Lucky Kitty Cat Fountain Beoordeling

Ongeveer een maand geleden keek ik naar de Lucky Kitty Kattenfontein en nu, na een beetje ervaring met dit apparaat te hebben opgedaan, wil ik er in deze review graag over rapporteren. Ik zal ingaan op alle belangrijke punten, zoals constructie, onderhoud en reiniging, stroomverbruik en nog veel meer.


Afbeelding / Foto: Lucky Kitty Katzenbrunnen Test

Maar eerst en vooral: Waarom heb je überhaupt zo’n kattendrinkfontein nodig?

Hiervoor heb je een kattenfontein nodig

Zoals ik al zei in mijn artikel “Hoe een kat aan te moedigen om te drinken”, zijn katten behoorlijk luie dieren. Maar omdat het gezonder is voor de dieren als ze aanbevolen hoeveelheid vocht per dag Indien nodig moet je je toevlucht nemen tot trucs om hen over te halen meer te drinken. En aangezien zo’n kattenfontein waarschijnlijk de beste remedie is:

Katten geven de voorkeur aan stromend water! In stilstaand water zoals plassen (of normale drinkbakken) vertelt hun instinct hen dat het risico dat het water besmet is met ziektekiemen groot is. In ieder geval groter dan bij stromend water.

En dit is ook waar de Principe van een kattenfontein an: Het water wordt door een kleine pomp uit een opvangbassin gepompt, loopt dan door een waterloop en komt dan weer in het vangbekken. Dit werkt voor uw katten als een bron, waaruit constant vers, schoon water bubbelt – Dit animeert uw kat heel erg om te drinken!

Dus katten denken:

Stilstaand water – > mogelijk verontreinigd

Stromend water -> Fris en schoon

In de tijd dat ik mijn kattendrinkfontein nu in gebruik heb, kon ik heel goed waarnemen dat het stromende water in de Kattenfontein een duidelijke attractie op mijn 3 katten. Mijn katten zijn veel vaker op drinken dan voorheen met de normale waterbakken.

Bestellen, verzenden en verpakken

Ik bestelde de kattendrinkfontein bij Amazon, waar hij zo’n 55 euro kost.

Er is de fontein in de Kleuren wit, pastelgroen en pastelblauw. De verzending verliep zoals gewoonlijk met Amazop aangenaam snel, na twee dagen had ik het pakketje in mijn hand.

In de grote Amazon box zat naast veel noppenfolie de kleinere originele doos van Lucky Kitty. Aangezien de complete kattenfontein gemaakt is van hoogwaardig keramiek was het pakket natuurlijk behoorlijk zwaar (ongeveer 3 kilo). De fontein zelf werd goed vastgezet in de doos met polystyreen en karton, zodat er niets breekt tijdens de verzending.

Over het algemeen was alles, van bestelling tot verzending tot verpakking, perfect, een allround aangename ervaring.

De structuur van de kattenfontein

Montage / Montage Lucky Kitty Cat Fountain
Bouw Lucky Kitty Cat Fountain – Klik om te vergroten

De Kattenfontein van Lucky Kitty bestaat alleen uit vier delen:

  • De keramische kuip
  • De bovenklep, ook gemaakt van keramiek
  • De pomp
  • Een rubberen slang

De Bouw van de Kattenfontein is kinderspel, de instructies zijn waarschijnlijk bijna overbodig voor veel technisch begaafden.

Sluit eenvoudig de pomp en de aansluiting in de keramische afdekking aan met de slang, vul de onderste kuip vrij hoog met water (het beste als de put al op de gewenste plaats staat). Plaats vervolgens de pomp in het water zodat de stroomkabel in de daarvoor bestemde inkeping zit en plaats vervolgens het deksel op het bad.

De kattenfontein is al klaar voor gebruik. Nu kunt u de pomp in het stopcontact steken – maar pas op! De pomp mag alleen worden aangesloten als deze ook in het water zit, op zo’n manier dat in ieder geval het inlaatspruitstuk afgedekt is!

Over het algemeen is de eerste Montage heel eenvoudig, ik had er ongeveer 5 minuten voor nodig. Alleen de bevestiging van de slang aan het mondstuk op de keramische afdekking was een beetje onhandig, de slang kon iets langer zijn.

Hoe de drinkfontein van de kat werkt

De drie drinkgelegenheden bij de Lucky Kitty kattenfontein
De drie drinkgelegenheden bij de Lucky Kitty Cat Fountain – Klik om te vergroten

De Lucky Kitty kattenfontein is een zeer geavanceerd apparaat: het hart is de kleine pomp die het water circuleert. Aan de bovenkant van de keramische hoes borrelt het uit, stroomt dan door het licht golvende middengedeelte en belandt dan weer onderaan in het opvangbekken. Zo gaat de kat drie verschillende punten waaruit je kunt drinken.

