De juiste transportbox voor uw kat

Katten en transportboxen – Dat past niet echt bij elkaar. De viervoeters associëren de dozen meestal met een bezoek aan de dierenarts, met besloten ruimte en het opgeven van hun vrijheid. De transportbox betekent altijd stress voor uw kat. Toch is het soms onvermijdelijk dat uw kat in een bench reist. Op zijn minst zou je een fatsoenlijke transportdoos voor katten om de reis van uw kat zo aangenaam en veilig mogelijk te maken.


Cat transportdoos

De juiste kattentransportbox – Dit is belangrijk

De grootte

De Grootte van de kattentransportdoos is heel belangrijk. De transportbox moet niet te klein zodat uw kat zich redelijk op haar gemak kan voelen.

Uw kat moet in staat zijn om te keren. Dat wil zeggen, de doos moet op zijn minst iets breder zijn dan uw kat lang is.

De doos mag echter niet onevenredig groot zijn, zodat het risico op letsel bij een auto-ongeluk niet onnodig groot is. Hondentransportboxen zijn daarom niet geschikt voor katten.

Voor babykatten moet je vanaf het begin een grotere transportbox kopen, omdat katten toch snel opgroeien en de kleintjes vanaf het begin aan deze ene doos kunnen wennen.

Kattenspul kattenvoer aanbeveling
Kattenspul kattenvoer aanbeveling
ANIfit Voucher
Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:
10Cat spullen Code gekopieerd!
Nu inwisselen

Het materiaal

Catit Cat Transportbox
Hoogwaardige afwerking en innovatieve functies zoals het goede zicht en de voer- en waterbak voor de kat: Transportbox van Catit

Dat Materiaal is ook belangrijk voor een kattentransportbox. Wij houden Kunststof voor de meest geschikte: Het is robuust en Gemakkelijk schoon te maken.

Lees ook:   Amerikaanse Ringstaart kleuren

Daarnaast is een kattentransportbox van kunststof licht van gewicht en toch stabiel. Uw kat is goed beschermd tegen vliegende voorwerpen bij het remmen.

Let bij het kopen op de kwaliteit van het plastic. Let vooral op de geur en stevigheid.

Uw kat zal vroeg of laat een “bedrijf” doen in de doos, dus een dichte subshell is aan te raden.

Fooi: Zet uw kattenmand bij een Wisselmat voor baby’s Van. Dit is zeer absorberend en zorgt ervoor dat uw kat niet in zijn eigen urine hoeft te zitten wanneer “het ongeluk” gebeurt. Bovendien is de stank vrij goed gebonden.

Verwerking

Aan de binnenkant van de Transportbox moet geen scherpe plekken dat kan je kat pijn doen. Katten wrijven vaak met hun neus over het rooster, dus er mag hier geen richel en geen scherpe randen zijn, anders zal er een zere neus zijn.

De openingen

Optimaal is een Cat transportbox met twee openingen: Een zij- of vooropening maakt het makkelijker om uw kat in de doos te krijgen.

Een opening aan de bovenkant is daarentegen handig als je je kat eruit wilt halen.

Voor een gemakkelijk schoon te maken (en ook voor het verwijderen van je kat) is het praktisch als de doos in het midden in twee delen kan worden gescheiden.

Wat is nog meer belangrijk voor een kattentransportbox

  • De doos moet van buitenaf zijn Duidelijk zichtbaar het liefst van alle kanten. Aan de ene kant is dit belangrijk voor het dierenartsbezoek, aan de andere kant kan een kat zoveel van de omgeving zien, wat vaak een kalmerend effect heeft.
  • Het is erg belangrijk dat de transportbox een Zekering van auto’s – dit betekent dat u de doos kunt gebruiken met de Veiligheidsgordel of het Isofix-systeem (eigenlijk voor kinderzitjes). In het geval van een auto-ongeluk zijn niet alleen de menselijke passagiers veilig voor de vliegende doos, maar ook de kat is beter beschermd.
Lees ook:   Verhuizen met kat(en) – zo werkt het met het nieuwe appartement

Laat je kat wennen aan de reismand

Overigens heb ik ook een artikel geschreven over hoe je je kat kunt laten wennen aan de transportbox

Uitgelichte afbeelding (boven): alenka2194 / Shutterstock.com