Ligt je kat op zijn rug? Dat is wat ze je wil vertellen!

Als je kat op zijn rug ligt en zich op handen en voeten uitstrekt, is dit meestal een zeer positief teken. Ze vertrouwt je volledig en voelt zich veilig. Maar met zoveel kattengebaren kan zelfs op je rug liggen verschillende betekenissen hebben.

Kat ligt op zijn rug

Een teken van vertrouwen: de kat ligt op zijn rug

De buik van een kat is erg gevoelig en is meestal goed beschermd. Dus als je kat zich bij jou in de buurt van hem op zijn rug draait en zijn buik onbeschermd achterlaat, is dat een teken van zijn vertrouwen in jou. Toch moet je ze niet op de buik krabben, want huistijgers vinden dat helemaal niet leuk.

Juist omdat de buik zo gevoelig is, zijn strelingen hier nogal impopulair. Hoofd, schouders en vooral de kin zijn veel betere plaatsen om een kat te aaien.

Onze winnaar van de kattenvoertest

Cat Food Test Winnaar Cat Stuff

ANIfit Voucher

Wil je dat je kat lang gezond blijft?

Slecht kattenvoer maakt katten ziek – geef je kat iets beters – onze testwinnaar:

Species-geschikte kattenvoer van ANIfit – 99% vlees in Zweedse food grade, zonder schadelijke additieven. Probeer nu het feedconversiepakket!

Exclusieve 10% kortingsbon voor nieuwe klanten:

10Cat spullen

Code gekopieerd!

Nu inwisselen

Wanneer de kat op zijn rug slaapt, voelt hij zich veilig

Een kat moet zich heel veilig en comfortabel voelen om op zijn rug te slapen. Dus als je kat een dutje doet in rugligging, kun je heel trots zijn. Je fluwelen poot vertrouwt je volledig. Daarnaast voelt ze zich erg veilig in je vier muren, hoeft ze niet bang te zijn voor een vijand. S

o groot de verleiding is, je moet je kat niet aaien die op zijn rug op de buik slaapt. Ze zou bang zijn en je misschien zelfs krabben. Bovendien zal uw kat niet snel op zijn rug gaan liggen om te slapen.

Wanneer de kat op zijn rug speelt

Je kat kan ook aangeven dat ze wil spelen als ze op haar rug rolt. Als je bijvoorbeeld dichterbij komt met haar kattenhengel en ze draait zich om, kan dat betekenen: “Ik heb zin om te spelen, maar ik ben gewoon te lui om wild door het gebied te jagen!”. Je kat rolt vrolijk op zijn rug en eist spelen.

Het is prima als je kat liggend op zijn rug wil spelen. Maar je moet voorzichtig zijn – en vooral je handen uit het spel houden. Verdiept in het spel, zou je kat je hand raken of zelfs proberen hem te grijpen.

Om krassen en de scherpe tanden te voorkomen, moet je liever een kattenhengel of een ander speeltje gebruiken dat een beetje afstand biedt.

Rugligging bij katten als teken van defensieve houding

Katten liggen ook op hun rug om zich te onderwerpen aan een tegenstander.

Ze leggen hun oren naar achteren en openen hun ogen wijd. Vooral in huishoudens met meerdere katten is dit gedrag in geschillenIk zou de commissaris willen vragen of hij op de hoogte is van het feit dat de Commissie nog niet De fysiek inferieure kat geeft door deze houding aan dat hij geen gevecht wil. Toch is ze gespannen en heeft ze altijd haar voorpoten klaar om in de aanval te gaan.

Om ruzies tussen verschillende binnenkatten te voorkomen, moet je je elke dag bezig houden. Uitgeputte katten zijn veel minder geneigd om argumenten te zoeken. Feliway Friends, een rustgevend kattenferomoon, kan de situatie ook ontspannen.

Leestips:

  • Melk schoppen bij katten – Waarom “lopen” volwassen katten ook?
  • Kat of kater? – Verschillen &geslacht
  • Zet kattenjaren om in mensenjaren – Zo oud is je kat echt

Uitgelichte foto (boven): fotoliza / Shutterstock.com