ook verdrietig lijken zonder duidelijke reden.

Welke Bachbloesems helpen bij gevoelige of verdrietige katten?

Verdriet bij katten wordt vaak tegengegaan met mosterd (wilde mosterd). Voor onzekere katten met weinig zelfvertrouwen worden vaak stoffen uit Cerato (loodwortel) of Gentiaan (herfst gentiaan) gebruikt. Als het dier er verdrietig en gevoelig uitziet, kan het effect van Centaurie (centaurie) worden gebruikt.

Rescue-Remedy voor katten als Bachbloesem nooddruppels

In acute stresssituaties kunnen ook Bachbloesems worden gebruikt.

Nooddruppels worden vaak gegeven naast conventionele therapie, bijvoorbeeld direct na een ongeval, zodat het dier emotioneel de weg naar de dierenarts beter overleeft.

Zelfs in het geval van trauma of shock kunnen nooddruppels worden gegeven als een extra eerste hulpmaatregel.

Welke Bachbloesem nooddruppels voor katten zijn er?

Voor emotionele pijn, een acute staat van shock of verwondingen worden vaak essences met de gouden Ster van Bethlehem (melkster) gebruikt, terwijl de Tamme Kastanje (tamme kastanje) verlichting zou moeten bieden van hopeloosheid of emotionele noodsituaties van verschillende soorten.

De toepassing van Bachbloesemproducten bij katten

Behandeling met Bachbloesems is gericht op het verlichten of volledig elimineren van de symptomen. Afhankelijk van de toepassing worden Bachbloesems voor katten in verschillende mengsels aangeboden. In het geval van kant-en-klare preparaten wordt de samenstelling uitgevoerd afhankelijk van de afwijking en het type klacht.

Bij individueel gemengde Bachbloesemessenties kan ook rekening worden gehouden met de bijzondere eigenschappen van het dier. U kunt de preparaten bij uw dierenarts krijgen, ze in de apotheek kopen of online bestellen.

Het is belangrijk dat dit preparaten zijn die geschikt zijn voor katten. Dit betekent met name dat zij zonder alcohol zou moeten zijn. Als alternatief druppelt de Bachbloesem met bronwater of Bolletjes in kwestie.

Lees ook:   Hoe groot wordt een Heilige Birmaan

Hoe katten Bachbloesemdruppels en bolletjes krijgen

Je kunt je kat Bachbloesems geven in de vorm van bolletjes of druppels. Beide vormen van behandeling zijn mogelijk.

Je kunt bijvoorbeeld Bachbloesemdruppels rechtstreeks in het drinkwater of voedsel van je kat druppelen. In geval van nood, bijvoorbeeld in shocktoestand, kunt u de druppels direct op de tong van uw huisdier plaatsen.

Bolletjes kunnen ook in het voer worden gemengd (bij voorkeur natvoer) of aan drinkwater worden toegevoegd. Het is ook mogelijk om de kleine kralen te verbergen in een kleine kattensnack of u kunt ze rechtstreeks in de mond van uw huisdier doen. Plaats de kleine kralen gewoon in de lefzen. Hoe kleiner de kralen, hoe beter ze meestal door het dier worden geaccepteerd.

De Voordeel van bolletjes voor katten bestaat uit het feit dat deze een veel langere houdbaarheid hebben dan Bachbloesemdruppels. Als alcohol uit bachbloesems wordt weggelaten, ontbreekt een conserveermiddel, waardoor ze maar kort houdbaar zijn.

Als u uw kat de Bachbloesemdruppels of bolletjes in de kom geeft, mag deze niet van metaal zijn gemaakt. Omdat het materiaal het effect van de Bachbloesems negatief zou moeten beïnvloeden. Schalen van kunststof, keramiek of glas hebben daarentegen geen invloed en verdienen daarom de voorkeur als onderdeel van de Bachbloesemtherapie.

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

ANIfit Voucher

Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:

10Cat spullen

Code gekopieerd!

Nu inwisselen

De juiste dosering

Voor langdurige behandelingen is het meestal voldoende als u uw huisdier drie tot vier druppels of bolletjes drie keer per dag geeft. Afhankelijk van het mengsel kan de dosering variëren, maar u vindt altijd doseringsinstructies op de verpakking op basis van het gewicht van de kat.

Bachbloesem nooddruppels voor katten zijn, zoals de naam al doet vermoeden, alleen voor noodgevallen en mogen slechts voor een korte tijd worden gebruikt. In geval van nood is één druppel vaak voldoende.

De duur van de toepassing

De duur van de aanvraag is met name afhankelijk van de symptomen van de klacht. Bij gedragsproblemen wordt vaak uitgegaan van een behandelperiode van ongeveer drie maanden. In het geval van problemen op korte termijn kunnen nooddruppels van de Bachbloesem ook worden gebruikt als kortdurende of eenmalige oplossing.

Bijwerkingen en ook de afhankelijkheid van deze preparaten zijn niet bekend. Hierdoor is het goed mogelijk dat u uw kat over een langere periode of met meerdere tussenpozen, afhankelijk van de klachten, behandelt met Bachbloesems voor katten.

Langdurige behandeling is echter niet aan te raden. Aan de ene kant kan het blijvende geschenk een positief effect hebben op de geest. En aan de andere kant, in het geval van een permanent probleem dat niet kan worden beïnvloed door de geselecteerde Bachbloesems, moet een andere voorbereiding worden gekozen of een andere therapie moet de voorkeur krijgen.

Bachbloesems vervangen nooit een bezoek aan de dierenarts!

Er zijn veel situaties waarin Bachbloesems je kat kunnen helpen. Aan de andere kant moet u niet vergeten dat opvallend gedrag van uw huisdier kan spreken voor een ziekte. Ernstige aandoeningen, intoleranties, allergieën en vele andere ziekten kunnen zich manifesteren door een breed scala aan gedragingen.

Daarom moet je eens kijken of je problemen hebt neem altijd contact op met de dierenarts. Een Bachbloesemtherapie kan een bezoek aan de dierenarts niet vervangen. In plaats daarvan kunt u advies inwinnen bij een dierenarts of een andere deskundige, zoals een dierenarts, over de vraag of Bachbloesemtherapie kan worden gebruikt om uw kat te behandelen.