Kattenurine verwijderen: de instructies over hoe het GOED te doen

Kattenurinegeur is extreem koppig – als uw kat vaak op verschillende plaatsen in het appartement plast, weet u hoe moeilijk de stank te elimineren is.

Het belangrijkste is: je moet de geur van Kattenurine verwijderen en niet gemakkelijk overlappen! In deze gids willen we u laten zien welke reinigingsmiddelen echt helpen tegen kattenurinegeur. Daarnaast zijn er huismiddeltjes voor de geur, die we voor je hebben getest.

Instructies voor het verwijderen van kattenurine

Kattenurine verwijderen – De belangrijkste dingen in een notendop

Kattenmelk

Hoe microbiële geurverwijderaars tegen kattenurinegeur werken

Voor gladde, vochtafstotende oppervlakken kunnen conventionele huishoudelijke reinigingsmiddelen nog steeds vrij goed omgaan met de urinegeur van de kat.

Maar als de kat op de geliefde bank, het chique tapijt of zelfs in bed plast, heb je zeker een microbiële reiniger nodig om kattenurine te verwijderen. Want hier dringt de urine diep door in bekleding en tapijten en zakt de stank echt neer.

Leiden: Hoe kattenurine te verwijderen en de geur te elimineren

 1. Gebruik een theedoek om zoveel mogelijk kattenurine uit de vlek te zuigen. Om dit te doen, dep je de spot uitgebreid.
 2. Als je niet zeker weet of je alle vlekken hebt gevonden, kun je een zaklamp met zwart licht gebruiken – zelfs gedroogde kattenurinevlekken lichten eronder op
 3. Meng het BactoDes concentraat 1 op 1 met water.
 4. Spuit de vlek meerdere keren nat op nat met de geurverwijderaar.
 5. Absoluut niet spaarzaam zijn – de remedie moet immers net zo diep in het kussen doordringen als de kattenurine
 6. Nu is het tijd om te wachten. Wanneer de vlek volledig is opgedroogd, zijn de microben klaar met hun werk: de geur is weg!

De korte versie: Je hebt een speciale reiniger nodig om kattenurine volledig te verwijderen

Op internet vind je allerlei soorten Tips en Huishoudelijke remedies tegen Kat Pipi Stank. Maar de waarheid is:

Alleen met een speciale Geurverwijderaar op basis van micro-organismen kunt u de urinegeur van de kat volledig en permanent verwijderen.

Onze aanbeveling voor Kattenurine verwijderen is BactoDes Dier.

Dit Speciale reiniger is aangetoond in onze tests tegen verschillende vergelijkbare Gemiddeld de Reiniging Van Kattenurine Afgedwongen.

De Schoonmaker kan op elke Oppervlak kan worden toegepast. Zelfs op de Bankop Textiel of Tapijt de Geurverwijderaar betrouwbaar.
Koop BactoDes Animal hier – Ontvang nu 5% korting*!

*5% korting alleen geldig voor nieuwe klanten.

Kattenurine verwijderen – De ultieme gids

Instructies voor het verwijderen van kattenurine

Onreinheid is waarschijnlijk het meest voorkomende probleem in het naast elkaar bestaan van kat en mens. Als de fluwelen poot bijvoorbeeld op de bank, het tapijt of andere plaatsen in het appartement plast in plaats van in de kattenbak, is de woede groot.

Aan het einde van dit artikel vindt u informatie en tips over hoe u de redenen voor onreinheid bij katten kunt identificeren. Dit is de enige manier om te voorkomen dat uw kat buiten de kattenbak urineert.

Eerst willen we echter omgaan met met welke middelen Kattenurine moet worden verwijderd en van welke schoonmaakmiddelen en vermeende huismiddeltjes u liever uw handen afhoudt.

Waarom kattenurine zo extreem stinkt

Kattenurine stinkt extreem - de geur is moeilijk te verwijderen

De urine van katten heeft een bijzonder sterke geur, die extreem lang duurt.

De geurhinder is vooral erg als de kattenurine in bekleding, tapijten of textiel zit – omdat hier slechte geuren bijzonder moeilijk te elimineren zijn.

De hardnekkige geur heeft menig katteneigenaar al tot wanhoop gedreven!

Maar waarom kattenurine stinkt Zo sterk, eigenlijk?

De oorzaak is snel te verklaren: Onze huistijgers zijn van nature pure carnivoren.

Bij katten wordt, net als bij ons mensen, urine gebruikt om verontreinigende stoffen via de nieren uit het lichaam te transporteren. En omdat katten carnivoren zijn, bevat kattenurine veel stinkende stoffen zoals ammoniak, waterstofsulfiden, mercaptan en amines.

