Dit kattenaccessoire hoort thuis in uw kattenstartset – De basisuitrusting voor katten

Nieuwkomers onder katteneigenaren stellen vaak de vraag welke accessoires ze nodig hebben om een kat te houden dat heb je in ieder geval nodig. Als dit ook voor u het geval is: We hebben een handige lijst van uw Basis kattenuitrusting kalm. Dus alle dingen die je vanaf dag één nodig hebt om je kat comfortabel te maken.


Basisuitrusting voor een kat

Deze dingen horen thuis in je kattenstartset

Kattenbak + kattenbakvulling

Of het nu pure binnenkat of buitenkat is, een kattenbak is altijd nodig.

Het is het beste als je een open kattenbak en neem er geen met een deksel of zelfs een klep. In kattenbakken met deksels hoopt zich na verloop van tijd vuile stank op, wat niet fijn is voor gevoelige kattenneuzen – onreinheid kan hier het gevolg zijn. Natuurlijk, met een open kattenbak is de geur ook meer verspreid in de kamer. Een compromis: een geurverwijderende kattenbak zoals Osters Bionaire-model.

Het type kattenbakvulling, bijvoorbeeld klonterige kattenbakvulling, niet-klonterende strooisel of silicaatstrooisel, moet ook in het begin worden bepaald, zodat de kat kan wennen aan het type strooisel. De voorkeuren van de kat moeten ook in aanmerking worden genomen bij het kiezen van het nest – deze voorkeuren verschijnen na verloop van tijd.

Natuurlijk zou het geweldig zijn als je het zou kunnen doen met een Eco kattenbakvulling omdat deze veel beter zijn voor het milieu dan kattenbakvulling in klei.

Aantal kattenbakken: Normaal reken je (voor binnenkatten) aantal katten +1 en krijg je zo het optimale aantal kattenbakken. 1 kat moet 2 toiletten hebben, 2 katten 3 toiletten enzovoort. Het is het beste om de toiletten in verschillende kamers te plaatsen.

Voerbakken en drinkbakken

Katten kunnen soms erg kieskeurig zijn over wat hun Kattenbakken Betreft. Voorkeursmaterialen zijn hier vaak glas, keramiek en metaal. Je hebt minstens twee voerbakken (om te verschonen) en 3-4 waterbakken nodig (minstens 2 per kat + wisselbakken).

Lees ook:   Bombay kattenvoer

Kattenvoer

Door de Voer voor uw kat mocht je meer aandacht besteden aan de Kwaliteit let dan op de prijs.

De gezondste manier om uw kat te voeden is zeker “barfing” – maar niet iedereen heeft de tijd, zenuwen en het geld voor dit type kattenvoeding.

Natvoer is het op een na beste en goedkopere alternatief – maar het moet goed zijn:

Kattenspul kattenvoer aanbeveling
Kattenspul kattenvoer aanbeveling
ANIfit Voucher
Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:
10Cat spullen Code gekopieerd!
Nu inwisselen

Kleine kattenvoer klant

  • Besteed bijzondere aandacht aan de Verklaring van de ingrediënten van het kattenvoer
  • Het hoofdingrediënt moet Vlees zijn
  • Ook een klein deel van het slachtafval moet worden opgenomen -> het is het beste om precies op te sommen welke ingewanden: nieren, harten, longen enz.
  • Vermijd natvoer bij de “dierlijke bijproducten” worden vermeld als ingrediënt zonder verdere informatie
  • De feed moet geen kunstmatige antioxidanten en conserveermiddelen bevatten. Natuurlijke antioxidanten zoals vitamine C of E zijn prima
  • 20 tot 30% ruimdenkend Graan moet ook worden opgenomen
  • Niet te vergeten Vitaminen en mineralen belangrijke ingrediënten in een goed kattenvoer.
  • Hoe hoger de kwaliteit van het kattenvoer, hoe meer minder Als de aanbevolen Dagelijks rantsoen Van

Hoe u kattenvoer van hoge kwaliteit kunt herkennen, kunt u hier in meer detail ontdekken

Lees ook:   Kattentandplak en tandsteen: oorzaken, symptomen en behandeling

Kattenvoer met een goede prijs-prestatieverhouding vind je in onze kattenvoertest.

