10 tips voor een harmonieuze relatie tussen kat en mens

Katten zijn gevoelige dieren met een eigen geest, wat het omgaan met hen niet altijd gemakkelijk maakt. Veel kleine problemen kunnen het naast elkaar bestaan van mensen en katten verstoren. Als je een paar tips opvolgt, staat niets een harmonieuze coëxistentie in de weg!

Tips voor een goede, harmonieuze relatie tussen mens en kat

1. Katten zijn geen knuffels!

Natuurlijk is het leuk om met een kat te knuffelen. Het is echter optimaal als uw Kat benadert je, en niet jij erop.

Als je de dringende behoefte hebt om je kat te aaien, let dan op hoe je kat reageert als je haar komt knuffelen: als ze liever haar rust heeft, laat haar dan gaan!

Veel katten vinden het niet leuk als ze opgetild worden omdat ze geen volledige controle meer hebben. Zorg er desnoods voor dat je de achterpoten met één arm ondersteunt zodat ze niet in de lucht bungelen.

2. Wees kalm en kalm

Katten houden niet van drukte, dus probeer altijd lekker ontspannen te zijn als je met je kat omgaat.

3. Speel!

Van katten is bekend dat ze graag spelen, en samen spelen kan een Kat-mens relatie consolideren.

Speel dus regelmatig met je kat, maar alleen als ze daar zin in heeft. Als ze liever rust, laat haar dan achter.

Het beste Tijden om te spelen met een kat zijn meestal bij Schemering en Zonsopgang, dit zijn de “jachtseizoenen” van de kat.

Fooi: Met een kattenhengel kun je heerlijk samen spelen. Zelfs kleine stoffen ballen die je kunt gooien bieden een goede mogelijkheid.

4. Intrekking

Katten dommelen het grootste deel van de dag in en het is het beste om je kat verschillende retraites bod. Respecteer deze plaatsen en laat je kat met rust als ze zich daar terugtrekt. Geschikte plaatsen zijn bijvoorbeeld: krabpalen, kledingkast, open waslade, onder het dekbed.

5. Liefde gaat door de maag

Je voorziet je kat van voer, dat alleen al maakt jou een hele belangrijke verzorger.

Daarnaast kunt u uw kat gebruiken met Behandelt pamper – maar overdrijf het niet, anders raakt het snel je heupen! Het is het beste omu beloont uw kat met traktaties na het spelen, dan heeft ze al veel “sport” gedaan.

6. Krab katten

Als Katten krabben op meubels, dan is dit natuurlijk vervelend en zorgt het voor een slecht humeur in de relatie tussen mens en kat.

Lees ook:   Kattenbak geurverwijderaar PRO mini - geurverdrijver - oplaadbaar- bewegingssensor - Actieve zuurstof - ozon & ionen - veilig voor mens en dier

Je moet je kat genoeg “legale” plekken geven om te krabben, zodat ze haar driften hier kan leven. Hier vind je tips over katten en krabben

7. Onreinheid

Zet je kat neer voldoende kattenbakken , die u ook kunt Altijd schoon Houdt vast. Je relatie zal dus niet gebukt gaan onder de onreinheid van je kat.

8. Communiceer alstublieft!

Je moet vaak Entertainen met je kat, katten zijn hier dol op!

Praat met je trouwe viervoeter met een kalme, diepe stem, je zult zien hoe ze het leuk vindt en hoeveel het je relatie met elkaar zal versterken.

9. De stofzuiger

De meerderheid van alle katten heeft Angst voor de stofzuiger. Dit komt vooral door het geluid dat dit toestel maakt. Als je stofzuigt, stofzuig dan eerst alle kamers waar je kat op dit moment niet is. Tot slot verplaats je ze vervolgens naar een reeds gestofzuigd kamer als je deze laatste kamer wilt stofzuigen.

Als uw kat uit de stofzuiger wil ontsnappen, blokkeer dan de Vluchtroute.

10. Bezoek en kinderen

Vreemden in huis het meeste uithalen Kattenangst. Laat je kat vergeven worden, probeer hem niet aan je gasten te “presenteren”.

Kinderen moeten ook de privacy van een kat respecteren: als de kat niet geaaid wil worden, dan wil hij dat niet. Zorg ervoor dat kinderen in de buurt van uw kat niet te luid en hectisch zijn en uw kat niet in het nauw drijven.