Kattenliefde: 9 onmiskenbare tekenen dat je kat van je houdt

Kunnen katten van mensen houden? Dacht ik. Er zijn immers verschillende manieren waarop katten hun genegenheid tonen. Maar hoe weet je precies dat de kat je leuk vindt? De volgende liefdesberichten kunnen door katten worden verzonden:

Kattenliefde - Hoe katten hun genegenheid tonen

Katten tonen mensen hun liefde op verschillende manieren. Natuurlijk zijn de liefdesuitingen van een kat heel anders dan die van mensen.

Kattenliefde wordt vooral getoond door lichaamstaal en gedrag, waarbij katten elkaar ook tonen om sympathie te uiten.

Bijna geen enkele kat zal al het volgende gedrag gebruiken om zijn genegenheid te uiten. Maar je hebt er vast wel een paar meegemaakt met je kat!

Onze winnaar van de kattenvoertest

Cat Food Test Winnaar Cat Stuff

ANIfit Voucher

Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:
Nu inwisselen

1. Ze zoekt je nabijheid

Katten zijn heel anders, net als wij mensen. Afhankelijk van de geest zal een kat min of meer de nabijheid van een mens zoeken als hij hem leuk vindt.

Een zeer sociale kat springt vaak op je schoot of gaat vlak naast je liggen en eist knuffels. Sommige katten zijn verlegener: voor hen is het al een liefdesverklaring wanneer ze volledig ontspannen in dezelfde kamer zijn.

2. Spinnen

Katten spinnen onder andere als ze zich prettig voelen. Dus als je kat spint tijdens het knuffelen of wanneer ze knuffels eist, is dit het bewijs van haar “kattenliefde”.

Trouwens, katten spinnen ook om zichzelf te kalmeren – dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als ze pijn hebben.

3. Wrijf over je benen

“Je hoort bij mij!” Katten tonen vaak hun liefde voor mensen door geurmarkering – Beeld: Jaromir Chalabala / Shutterstock.com

Als je kat tegen je benen wrijft, wil hij je markeren met zijn geur. Feromonen worden uitgescheiden via klieren op de wangen. Ze markeert jou als haar familielid. Een prachtig teken van genegenheid van je kat!

4. Geef je hoofd – de “kattenkus”

Als je kat je met haar hoofd duwt, zal ze je ook laten zien dat ze van je houdt. Ook wil ze je bedekken met haar geur tijdens de zogenaamde “kattenkus”.

Katten geven graag hun hoofd tegen de benen van hun mens. Maar als dit zit, worden ook de armen of het bovenlichaam gebruikt. Als je langzaam het gezicht van je kat nadert met je voorhoofd, zal ze je daar ook een kattenkus geven (ervan uitgaande dat ze in de stemming is om dit te doen).

5. De kat ligt op zijn rug

De De buik van de kat is erg gevoelig en zijn grootste zwakte als het gaat om het verdedigen tegen vijanden. Ze ligt vaak op haar rug bij je in de buurt en strekt haar poten van zichzelf af? Uw kat voelt zich prettig en veilig bij u!

Lees ook:   Kinkalow kruising

Overigens is de buik niet bepaald de favoriete plek van een kat als het gaat om knuffels. Zelfs als je kat je haar buik laat zien, zou je de voorkeur moeten geven aan kin, hoofd, wangen en schouders om te aaien en te kruipen!

6. De kattenmelk kick

Wanneer je kat om de beurt haar voorpoten op de grond drukt, wordt dit een melkschop genoemd. Het heeft zijn oorsprong in de vroegste jeugd van uw kat. Met de poten werd de melkstroom bij de moederkat gestimuleerd door het “tredlopen”.

Wanneer volwassen katten de melkschop doen, is dit een teken van hun welzijn! En zo ziet het eruit:

7. Je kat maakt je schoon

Een onmiskenbaar teken dat je kat van je houdt: wanneer ze je hand of arm begint te likken tijdens het knuffelen. Ze wil je laten zien dat je belangrijk voor haar bent: je hoort bij haar, ze wil je schoonmaken. Ze wil ook dat je naar haar ruikt – want zelfs als je likt, markeert je kat je met zijn geur.

Wederzijdse verzorging tussen katten is een belangrijk onderdeel van het sociale gedrag van de dieren. Het is vrij zeldzaam voor katten om mensen schoon te maken. Je kunt je dus zeer vereerd voelen als het zo is met je kutje!

8. Ze brengt je geschenken

Katten met vrije beweging geven hun mensen graag geschenken. Dit kan een muis of een vogel zijn. Het is geen mooi gezicht – maar als ze je hun kattenliefde laten zien!

Lees ook:   Kurilian Bobtail kattenluik

Ze wil voor je zorgen en je leren jagen met de ene of de andere nog levende muis. Je lijkt immers geen goede jager in hun ogen…

Zelfs als je het walgelijk vindt, moet je je kat prijzen voor het geschenk – en het vervolgens onopgemerkt weggooien.

9. De liefdesbeet van de kat

Een kat toont zijn genegenheid voor mensen door de kattenbeet
“Ik hou van je om te eten!” Katten knabbelen graag aan geliefden – Foto: Bogdan Sonjachnyj / Shutterstock.com

Bij het aaien kan het gebeuren dat je kat ineens zachtjes aan je hand knabbelt. De zogenaamde “liefdesbeet” is geenszins agressief bedoeld: het heeft zijn oorsprong in het paringsgedrag van de kat. De geliefden bijten elkaar teder, zonder de ander pijn te willen doen. Ongecastreerde mannetjes kunnen ook harder bijten als ze op de maag worden gestimuleerd.

Leestips:

  • De 10 ergste fouten in kattentraining – en hoe je het beter kunt doen!
  • Daarom houden katten vooral van dozen en dozen
  • De kat rent als een gek door het appartement – Wat zit er achter de “5 minuten” van de kat?

Uitgelichte afbeelding (boven): Fabrizio Misson / Shutterstock.com