Traktaties en “spijsverteringshulpmiddelen”

De Belonen en om je humeur op te fleuren, moet je altijd kattentraktaties in huis hebben. Er zijn hier veel verschillende soorten, het is belangrijk om erachter te komen waar je kat vooral van houdt en wat redelijk gezond is.

Maar overdrijf het niet met traktaties, houd altijd het gewicht van je kat in de gaten!

Katten in het wild eten gras om het haar dat ze inslikken tijdens het schoonmaken te verstikken. In het appartement katten dus Kattengras – vooral omdat binnenkatten veel meer haar slikken, omdat buitenkatten veel losse haren op takken en grassen verwijderen.

Een andere mogelijkheid is Moutpastadie helpt bij de vertering van haar. Vervolgens wordt het haar via de darm uitgescheiden.

Speelgoed

Katten moeten hun Jacht- en speelinstinct acteren. Vooral bij binnenkatten is daarom een breed scala aan kattenspeelgoed noodzakelijk. Naar een Cat basisuitrusting moet vooral een Kat hengelPeewee Stoffen ballen evenals een paar Opgezette muizen behoren.

Sommige katten zijn ook erg blij met opwindmuizen.

Kattenspeelgoed hoeft niet altijd duur gekocht te worden! Katten zijn ook blij met speelgoed uit de natuur, zoals kleine dennenappels, eikels of stukjes hout. Ook voorwerpen die in elk huishouden voorkomen, zoals wattenstaafjes, plastic deksels van flessen of haarbanden worden zeer goed ontvangen door de viervoeters.

Roest

Elke kat zal tevreden en gelukkig zijn als hij met zijn mens in bed kan slapen.

Als dit niet gewenst is, moet u Geef uw kat een eigen, aantrekkelijke slaapplaats – dit kan een kattenmand zijn of (erg populair, want grotachtig) een kartonnen doos.

Katten houden er ook van om te gaan liggen en slapen hogere tonen, omdat ze daar het overzicht hebben.

Lees ook:   Ragdoll krabpaal

De slaapplaats moet worden aangelegd met een zachte deken en altijd op dezelfde plaats zijn.

Katten begrijpen snel dat deze slaapplaats hun “eigendom” is – ze zullen er dol op zijn en het regelmatig gebruiken.

Krabpaal

Katten moeten hun Klauwen om voor te zorgen en om hun territorium te markeren. Een krabpaal en eventueel 1-2 krabplanken voor montage aan de muur zijn in ieder geval noodzakelijk.

De krabpaal is ook een klimparadijs, want katten gaan graag hoog.

Krabpalen zijn verkrijgbaar in eenvoudige apparatuur vanaf ongeveer 20 euro, maar grote en uitgebreide krabpalen kunnen ook honderden euro’s kosten.

Met multiplex, vilten stof en sisal kun je ook eenvoudig je eigen krabpaal creaties bouwen. Let op voldoende krabmogelijkheden voor je kutje, anders krabben katten graag meubels of de taPete!

Borstel

Katten moeten laat de vacht regelmatig borstelen. Bij langharige katten voorkomt dit een Matting van het haar.

Over het algemeen is poetsen los haar uit de vacht gehaald. Door regelmatig te borstelen, kunt u het aantal haren verminderen dat anders in het hele appartement en op uw kleding zou terechtkomen, vooral tijdens perioden van vachtwissel. Kattenhaar op kleding of in bed kan erg vervelend zijn, dus: borstel beter!

Samenvatting: Dit zou dus de absolute basisuitrusting voor uw kat zijn

Kattenbak, kommen, kattenvoer, traktaties, slaapplaats en speelgoed. Natuurlijk kunnen zich in de loop van de tijd veel meer kattenaccessoires ophopen.

Er is eindeloos speelgoed voor katten en ook handige accessoires zoals een kattendrinkfontein en klimmogelijkheden zijn handig als aanvulling.

Je kunt veel geld uitgeven aan kattenaccessoires – maar je bent ook blij als de kleintjes gelukkig zijn.