Hoe u uw kat een tablet kunt geven (4 slimme methoden)

Katten een tablet geven is niet eenvoudig – ze zijn erg achterdochtig en hebben een scherp gevoel: menig dier neemt de vlucht als je nadert met alleen een tablet in je hand.

Hier vind je 4 verschillende tips over hoe je je kat gemakkelijk een tablet kunt geven.


Cat tablet geven

Belangrijk: U moet ontspannen zijn bij het toedienen van medicatie

Zoals reeds vermeld, zijn katten erg gevoelig. Ze merken het wanneer je gespannen bent – bijvoorbeeld wanneer je ze medicatie moet geven.

De spanning gaat snel over op je fluwelen poot. Ze wordt dan achterdochtig of vlucht zelfs weg. Natuurlijk zijn dit slechte voorwaarden voor een succesvolle en stressvrije toediening van de tablet.

Maar de pil moet in de kat, dus je moet zelf helemaal ontspannen zijn. Hoe je kunt ontspannen, weet je waarschijnlijk zelf het beste.

Onze winnaar van de kattenvoertest
Cat Food Test Winnaar Cat Stuff
ANIfit Voucher
Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:
10Cat spullen Code gekopieerd!
Nu inwisselen

De verschillende methoden voor het toedienen van een tablet aan een kat

Welke van de volgende methoden geschikt is voor uw kat, hangt sterk af van haar karakter. Het enige dat helpt is om het te proberen! Het is het beste om door te gaan in de hier gepresenteerde volgorde, omdat we beginnen met de zachtste methode.

Lees ook:   Napoleon verharen

Verberg de tablet in een traktatie

Katten een tablet geven is niet eenvoudig - ze zijn erg achterdochtig en hebben een scherp gevoel: menig dier neemt de vlucht als je nadert met alleen een tablet in je hand. Hier zijn tips over hoe u uw kat gemakkelijk een tablet kunt geven.
Easypill traktaties maken het gemakkelijk om de tablet voor uw kat te verbergen

Natuurlijk zou de beste optie zijn als uw kat niet eens beseft dat u haar een tablet geeft. Als je het medicijn goed verbergt in een traktatie, is de kans groot dat ze het alleen eet.

Wikkel de tablet in met wat leverworst of kaas. Of verstop ze in een groter hamblokje waarin je een bijpassende spleet hebt gesneden.

Als alternatief zijn er speciale, vulbare traktaties die u gemakkelijk kunt gebruiken om uw kat een tablet te geven. deze lekkernijen zijn sterk aromatisch, wat de smaak van het geneesmiddel zou moeten maskeren. Dit is zeer voordelig, omdat deze methode vaak maar één keer werkt – de smaak van de tablet maakt de gevoelige dieren verdacht.

✓ Wij raden EasyPill tablet traktaties voor katten »

Meng de tablet door het voedsel

Dr. SAM - uw online dierenarts

Allereerst moet je bij je dierenarts checken of je de tablet ook gemalen kunt toedienen, want bij sommige medicijnen voor katten is dit niet mogelijk.

Als pletten mogelijk is, kunt u de tablet tot een fijn poeder malen met behulp van een tabletmortel. Dit maakt het gemakkelijk om de medicatie te mengen met het natte voer van uw kat. Katten met een grote eetlust negeren vaak de lichte nasmaak veroorzaakt door het medicijn in het voedsel, dus deze methode is vaak succesvol.

Smeer de tablet in de vacht

Zelfs met deze mogelijkheid om uw kat een tablet te geven, moet u de tablet malen. Meng vervolgens het poeder met water en smeer de resulterende pasta op de poten van uw kat.

Lees ook:   Tylenol-vergiftiging bij katten: Overzicht, symptomen en behandeling

Omdat katten erg schoon zijn, zal ze zichzelf onmiddellijk borstelen en dus het medicijn absorberen.

Bijzonder gevoelige katten kunnen hun meester / minnares kwalijk nemen als de persoon van vertrouwen hun vacht bevuilt. Denk er dus goed over na of deze medicatiemethode geschikt is voor uw kat.

En vergeet niet om met uw dierenarts te bespreken of u de tablet kunt verpletteren en oplossen in water.

Plaats de tablet direct in de bek van de kat

Cat tablet geven
De juiste techniek is belangrijk: met twee vingers til je de bovenkaak op, dan moet de tablet snel in de mond zitten.

De situatie is vooral belangrijk bij het rechtstreeks betreden van de tablet. Jij en natuurlijk je kat moeten helemaal ontspannen zijn. Het zou optimaal zijn als je kutje gewoon indommelt.

Neem de tablet en kom dichter bij uw kat. Wees helemaal ontspannen. Ga naast haar zitten en streel haar een beetje. Je kunt ook met een diepe stem een paar mooie woorden in haar oor fluisteren.

Pak vervolgens met duim en wijsvinger de bovenkaak van je kat vast en trek haar hoofd voorzichtig naar achteren. De bek gaat open en u kunt uw kat de tablet geven. Houd dan haar mond dicht en streel haar keel van boven naar beneden. Dit stimuleert een zwaluw.

In deze actie moet je snel te werk gaan, maar nog steeds niet hectisch maar rustig en ontspannen blijven. Je kat heeft dus geen manier om boos te worden of terug te vechten. Laat uw dierenarts u de juiste grip en het proces laten zien.

Lees ook:   Wat wordt er bedoeld met een groep katten?

U kunt ook een pillendispenser gebruiken, een kleine grijper waarmee u de tablet goed in de mond van uw kat kunt inbrengen.

Na het succesvol innemen van de tablet worden knuffels en traktaties aangekondigd, zodat ze de medicatie combineert met iets positiefs.

Ook interessant: Dit hoort thuis in de kattenmedicijnkist

Resultaat

Vaak kan een tablet van je kat gewoon bedrogen worden. Als ze niet voor de gek wordt gehouden, kun je haar het medicijn in de juiste situatie en met de juiste techniek geven. Het belangrijkste is dat zowel u als uw kat volledig ontspannen zijn – dan zal de medicatie soepel verlopen.

Om uw kat een tablet te geven, zijn er verschillende hulpmiddelen:

  • Tabletmortel – om een fijn poeder van tabletten te maken. Hoe het medicijn in het voer te roeren
  • Tabletverdeler – maakt het gemakkelijk om een tablet te verdelen indien nodig
  • Kattenpillendispenser – hiermee kunt u een tablet in de mond van uw kat stoppen zonder dat hij in uw vinger bijt
  • Easypill kattentraktaties voor tabletten – Speciale traktaties waarin u een pil kunt verbergen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikelen:

  • Eet je kat niet? – Dit kan achter verlies van eetlust bij katten liggen
  • Zet kattenjaren om in mensenjaren – Zo oud is je kat echt
  • Katten na de operatie – 10 nazorgtips voor een snel herstel

Uitgelichte afbeelding (boven): e-leet / Shutterstock.com