Lees ook:   Prednison bij kat

Bij mijn drie viervoeters is vooral de kleine “fontein” populair, waar het water uit gutst. Maar ze gebruiken alle drie de punten, vooral als ze allemaal tegelijk willen drinken als ik de fontein aanzet.

De kattendrinkfontein is dus heel eenvoudig geconstrueerd, maar voldoet absoluut aan zijn doel: De Katten drinken meer dan normaal. Bovenal vind ik de ingenieuze vorm van de cover van de fontein gewoon ingenieus. Keramiek is ook zeer hygiënisch en heeft de voorkeur van veel katten als materiaal voor hun drinkbakken, zoals veel katteneigenaren melden.

De pomp – stroomverbruik en geluid

De pomp is het hart van de kattenfontein. De pomp die in de Lucky Kitty is geïnstalleerd, is van de hoogste kwaliteit, die met het blote oog kan worden gezien in termen van vakmanschap. En ook de Stroomverbruik is zeer laag met 2 watt, wat erg belangrijk is bij continu bedrijf.

Als je de put het hele jaar door 24 uur per dag laat draaien, verbruik je 17,52 kWh -> tegen een elektriciteitsprijs van momenteel gemiddeld 27 cent, dan resulteert dit in Elektriciteitskosten van slechts € 4,73 per jaar

De Kattendrinkfontein is dus erg goedkoop met de elektriciteitskosten – je kunt het zonder aarzelen de klok rond laten lopen.

De Pomp is ook erg stil, neem je de ruis pas de eerste 1-2 minuten waar na het inschakelen, daarna let je er niet echt meer op. Dat de pomp niet 100% geruisloos is, is eigenlijk duidelijk, hier wordt immers water verplaatst, wat stille geluiden produceert. Maar je moet echt heel goed luisteren om de geluiden te horen.

Ik heb de fontein in de woonkamer, de kamer die ik het meest gebruik, en ik voel me niet gestoord.

Onderhoud, reiniging en verzorging van de drinkfontein voor katten

Onderhoud en verzorging van kattenfonteinen
Katzenbrunnen vulling – klik om te vergroten

Elke week moet je het water verversen. Ik wissel zelfs 1 tot 2 keer per week, omdat drie katten behoorlijk wat haar verliezen in de put. Van tijd tot tijd vul ik wat water bij gedurende de week.

Lees ook:   Kurilian Bobtail kruising

Aan Schoon je hoeft alleen maar de hoes bij de kattenfontein te verwijderen, het water uit te gieten en dan de twee Keramische onderdelen in de vaatwasser Om te geven. Dat de Keramische Kat Drinkfontein Vaatwasser Veilig is natuurlijk heel praktisch – als je geen vaatwasser hebt, kun je de fontein ook schoonmaken met een voedselveilige reiniger en vervolgens goed afspoelen en drogen.

De pomp en de slang kunnen het beste eenvoudig onder heet water worden gereinigd, haar dat op de zuigpoort is gevangen, kan eenvoudig worden verwijderd met een oude tandenborstel.

Om een Voorkom verkalking van de pomp vooral in het geval van zeer hard (kalkhoudend) kraanwater, alleen water uit een Water (bijvoorbeeld een Brita filter). Dit ruikt ook minder naar het chloor in het leidingwater, waarvan katten helemaal niet van de geur houden.

Fooi: Wanneer de Lucky Kitty kattenfontein gevuld is, staat het water heel dicht bij de rand. Als je de put nu optilt, bijvoorbeeld als je hem wilt schoonmaken, dan zal het water met een zeer grote kans overlopen. Ik heb gewoon een grote metalen bloemenachtbaan gekocht waar de hele kattenfontein in past. Dus ik kan het optillen en dragen, het water klotst dan alleen maar in de achtbaan.

Resultaat

De Lucky Kitty kat drinkfontein is een volwassen product, daar heeft iemand echt over nagedacht. De aanschafkosten van ongeveer 55 Euro zijn absoluut gerechtvaardigd, gezien de hoogwaardige afwerking, de ingenieuze, stille en energiebesparende pomp en het goede porselein.

Vergeleken met de andere kattenfonteinen die beschikbaar zijn, is dit echt een topproduct. Voor mij was het de meest verstandige aankoop die ik ooit voor de katten heb gedaan.

Aanbevolen lectuur: De 300+ coolste namen voor katers