6 nieuwsgierige verhalen over katten – Gewoon ongelooflijk!

Katten als spionnen? Of als burgemeester? Er zijn al avontuurlijke verhalen over katten. We hebben voor u 6 bijna ongelooflijke Verhalen over katten dat zal elke kattenfan verbazen!

Nieuwsgierige kattenverhalen

1. Harige burgemeester

Kat als burgemeester- Cat Stubbs
Cat Stubbs regeerde Talkeetna in Alaska in alle rustBeeld: TALKEETNA MAYOR STUBBS / facebook

Een Kat als burgemeester. Ongelofelijk? Niet in Alaska / USA. In het dorp Talkeetna bekleedde kat “Stubbs” 19 jaar lang het ambt van burgemeester. De inwoners van het stadje van 900 inwoners kozen de kat in 1998 – op de prille leeftijd van een jaar – tot ereburgemeester.

Stubbs overleed helaas in 2017, hij was trots 20 jaar en 3 maanden oud. Zijn opvolger als burgemeester: Cat Denali…

2. Een grandioze uitvinding

Edward Lowe, de uitvinder van kattenbakvulling, met drie katten
Edward Lowe vond kattenbakvulling uit en maakte het houden van katten in huizen zoveel gemakkelijker.

Tot 1947 werden kattenbakken meestal gevuld met zand, zaagsel of as. Dit was natuurlijk netjes en niet bepaald hygiënisch!

Toen ontdekte Edward Lowe uit Minnesota dat kleikralen urine en de stank ervan effectief absorberen en binden.

De eerste echte kattenbakvulling Maar de naam “Kitty Litter” was geen zeker succes: Lowe moest enige tijd monsters van zijn nest weggeven totdat mensen bereid waren er geld aan uit te geven. Dankzij deze slimme marketing werd het echter een enorm succes en werd Lowe een succesvolle ondernemer.

Veel experts schrijven ook het feit dat de kat het populairste huisdier in de VS is toe aan Edward Lowe, omdat zijn uitvinding het houden van katten aangenamer maakte.

4. Hoe hoger je klimt…

Katten kunnen ook vallen van grote hoogte overleven
Katten overleven meestal vallen van de hoogste hoogten – Beeld: alex5711 / Shutterstock.com

… Hoe lager je kunt vallen. Dit geldt ook voor katten. Maar ook Valt van extreme hoogte ga vaak lichtjes af voor katten. In New York was er in 1987 een onderzoek naar de verwondingen van katten die uit ramen vielen.

Indrukwekkende resultaten werden bereikt: tijdens het onderzoek werden 132 katten opgenomen in de spoedeisende hulp van dieren die enkele verdiepingen diep waren gevallen. 90% van de katten overleefde, slechts 37% had meer nodigVoornamelijk medische zorg.

De Record: Een kat viel van de 32e verdieping van een hoog gebouw, van een hoogte van ongeveer 140 meter. Ze verloor ‘slechts’ één tand en haar longen klapten in elkaar. Dankzij de behandeling door de dierenartsen herstelde ze echter snel en kon ze het dierenziekenhuis na minder dan 48 uur verlaten.

Lees ook:   Metamucil voor katten: Wat je moet weten

Maar waarom overleven katten zulke hoge valpartijen?

Door het lagere lichaamsgewicht halen ze slechts een maximale valsnelheid van 97 km/u. Bij mensen, ter vergelijking, is het 193 km/u.

Door de “Aerial Righting Reflex” draaien katten automatisch in de lucht om op hun poten te landen – mits de case lang genoeg duurt.

Last but not least zijn de lange en gespierde benen van katten niet alleen optimaal om te springen – ze kunnen ook zeer effectief de impactenergie tijdens de landing absorberen.

5. Bijna een grote kat

1,20 meter lang, 15 kilo zwaar. Maine-Coon tomcat Omar uit Melbourne, Australië is de huidige grootste levende huiskat de wereld.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ein Beitrag geteilt von Omar the Maine Coon (@omar_mainecoon)

Het Amerikaanse kattenras Maine Coon staat bekend om het feit dat vooral de mannetjes enorm worden – meestal tussen de 6 en 9 kilo. Omar is dus van een heel ander kaliber!

6. Scrooge Kat

De rijkste kat ter wereld

Een verhaal rechtstreeks uit een verhalenboek: straatkat Tomasso wordt in Italië geadopteerd door een zeer rijke vrouw, de bouwleeuwerikin Maria Assunta.

Omdat ze kinderloos is en voor haar dood geen honderd procent geschikt goed doel heeft gevonden voor dieren waaraan ze haar geld wil nalaten, erft haar kat een trotse 11 miljoen euro!

Naast het fortuin kreeg Tomasso ook al het onroerend goed van zijn maîtresse. Dit maakt Tomasso de rijkste kat ter wereld!

Omdat dieren in Italië niet rechtstreeks als erfgenamen kunnen worden genoemd, worden de activa in beheer gehouden door Stefania, de voormalige houder van Maria Assunta.

7. Agent Kitty

Kat als spion in de Koude Oorlog
Katten als spionnen? Dat ging echt in de broek – Kattenbak / Shutterstock.com

In de jaren zestig, tijdens de Koude Oorlog, probeerden Amerikanen katten als spionnen te gebruiken.

Lees ook:   Pixie-bob hypoallergeen

Als onderdeel van het “Acoustic Kitty” -project werd een microfoon geïmplanteerd in het oor van een kat en een zender aan de basis van de schedel. Zo werd het geacht vijandelijke agenten te bespioneren.

Tijdens de eerste missie zouden twee mannen worden afgeluisterd in een park in de buurt van de Sovjet-ambassade in Washington D.C.

Helaas kwam de missie tot een tragisch einde: de kat werd achtergelaten in de buurt van de doelpersonen en werd enkele ogenblikken later overreden en gedood door een taxi. 😢

Het project, dat de CIA meer dan $ 20 miljoen kostte, werd kort daarna beëindigd en een totale mislukking verklaard. Bovenal voorkwam hun koppige karakter verdere mishandeling van katten als spionnen: de dieren konden eenvoudigweg niet worden getraind en gedroegen zich niet zoals gewenst in tests.

Een andere kat “uitgerust” voor gebruik had haar microfoon en zender verwijderd en kon genieten van een lang en gezond leven.