Is het überhaupt mogelijk om een kat groot te brengen?

Kattentraining is een zeer uitgebreid onderwerp. Bij het samenleven zijn er vaak meningsverschillen met de lieve bontpoten.

Is het mogelijk om katten op te voeden?

Katten hebben een eigen geest

zegt de volkstaal – en heeft helemaal gelijk.

De vraag of het überhaupt zin heeft om de poging te starten om een kat ergens aan te laten wennen, heeft iedere katteneigenaar zich zeker wel eens afgevraagd.

Verboden brengen niets, schelden heeft vaak het tegenovergestelde effect en ook het “bewapenen” met een Waterpistool werkt alleen als je 24 uur per dag achter de kat aan zit.

Zodra ze zich onopgemerkt voelt, overschrijdt ze bewust de gestelde grenzen – verboden zijn hier veel te irritant.

Menig persoon heeft al gefaald door chaos veroorzaakt door katten, meubels krabben en keukenwandelingen, berusting en berusting zijn meestal het einde.

Veel katteneigenaren beweren dat ze hun kat onder controle hebben – maar geloof me, de meeste van deze mensen hebben gewoon geluk (dat hun kat goed en vredig is) of ze bedriegen totdat de balken buigen over het gedrag van hun huistijgers.

Kattentraining is een zeer moeilijke zaak die veel geduld, expertise en consistentie vereist. Het is veel gemakkelijker om een kind op te voeden dan een kat!

Maar wat kun je dan doen?

Om uw kat te geven ongewenst gedrag Je moet vooral consequent zijn. Laat je kat nooit wegkomen met iets wat ze niet mag doen en blijf haar vertellen over haar wangedrag. Alleen met veel geduld kunnen de “kleine foutjes” van je kat worden geëlimineerd.

Als je dat geduld niet hebt – leef gewoon met de eigenaardigheden van je kat, tenslotte was jij het die besloot om samen te wonen – en niet je kat!

Lees ook:   Scottish Fold Longhair

In de categorie katteneducatie van mijn blog wil ik graag tips verzamelen en opschrijven voor het oplossen van de meest voorkomende problemen in katteneducatie. Ik ben ook afhankelijk van de hulp van mijn lezers, opmerkingen, andere standpunten en toevoegingen maken een blog zoveel waardevoller.