Hoe u uw kat kunt laten wennen aan de reismand

Katten en transportboxen – dit past zelden bij elkaar. Vaak is het een enorme worsteling om de kat überhaupt in de transportbox te krijgen. De kat vangen betekent stress voor hen krijg je als mens trouwens vaak een paar schrammen.

Kat in transportdoos zonder stress

Zelfs als de kat eenmaal in de transportdoos is opgeborgen, stopt de stress er niet voor: mounching en screaming, katten uiten hun ongenoegen, omdat ze het natuurlijk helemaal niet leuk vinden om opgesloten te worden. Gevangen zitten in een afgesloten ruimte triggert angst bij elke kat.

Zodat de volgende reis met een kat, bijvoorbeeld naar de dierenarts, minder stressvol kan zijn, wil ik je hier laten zien hoe je een kat wennen aan de transportbox Kunnen.

Heel belangrijk: De juiste transportbox

Transportbox voor katten
Goed hoeft niet duur te zijn: Kattentransportdoos van Karlie

Om het voor u gemakkelijker te maken om uw kat in de reismand te krijgen, moet deze een of meer grote openingen hebben. Bovenal is het belangrijk om een grote voorklep, omdat dit de beste manier is om de kat in de doos te manoeuvreren.

Het is ook praktisch als je een kattentransportdoos in het midden volledig kunt openen – dit is de beste manier om de kat er weer uit te krijgen. Vooral bij de dierenarts is dit praktisch, want daar verschansen katten zich graag in de verste hoek.

Wilgentransportmanden voor katten zien er geweldig uit, maar zijn erg moeilijk schoon te maken.  Als uw kat tijdens het transport zaken moet doen, is een Kunststof transportdoos Het is veel gemakkelijker om weer schoon te maken.

Zorg er in ieder geval voor dat er geen scherpe randen in de doos zitten. Vaak hebben de lassen van de roosters een scherpe richel aan de binnenkant, waarop hun neus bloederig kan wrijven – helaas heb ik dit zelf moeten ervaren met mijn tequila.

Lees ook:   Khmer kattenvoer

Fooi: Een Wisselmat voor baby’s op de bodem van de transportdoos. Als je kat plast tijdens het rijden, wordt het goed opgenomen en is er minder rommel. Vooral de vacht blijft redelijk schoon. Helaas plassen katten vaak tijdens een autorit uit nervositeit.

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

Kattenspul kattenvoer aanbeveling

ANIfit Voucher

Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:

10Cat spullen

Code gekopieerd!

Nu inwisselen

Maak de kat vertrouwd met de transportdoos

Katten laten wennen aan de transportbox
Zo wordt de transportbox een feelgoodzone

Helaas zul je dit artikel waarschijnlijk pas lezen als jeAtze voor negatieve ervaringen met de transportbox – anders was je hier nauwelijks terecht gekomen.

Veel katten sluiten de transportbox aan op de Bezoek aan de dierenarts. Dus als ze de doos gewoon zien, verstoppen ze zich in paniek en heb je het moeilijk om hem te vangen en in de drager te krijgen.

Lees ook:   Hoe lang leeft een Minuet

Zodat je kat de doos niet meer alleen met negatieve dingen associeert, is het belangrijk dat je hem aan haar geeft. altijd bereikbaar Doen. Bewaar de reismand dus niet in de kelder of zolder als je hem niet nodig hebt, maar zet hem in een kamer zodat je kat ernaar kan kijken als hij dat wil.

Maak de transportbox interessant voor uw kat

Het volgende kan helpen:

  • Een knuffeldeken. Het is optimaal als de deken al door je kat is gebruikt, want dan ruikt hij vertrouwd
  • Kattenkruid – als spray, vers of gedroogd
  • Een geweldige Kattenspeelgoed, bij voorkeur eerder gebruikt
  • Pas de transportbox iets aan Verhoogd , bijvoorbeeld op een plank. Maar natuurlijk wel op zo’n manier dat je kat er nog goed in kan. Katten voelen zich veiliger op hoogte omdat ze van daaruit een beter overzicht hebben.
  • Ga regelmatig zitten Behandelt in de transportdoos. Zo leert je kat dat er vaak iets te krijgen valt. Dit is handig als u uw kat in de doos wilt lokken voor transport (zie hieronder)

Het doel: Uw kat moet vanzelf in de open transportdoos gaan of, idealiter, er zelfs af en toe een dutje in doen. Eigenlijk is een transportdoos zoiets als een grot, katten staan erom bekend erop te staan.

Het repeteren van de “noodsituatie”

Als uw kat na een paar dagen gewend raakt aan de reismand en er al een paar keer zelf in is gegaan, kunt u doorgaan naar de volgende stap:

Als uw kat in de bench zit, sluit het raster gedurende 1-2 minuten. Laat je kat dan uit, prijs haar en geef haar een traktatie.

Lees ook:   Beoordeling van katalysator kattenbakvulling.

Een kat zal er nooit mee instemmen om opgesloten te worden – maar door deze oefening onthoudt hij na verloop van tijd dat er niet altijd iets ergs gebeurt als het in de doos komt (lange autorit, dierenarts).

Zo moet het volgende transport van uw kat plaatsvinden

Bijvoorbeeld omdat je bij de volgende dierenartsafspraak niet uren kunt wachten tot je Kat alleen in de transportbox gaat, je moet een beetje helpen:

  1. Probeer het eerst met Traktaties in de transportdoos. Als je je kat op dit moment al kleine beloningen hebt gegeven, is de kans groot dat dit zal werken. Belangrijk: Trek je jas en schoenen niet aan totdat je kat in de bench zit – anders begrijpt ze misschien wel dat je met haar weg wilt.
  2. Als traktaties in de doos niet helpen, gebruik ze dan op zijn minst om je Om kat naar je toe te lokken. Pak ze dan voorzichtig op en manoeuvreer ze voorzichtig in de transportdoos. Zorg ervoor dat je helemaal rustig en ontspannen, wat dan een positief effect heeft op uw kat.
  3. Als lokken niet meteen werkt, ga dan niet door met het willen jagen en vangen van je kat. Dat zou ineens alles kapot maken wat je tot nu toe hebt gedaan qua acclimatisatiewerk qua kattentransportbox!

Dus de volgende autorit is harmonieuzer

Bachbloesems Katten
Een natuurlijk kalmerend middel voor katten tijdens het rijden: Bachbloesems nooddruppels

Natuurlijk, blijft betekenen elke autorit in een transportbox voor uw kat stress. Daarom moet je onnodige reizen zoveel mogelijk vermijden!

Zodat de volgende autorit wat relaxter en zonder veel lawaai is, kun je naar natuurlijke kalmerende middelen voor katten grijpen.

Veel katteneigenaren zweren bij bachbloesem nooddruppels. Maar ook een kattenferomoonspray kan leiden tot een meer ontspannen stemming van je favoriet.

Voor lange autoritten dat is niet te vermijden, bijvoorbeeld een verhuizing, moet je Neem contact op met uw dierenarts. Dit geldt met nameem voor dieren die erg bang zijn tijdens het rijden, helemaal niet kalmeren en constant uitgeput zijn van gemopper en geschreeuw.

In dergelijke gevallen krijgt u van de dierenarts een mild kalmerend middel voor uw kat. Maar dit zou eigenlijk alleen de uitzondering moeten zijn, omdat deze medicijnen veel bijwerkingen hebben en de bloedsomloop van uw kat sterk verstoren!