Als kattenurine doordringt in een absorberend oppervlak zoals gestoffeerde meubels, tapijten, hout of gewrichten, gaan deze stoffen bijzonder lang mee.

Zo kan een bank die door een kat is geplast maanden later nog muf ruiken naar urine.

Fooi: Als u uw kat natvoer van hoge kwaliteit geeft, zal de stank van haar kattenplas minder ernstig zijn dan wanneer u haar droogvoer geeft. De reden: ze verbruikt automatisch meer vocht, dus de urine is sterk geconcentreerd.

Daarom moet je de geur van kattenurine verwijderen en niet alleen bedekken.

Het probleem is: Met normale reinigingsmiddelen, opvulschuim of Febreze neutraliseer je de geur van kattenurine niet. Een Bedekt hij slechts voor een bepaalde tijd. Dit heeft verschillende nadelen:

Katten hebben veel gevoeligere neuzen dan wij mensen, en zijn ook erg gevoelig als het gaat om geuren.

Dus als er een ongeluk met uw kat is gebeurd, moet u de vlekken met de juiste remedie behandelen. Je moet de geur verwijderen, anders gebruikt ze dezelfde plek opnieuw. In de volgende gids laten we u zien hoe.

De microben in een speciale geurverwijderaar zijn bacteriën. Maar maak je geen zorgen, deze bacteriën veroorzaken geen ziekten (ze worden “niet-pathogeen” genoemd) – integendeel, ze zijn erg nuttig.

Lees ook:   Toyger gemiddelde gewicht

Dus ontbinden de microben in BactoDes Animal zijn de stoffen in kattenurine die verantwoordelijk zijn voor de sterke geur. Op deze manier worden de stoffen afgebroken en dus de Kattenurinegeur neutraliseert.

Dit proces duurt even, de bacteriën moeten immers alle geurveroorzakende stoffen in de urine van de kat afbreken zodat de stank verdwijnt. Maar het resultaat is des te beter!

Kattenurine van tapijt of bank verwijderen

Kattenurine verwijderen bank

Er zijn nu veel microbiële geurverwijderaars op de markt. De microben in BactoDes Animal zijn zeer gespecialiseerd in kattenurinegeur en zijn hiervoor het meest geschikt.

Bovendien is BactoDes Animal niet giftig voor mens en kat en laat het geen vlekken achter op stoffen.
Koop BactoDes Animal hier – Ontvang nu 5% korting*!

*5% korting alleen geldig voor nieuwe klanten.

Aanbeveling: PAls je kat op een kledingstuk zuigt, kun je het weken in Bactodes Animal. Je kunt het ook dunner mengen met water, ongeveer 1:5. Na een paar uur kunt u het normaal wassen in de machine.

Huismiddeltjes voor het verwijderen van kattenurine – wat werkt?

Huismiddeltjes voor kattenurinegeur

Op internet kun je allerlei huismiddeltjes vinden voor kattenurine. Maar werken ze echt? We hebben het geprobeerd:

Waterstofperoxide– Het is niet alleen giftig, het bleekt ook. Niet aan te raden!

Zuiveringszout / zuiveringszout – Naar verluidt kan het worden gebruikt om de geur van kattenurine te neutraliseren. Hoe dit chemisch zou moeten werken, wordt echter nergens uitgelegd. Ook: Hoe moet het poeder diep doordringen in de bekleding van een bank? Zelfs als je het mengt met water, is het nutteloos.

Mondwater / Mondwater – Ruikt lekker fris, althans voor even. De muntgeur mag katten echter niet bevallen. En onbeminde geuren zijn vaak “bedekt”. Mondspoeling maakt meestal ook vlekken op stoffen en in bekleding.

Etherische oliën – Zelfs sterk ruikende oliën als mirteolie, sinaasappelolie, enz. kunnen alleen de stank bedekken en zouden niet moeten behagen. Bovendien zijn veel essentiële oliën giftig voor katten en andere huisdieren!

Koffie/ koffiedik – Ja, natuurlijk, schenk koffie op de bank en wrijf koffiedik in het tapijt! Dat maakt mooie bruine vlekken! Anders helpt het niet veel, behalve dat de koffiegeur een tijdje sterker is dan de kattenurinegeur.

Azijn / Azijn Reiniger / Azijn Essence – Heeft geen bewezen effect tegen kattenpies. Maar de geur bezielt veel katten om te plassen!

Waarom worden deze huismiddeltjes nog steeds op zoveel websites geadverteerd? Dit komt waarschijnlijk omdat enkele duizenden mensen er elke maand via Google naar zoeken. Waar vraag naar is, wil menig websitebeheerder een aanbod doen…

9 snelle tips tegen
Onreinheid bij katten

Katten onreinheid Tips

Nu u weet hoe u kattenurine kunt verwijderen, willen we u graag een paar tips geven over hoe uw kat in de toekomst naar de kattenbak zal gaan:

 1. Ziekten zoals cystitis, nierziekte, diabetes
 2. Laat het castreren – vooral merk katers anders zoals
 3. Kattenbak minstens dagelijks verwijderen
 4. Reinig de kattenbak volledig om de 2-3 weken
 5. Aantal kattenbakken minimaal gelijk aan Aantal katten +1
 6. Rustige locatie voor kattenbak in het appartement
 7. Verander de kattenbakvulling niet zodra deze is geaccepteerd
 8. Stress bij katten vermijden
 9. Zorg voor een aangename omgeving met kattenkruid of kattenferomonen
Lees ook:   Klavervanvier Zelfreinigende Kattenbak XXL - 65L - Elektrische - Zelfreinigend - Automatische - Electrische Katten Bak - Incl. App - Wit

De kattenbak is vaak een probleem bij het houden van katten. Katten doen immers niet van nature hun behoefte in een plastic doos.

Neem daarom een grote, open kattenbak in plaats van een met kap en klep. In gesloten kattenbakken hoopt de vieze geur zich snel op, wat erg onaangenaam is voor uw kat.

Voor elke katteneigenaar is een dagelijkse reiniging van de kattenbak en regelmatige vervanging van het nest verplicht. Overigens kan een geurverwijderaar ook worden gebruikt om de kattenbak schoon te maken.

Natuurlijk moeten de kattenbakken in het appartement worden geplaatst waar uw kat zijn rust heeft.

Maar er zijn nog meer redenen voor Onreinheid bij katten:

Stress is vaak een trigger. Katten zijn erg gevoelig en reageren vaak op veranderingen of suboptimaal kattenbezit door in het appartement te plassen.

Een blaasontsteking kan ook de reden zijn. Als uw kat vaak kleine hoeveelheden urine laat vallen, moet u dringend een dierenarts raadplegen.

Je kunt nog meer tips over “Mijn kat plast overal” vinden in ons gedetailleerde artikel.

 • Aanbevolen lectuur: Meer dan 300 coole katernamen

FAQ – Veelgestelde vragen over het verwijderen van kattenurine

Kattenurinegeur kan effectief worden geëlimineerd met een geurverwijderaar. Een speciaal middel zoals BactoDes Animal ontleedt de geurveroorzakende stoffen in kattenurine, alleen dan wordt de stank geneutraliseerd. Dit werkt met behulp van bacteriën die speciaal voor dit doel zijn gekweekt.

De stoffen in kattenurine, die verantwoordelijk zijn voor de vieze geur, gaan lang mee. Zo stoppen urinevlekken van katten, bijvoorbeeld in de bank, zelfs niet na maanden. Pas als waterstofsulfide, ammoniak, amines en andere stoffen worden afgebroken en afgebroken, verdwijnt de stank. En dit werkt alleen met een speciale geurverwijderaar voor kattenurine.

Bekledingsschuim of textielverfrissers zoals Febreze zullen niet helpen bij urinevlekken van katten op de bank. De geur wordt slechts korte tijd overstemd en komt na verloop van tijd terug. Wat echt helpt is een bacteriële reiniger zoals BactoDes Animal. De remedie moet diep doordringen in de bekleding van de bank, moet meerdere keren nat in nat worden aangebracht. Het ontleedt de stinkende stoffen in de kattenplas. Na gebruik wordt aanbevolen om de bank schoon te maken met een natte stofzuiger.

Terwijl conventionele reinigingsmiddelen de geur van kattenurine slechts voor een korte tijd maskeren (ze worden geparfumeerd), ontbinden de bacteriën in BactoDes Animal de stoffen die verantwoordelijk zijn voor de geur in kattenurine. Ze worden afgebroken, waardoor de geur verdwijnt.

Bron van afbeeldingen:

 • Uitgelichte foto (boven: Nieuw Afrika / Shutterstock.com
 • 2. van bovenaf: pixel shot / Shutterstock.com
 • 3. van bovenaf: KomootP / Shutterstock.com
 • 4. van bovenaf: Daria Kulkova / Shutterstock.com
 • 5. van bovenaf: Robert Kneschke / Shutterstock.com
 • 6. van bovenaf: Zhuravlev Andrey / Shutterstock.com